Skip to main content

Backups vs Redundancy: Hva er forskjellen?

Backups vs Redundancy: Hva er forskjellen?

Geoffrey Carr

Sikkerhetskopier og redundansordninger er begge databeskyttelsesmetoder, men de er ikke utskiftbare. Bli med oss ​​når vi undersøker hva som gjør dem forskjellige, og hvorfor det er viktig for deg.

Redundans er en databeskyttelsesmetode beregnet som et feilsikkerhetsmål i sanntid mot harddiskfeil. En felles redundansfunksjon som finnes i servere og NAS-bokser for å forhindre tap av data, er RAID (som står for Redundant Array of Independent Disks), som lager flere kopier av filer på tvers av flere harddisker. Hvis en harddisk i arrayet mislykkes, henter de andre harddiskene slakk med (vanligvis) ingen avbrudd. En sikkerhetskopiering gir derimot ikke sanntidsbeskyttelse, men det gir beskyttelse mot et større sett av problemer, inkludert feilsøkede stasjoner, stöld av enheten, brann, eller til og med bare ved et uhell å slette filer.

Hva redundans er egentlig for

I et nøtteskall gir redundant datalagring en sanntidssikkerhet mot harddiskfeil i stedet for en faktisk sikkerhetskopiering av dataene dine. Tanken er at de andre harddiskene i arrayet umiddelbart kan sparke inn og lagre dagen uten nedetid. Denne type redundans brukes vanligvis på servere eller NAS-bokser, hvor nedetid for gjenoppretting fra en feilt harddisk ikke er et alternativ.

Og det riktig er det egentlig hovedformålet med overflødig lagring: pålitelighet og oppetid. Hvis en harddisk mislykkes, og det ikke er data redundans på plass, kan det midlertidig ta ut alle dataene til den mislykkede harddisken kan bli erstattet, og en sikkerhetskopiering kan gjenopprettes.

Redundans er ikke like viktig for vanlige forbrukere som deg og meg, men det er avgjørende for bedrifter som er avhengige av datalagring. Dette gjelder spesielt for selskaper som tilbyr sky lagring eller fil hosting-noen form for nedetid er dårlig for virksomheten.

Sikkerhetskopier beskytter mot alle typer datatap

Det er mange måter du kan miste data på: utilsiktet sletting, filkorrupsjon, stasjonsfeil, skadelig programvare, programvareløsninger, tyveri, skade og mer. Redundans beskytter bare mot feil i stasjonen, mens en ekte sikkerhetskopierer beskytter mot hver enkelt av disse faktorene (eller i det minste de fleste).

La oss ta utilsiktet fil sletting som et eksempel. Hvis du ved et uhell sletter en fil, vil redundansen ikke spare deg, siden den overflødige kopien av filen i RAID-oppsettet også blir slettet.

Sikkerheten vil imidlertid ha den uhellskrevne filen fortsatt intakt på et helt separat, uavhengig lagringsmedium. Det er derfor du bør alltid sikkerhetskopiere selv din NAS, selv om den allerede er konfigurert for RAID.

Hvordan du bør sikkerhetskopiere dataene dine

Hvis du regelmessig sikkerhetskopierer alle filene på datamaskinen til en egen harddisk og kaller det en dag, er det bra, men det er bare en start. Sannheten er at du kanskje ikke gjør så god jobb som du kan være når det gjelder å sikkerhetskopiere dataene dine.

Ideelt sett vil du ha både en lokal sikkerhetskopiering av dataene dine og en sikkerhetskopi lagret på et sted utenfor stedet. Den lokale sikkerhetskopien er der for å holde deg beskyttet mot ting som utilsiktet filfjerning og harddiskfeil. Å ha en umiddelbart tilgjengelig backup betyr at gjenoppretting er så mye raskere.

Men hva om datamaskinen din og din lokale sikkerhetskopieringsdisk blir stjålet? Hva om ditt hjem er rammet av naturkatastrofe? Den offsite-backupen betyr at når du erstatter datamaskinen, kan du likevel gjenopprette alle dataene dine. Å ha den andre kopien av sikkerhetskopien din betyr også at du er bedre beskyttet dersom en av disse sikkerhetskopiene mislykkes.

På toppen av å ha flere sikkerhetskopier, er det viktig at du lagrer dem ikke bare på helt separate steder, men at du lagrer dem på trygge steder. For eksempel kan du lagre en i en bankboks hos din lokale bank og den andre i din egen safe hjemme. Eller du kan til og med ha en av dine sikkerhetskopieringsmetoder å være i skyen, som umiddelbart tar vare på det separate og trygge stedet.

Til slutt, hvis alt du gjør er å koble til en ekstern harddisk og synkronisere filer til den når du husker å gjøre det, er det bedre enn ingenting. Helvete, hvis de ikke er super viktige filer eller noe, så sikker, hva er problemet, ikke sant? Men du har sannsynligvis det noen data på datamaskinen din som du ville bli ødelagt hvis du helt mistet det. Så gjør deg selv en tjeneste og gjør din sikkerhetskopi på grunn av dyktighet!

Link
Plus
Send
Send
Pin