Skip to main content

Vil minibanker virkelig være enkle penger for hackere etter XP-slutten av støtten?

Vil minibanker virkelig være enkle penger for hackere etter XP-slutten av støtten?

Geoffrey Carr

Windows XP kommer til slutten av livet 8. april 2014, og det er allerede mye fryktmongering som skjer på Internett, om hvordan minibanker ikke er klare for XP Armageddon. Men å lese om Windows XP-baserte minibanker, på få anerkjente nettsteder, kom jeg til å vite at disse minibankene ikke kommer til å være like sårbare som de har blitt projisert i det siste.

Det er mye mer til en minibank enn bare XP. Rundt 80 prosent av minibankene, over hele verden, kjører fortsatt Windows XP Embedded POS-Klar-versjoner, med mange restriksjoner på plass, som gjør det vanskelig å hack dem. Dessuten bruker minibanker mange sikkerhetstiltak på maskinvaredelen også. Og for at jeg ikke glemmer å nevne, kommuniserer minibanker ved hjelp av krypterte data - noe som ytterligere reduserer omfanget av dem hacket.

Så da er ATM-maskiner kommer til å være veldig sårbare, spesielt etter sluttbruken for Windows XP 8. april? Kanskje litt på grunn av ekstern taktikk som skimming, men kommer til programvare, Windows XP Embedded, er det ikke et enkelt pass på dataene dine for hackere.

Slutten på støttedatoer for Windows XP-innebygde systemer

Jeg hente denne delen fra The Windows Club Forum. Følgende er de utvidede støttedatoer for innebygde systemer:

  • Windows XP Professional for innebygde systemer - Utvidet støtte slutter 8. april 2014
  • Windows XP Embedded Service Pack 3 (SP3) - Utvidet støtte slutter 12. januar 2016
  • Windows Embedded for Service Point SP3 - Utvidet støtte slutter 12. april 2016
  • Windows Embedded Standard 2009 - Utvidet støtte slutter 8. januar 2019
  • Windows Embedded POS-Ready 2009 - Utvidet støtte slutter 9. april 2019

Det skal derfor bemerkes at Windows XP Embedded POS-Ready-systemer vil få støtte i frem til 2019.

Årsak til at minibanker ikke oppgraderte ennå

Hvis vi skal tro ZDnet, kommer det snart en stor oppgradering. Det er en slags ny mekanisme som må innlemmes i maskinene i henhold til de nye reglene for MasterCard og VISA. Begge disse selskapene, sammen med EuroPay, har kommet opp med noe nytt teknikk for å aktivere sikre betalinger fra minibanker. Som vanlig må brukerne bruke kort og PIN-kode, men det sentrale systemet i bankene skal kunne behandle slike transaksjoner uten feil. Det er også en frist - april 2015.

Ved å kombinere begge oppgraderingene, vil minibanker ønske å flytte over til det nye operativsystemet mens du vedtar denne nye teknikken for POS (Point of Sale). Gå her for mer om CHIP & PIN-teknologien og fremtiden for globale betalinger.

Trenger du å bekymre deg om minibanker?

Ikke egentlig! Det betyr ikke at du slutter å følge vanlige prosedyrer som ikke å gi PIN-koden til fremmede eller bruke maskin mens andre fortsatt er rundt. Banker prøver å motvirke skimming type eksterne angrep, og jeg tror at noe kommer ut snart, hvis ikke allerede.

Vår TWC Forum Moderator og Microsoft MVP, Bill aka Digerati har gjort en interessant kommentar:

I note the vast majority of the millions of bank ATMs around the world use XP Embedded. That said, because ATMs connect via VPNs, and don’t have open access to (or from) the Internet, the reported horrors stories of late by fear-mongers trying to sensationalize the mundane to increase viewer ratings, are simply another example of irresponsible, unprofessional, and untrue reporting by the media and attention-seeking, wannabe-expert bloggers. Sure, ATM systems can be hacked, but it is extremely difficult and rare. By far, most hacks are done by the use of skimming devices (covert card readers).

Kort sagt, du trenger ikke å bekymre deg for ATM-maskinens sårbarheter som oppstår ved bruk av Windows XP, fordi XP bare er en av de mange komponentene som brukes av minibanker. Gitt maskinvaresikkerhet og krypterte transaksjoner, er sannsynlighetene for hackere som prøver å komme inn i minibanker, ganske slanke.

Relaterte innlegg:

  • Hva gjør du hvis Google-kontoen din er hacket
  • Kredittkort Skimming og Pin Theft Frauds - Hvordan holde seg trygt
  • Hva å gjøre når Twitter-kontoen din er hacket
  • Hva å gjøre når Facebook-kontoen er hacket
  • Finn ut om din online konto har blitt hacket og e-post og passord detaljer lekket

Link
Plus
Send
Send
Pin