Skip to main content

Slik legger du inn skrifttyper i et Microsoft Word-dokument

Slik legger du inn skrifttyper i et Microsoft Word-dokument

Geoffrey Carr

Når du sender e-post til noen en kopi av Word-dokumentet eller PowerPoint-presentasjonen, og de ikke har en skrifttype installert, viser Microsoft Office det dokumentet med standardfonten i stedet. Dette kan ødelegge hele oppsettet og gjøre dokumentet ser helt annerledes ut, men du kan fikse dette ved å legge inn fonter i dokumentene dine.

Slik fungerer dette

Når du aktiverer dette alternativet, tar Office skrifttypefilen fra systemet ditt og innebærer en kopi av det i Office-dokumentet. Dette øker størrelsen på dokumentet, men alle som åpner dokumentet, vil kunne se dokumentet med den påtatte skriften.

Du kan bare gjøre dette i Windows-versjoner av Microsoft Word, PowerPoint og Publisher. Dette fungerer ikke i Mac, iPhone, iPad, Android eller webversjoner av Word eller PowerPoint.

Dette virker også bare hvis skrifttypen du prøver å legge inn, tillater embedding. Skriftfilene på systemet ditt har "innebygd tillatelser" i dem. Office respekterer disse tillatelsene, slik at du kanskje ikke kan legge inn noen fonter, eller det resulterende dokumentet kan ikke redigeres etter at fonter er innebygd. Med andre ord kan mottakeren bare se og skrive ut dokumentet, ikke se det. Det avhenger av skriftene du bruker.

Slik legger du inn fonter

For å legge inn en skrifttype, klikk på "Fil" -menyen mens du arbeider på et dokument i Windows-versjonene av Word, PowerPoint eller Publisher.

Klikk på linken "Alternativer" nederst på menyen som vises.

Klikk på "Lagre" i venstre rute.

Under «Bevar troskap når du deler dette dokumentet», merk av for "Innføy fonter i filen".

For å redusere dokumentets filstørrelse, vær sikker på å sjekke "Bare legg inn tegnene som brukes i dokumentet (best for å redusere filstørrelse)". Office vil bare legge inn en skrift hvis den brukes i dokumentet. Ellers vil Office legge inn andre fonter fra systemet ditt til filen, selv om du ikke har brukt dem.

La alternativet "Ikke legg inn felles systemfonter" være aktivert. Dette vil også bidra til å redusere filstørrelsen ved å utelate Windows-systemfonter som mottakeren sannsynligvis har installert.

Klikk "OK" for å lagre endringene og lagre dokumentet normalt. Skriftene du brukte i dokumentet, vil bli lagt inn i filen.

Link
Plus
Send
Send
Pin