Skip to main content

Slik sender du enkelt e-poster fra Windows Task Scheduler

Slik sender du enkelt e-poster fra Windows Task Scheduler

Geoffrey Carr

Windows Task Scheduler kan automatisk sende e-post til en bestemt tid eller som svar på en bestemt hendelse, men den integrerte e-postfunksjonen virker ikke veldig bra for de fleste brukere.

I stedet for å bruke e-postfunksjonen til oppgaveplanleggeren til å sende e-post, kan du bruke SendEmail-verktøyet. Det lar deg konstruere en enkeltlinjekommando som godkjennes med en SMTP-server og sender en e-post.

Problemet med oppgaveplanleggerens e-postfunksjon

Da vi dekket å sette opp datamaskinen din for å sende deg e-postvarsler når noen logger på, fant vi ut at den innebygde e-postfunksjonen hadde noen problemer.

Mens du kan legge inn hvilken som helst SMTP-server du liker, støtter oppgaveskjermen ikke autentisering, så du kan ikke oppgi et brukernavn og passord for SMTP-serveren. Den type SMTP-server som de fleste brukere har tilgang til (for eksempel, Gmail-SMTP-serveren eller en SMTP-server levert av Internett-leverandøren) krever godkjenning, slik at den ikke enkelt kan brukes fra oppgaveskjemaet.

Hvis du kjører en SMTP-server på din lokale datamaskin, kan oppgaveplanleggerens e-postfunksjon være nyttig for deg. Den gjennomsnittlige brukeren trenger imidlertid et annet verktøy - det er der SendEmail kommer inn.

Bruk SendEmail

Først, last ned SendEmail, et gratis (og åpen kildekode) verktøy for å sende e-post fra kommandolinjen. Trekk ut det nedlastede arkivet i en mappe på datamaskinen din.

Deretter starter Windows Task Scheduler og oppretter en ny oppgave - se vår guide for å lage planlagte oppgaver for mer informasjon. Du kan opprette en oppgave som automatisk sender en e-post til en bestemt tid eller en oppgave som sender en e-post som svar på en bestemt hendelse.

Når du kommer til Handling-vinduet, velger du Start et program i stedet for Send en e-post.

I program- / skriptboksen bruker du Browse-knappen og navigerer til filen SendEmail.exe på datamaskinen.

Til slutt må du legge til argumentene som kreves for å godkjenne med SMTP-serveren og konstruere e-posten din. Her er en liste over alternativene du kan bruke med SendEmail:

Serveralternativer

-f EMAIL – The email address you’re sending from.

-s SERVER:PORT – The SMTP server and port it requires.

-xu USERNAME – The username you need to authenticate with the SMTP server.

-xp PASSWORD – The password you need to authenticate with the SMTP server.

-o tls=yes – Enables TLS encryption. May be necessary for some SMTP servers.

Hvis du bruker Gmail's SMTP-servere, er disse serveralternativene du trenger:

-s smtp.gmail.com:587 -xu [email protected] -xp password -o tls=yes

Selvfølgelig må du skrive inn din egen e-postadresse og passord her.

Destinasjonsalternativer

-t EMAIL – The destination email address. You can send an email to multiple addresses by including a space between each address after the -t option.

-cc EMAIL – Any addresses you’d like to CC on the email. You can specify multiple addresses by placing a space between each email address, just as with the -t command above.

-bcc EMAIL – The BCC version of the CC option above.

E-postalternativer

-u SUBJECT – The subject of your email

-m BODY – The message body text of your email.

-a ATTACHMENT – The path of a file you’d like to attach. This is optional.

For eksempel, la oss si at e-postadressen din er [email protected], og du vil sende en e-post til [email protected] Du bruker følgende alternativer:

-f [email protected] -t [email protected] -u Subject -m This is the body text! -s smtp.gmail.com:587 -xu [email protected] -xp password -o tls=yes

Når du har satt sammen alternativer, kopier og lim dem inn i boksen Legg til argumenter.

Lagre oppgaven din og du er ferdig. Din oppgave vil automatisk sende e-post på skjemaet (eller som svar på hendelsen) du angav.


Det er mye mer du kan gjøre med SendEmail, inkludert å integrere det i et skript som automatisk sender e-post eller skaper en snarvei som sender en e-post når du dobbeltklikker på den.

Link
Plus
Send
Send
Pin