Skip to main content

Hvordan finne og fjern duplikatfiler på Mac OS X

Hvordan finne og fjern duplikatfiler på Mac OS X

Geoffrey Carr

Dupliserte filer er sløsing med diskplass, forbruker den dyrebare SSD-plassen på en moderne Mac og roterer Time Machine-sikkerhetskopiene. Fjern dem for å frigjøre plass på din Mac.

Det er mange polerte Mac-apper for dette - men de er for det meste betalte programvare. De skinnende appene i Mac-appen din vil nok fungere bra, men vi har noen gode alternativer hvis du ikke vil piske ut kredittkortet ditt.

Tvillinger og andre betalte apper

Hvis du vil bruke penger på en duplikat-fil-finder app, ser Gemini ut som en av de beste alternativene med de smakeste grensesnittene. Prøvingsversjonen fungerte bra for oss, og grensesnittet skiller seg ut fra barebones, gratis programmer som dupeGuru. Gemini kan også skanne iTunes og iPhoto-biblioteket for duplikater. Hvis du er villig til å betale $ 10 for et bedre grensesnitt, virker Gemini som en god innsats.

Det finnes også andre, lignende polerte duplikat-fil-søkere i Mac App Store, men Apple flagger dette som et redaktørvalg, og vi kan se hvorfor.

Som en bonus, gir demo-versjonen av Gemini deg mulighet til å søke etter og finne duplikater, men ikke fjerne dem. Så hvis du virkelig vil, kan du bruke demoen til å finne duplikater på Mac, finne dem i Finder, og fjern dem for hånd. Andre betalte duplikat-fil-finder-apper har demoer som fungerer på en lignende måte, så dette kan være praktisk hvis du bare vil kjøre en sporadisk skanning, og du har ikke noe imot å slette en håndfull duplikater for hånd.

Det er mange god kvalitet, betalte duplikat-fil-søkende apps for Mac. Du kan finne dem med en rask tur til Mac App Store.

dupeGuru, dupeGuru Music Edition og dupeGuru Pictures Edition

Vi anbefalte også dupeGuru for å finne dupliserte filer på Windows. Denne applikasjonen er både åpen kildekode og kryssplattform. Det er enkelt å bruke - åpne programmet, legg til en eller flere mapper for å skanne, og klikk på Scan. Du får se en liste over dupliserte filer, og du kan velge dem og enkelt flytte dem til papirkurven eller en annen mappe. Du kan også forhåndsvise dem, og verifisere at de faktisk er duplikater før du kaster dem bort.

DupeGuru er tilgjengelig i tre forskjellige smaker - en standardutgave, en utgave designet for å finne dupliserte musikkfiler, og en utgave som er designet for å finne dupliserte bilder. Disse verktøyene vil ikke bare finne eksakte duplikater, men bør finne de samme sangene kodet ved forskjellige bithastigheter, og det samme bildet endres, roteres eller redigeres.

Denne applikasjonen er utilitaristisk, men det gjør jobben sin bra. Du får ikke det skinnende grensesnittet du gjør med betalte Mac-apper, men det er et godt gratis verktøy for å finne og fjerne duplikatfiler. Hvis du vil ha et gratis program for å finne og fjerne dupliserte filer på en Mac, er dette den som skal brukes.

iTunes

iTunes har en innebygd funksjon som kan finne dupliserte musikk- og videofiler i iTunes-biblioteket ditt. Det hjelper ikke med andre typer filer eller mediefiler som ikke er i iTunes, men det kan være en rask måte å frigjøre noe mellomrom hvis du har et stort mediebibliotek med dupliserte filer.

Hvis du vil bruke denne funksjonen, åpner du iTunes, klikker på Vis-menyen, og velger Vis dupliserte elementer. Du kan også holde Alternativ-tasten på tastaturet og deretter klikke koblingen Vis eksakte dupliserte gjenstander. Dette vil bare vise duplikater med samme eksakte navn, artist og album.

Når du klikker på dette, viser iTunes deg en sortert liste over duplikater ved siden av hverandre. Du kan gå gjennom listen og slette duplikater fra datamaskinen din hvis de egentlig er duplikater du vil slette. Når du er ferdig, klikker du på Vis> Vis alle elementer for å komme tilbake til standardlisten av media.


Det er det? Yup, det er det. Vi ønsker ikke å anbefale potensielt forvirrende Terminal-kommandoer som lager en liste over duplikater til en tekstfil, vanskelige metoder som involverer å bla gjennom en liste over alle filene på Mac-en din i Finder, eller programmer som krever at du deaktiverer Mac's Gatekeeper-funksjonen å kjøre usikre binærfiler. Verktøyene ovenfor vil gjøre jobben, enten du vil ha et barebones-og-gratis verktøy eller en polert-men-betalt søknad.

Link
Plus
Send
Send
Pin