Skip to main content

Hva du trenger å vite om å lage System Image Backups

Hva du trenger å vite om å lage System Image Backups

Geoffrey Carr

Systembilder er komplette sikkerhetskopier av alt på datamaskinens harddisk eller en enkelt partisjon. De lar deg ta et øyeblikksbilde av hele stasjonen, systemfilene og alt.

Windows, Linux og Mac OS X har alle integrerte måter å lage systembilder på. Det er noen ganger gode grunner til å gjøre dette, men de bør ikke være din vanlige sikkerhetskopieringsstrategi.

Hva er et systembilde?

Et systembilde er en fil - eller et sett med filer - som inneholder alt på en PC-harddisk, eller bare fra en enkelt partisjon. Et system bildebehandling program ser på harddisken, kopierer alt litt for litt. Deretter har du et komplett systembilde du kan kopiere tilbake til en stasjon for å gjenopprette systemstatus.

Systembildet inneholder et komplett øyeblikksbilde av alt på datamaskinens harddisk til enhver tid. Så hvis du har 500 GB plass brukt på en 1 TB-stasjon, vil systembildet være omtrent 500 GB. Noen systembildeprogrammer bruker komprimering for å krympe systembildets størrelse så mye som mulig, men regner med ikke å spare mye plass på denne måten.

Ulike systembildeprogrammer bruker forskjellige typer systembilder. For maksimal kompatibilitet bør du bruke det samme verktøyet du brukte til å lage systembildet for å gjenopprette det. Windows selv lager systembilder som inneholder flere filer med .xml og .vhd filutvidelser. Systembilder er bare ett av de mange sikkerhetskopieringsverktøyene som er inkludert i Windows.

Systembilder er ikke ideelle for normale sikkerhetskopier

Systembilder er ikke den ideelle måten å lage normale sikkerhetskopier av datamaskinen og dens filer. Systembilder er veldig store, og de inneholder filer du egentlig ikke trenger. På Windows, vil de trolig inkludere titalls gigabyte av Windows-systemfiler. Hvis harddisken krasjer, kan du alltid bare installere Windows på nytt - du trenger ikke sikkerhetskopier av alle disse filene. Det samme gjelder for programfiler. Hvis harddisken krasjer, trenger du ikke et bilde av dine installerte Microsoft Office- og Photoshop-programfiler - du kan bare installere disse programmene på nytt i et nytt Windows-system.

System image backups vil fange filer du enkelt kan laste ned og installere, så vel som filer du ikke bryr deg om. Du kan ikke kontrollere hva som er og ikke sikkerhetskopieres - du ender med et bilde som inneholder alt på harddisken din.

Fordi så mye data må sikkerhetskopieres, vil et systembilde ta mye lengre tid å lage enn en mindre, mer fokusert backup. Det vil også være vanskeligere å importere på en annen datamaskin. Hvis hele datamaskinen dør, kan du ikke bare gjenopprette et systembilde som ble opprettet på en annen datamaskin - Windows-installasjonen din kjøres ikke riktig på annen maskinvare. Du må installere Windows uansett.

Dette gjelder ikke bare for Windows. Macer inkluderer en integrert måte å lage systembilder på, og Apple anbefaler at du bare gjenoppretter systemfiler på samme Mac, og sikkerhetskopien ble opprettet på.

For typiske sikkerhetskopier, bør du bare sikkerhetskopiere filene som faktisk er viktige for deg. Hvis systemet ditt går ned, kan du deretter installere Windows og programmene dine og gjenopprette dine personlige filer fra sikkerhetskopien. Bruk Filhistorikk til å gjøre dette på Windows 8 eller Windows Backup for å gjøre dette på Windows 7.

Når du skal lage et systembilde

Systembilder kan fortsatt være nyttige. For eksempel, la oss si at du vil oppgradere datamaskinens harddisk - kanskje du oppgraderer fra en langsommere mekanisk harddisk til en rask solid state-stasjon. Du kan opprette et systembilde på datamaskinens harddisk, bytte stasjonen ut for en SSD, og ​​deretter gjenopprette bildet til SSD. Dette vil overføre hele operativsystemet til SSD. Selvfølgelig, hvis begge stasjonene kan passe inn i datamaskinen din på en gang, kan det hende du er bedre å bruke et systembildingsprogram for å kopiere innholdet på harddisken direkte til SSD'en, i stedet for å lage en systembildebackup og deretter gjenopprette fra det, hvilket vil ta dobbelt så lang tid.

Disse typer bilder kan også brukes av systemadministratorer, som kunne rulle ut et standard systembilde på forskjellige PCer på tvers av nettverket. En server eller annen misjonskritisk datamaskin kan konfigureres og et systembilde opprettet for å gjenopprette programvaren til den aktuelle tilstanden.

Hvis du er en typisk hjemme bruker som ønsker å sikkerhetskopiere filene dine, trenger du sannsynligvis ikke å opprette et systembilde.

Slik lager og gjenoppretter du systembilder

Hvis du vil opprette et systembilde på Windows 8.1, åpner du Kontrollpanel, navigerer til System og sikkerhet> Filhistorikk, og klikker på koblingen System Image Backup nederst i venstre hjørne av vinduet. I Windows 7 åpner du Kontrollpanel, navigerer til System og sikkerhet> Sikkerhetskopiering og gjenoppretting, og klikker på Opprett et systembildealternativ.

Du kan deretter gjenopprette disse sikkerhetskopiene ved hjelp av Advanced Startup Options på Windows 8 eller System Recovery-alternativet på Windows 7. Disse kan nås fra en Windows-installasjonsplate eller gjenopprettingsstasjon.

På en Mac kan du bruke Time Machine til å opprette og gjenopprette systembildekopier. Time Machine sikkerhetskopierer systemfiler, så vel som dine egne filer, og du kan gjenopprette en Mac fra en Time Machine-sikkerhetskopiering fra gjenopprettingsmodus. På en Linux-PC kan du bruke lavt nivå dd-verktøyet til å lage en eksakt kopi av en stasjon og gjenopprette den senere.

Acronis True Image og Norton Ghost er populære tredjeparts disk bildebehandling verktøy du kan bruke til dette også.


Mens du utviklet Windows 8.1, fjernet Microsoft alternativet "System Image Backup" fra brukergrensesnittet og tvang folk til å få tilgang til det fra et PowerShell-vindu. Etter omfattende klager, restaurerte Microsoft dette alternativet til det grafiske grensesnittet.

Microsofts motiv var ganske tydelig her - gjennomsnittlige PC-brukere bør ikke distrahert av systembildesikkerhetskopier, og bør bare bruke en enkel backup løsning som File History. Microsoft gjenopprettet til slutt det grafiske alternativet for å gjøre folk lykkelige, noe som er greit - men det var riktig at de fleste Windows-brukere ikke skulle bruke det.

Link
Plus
Send
Send
Pin