Skip to main content

Hvordan finne og fjern duplikatfiler på hvilket som helst operativsystem

Hvordan finne og fjern duplikatfiler på hvilket som helst operativsystem

Geoffrey Carr

Søk etter en duplikat-fil-finder, og du vil finne deg selv bombardert med junkware-fulle installatører og betalte applikasjoner. Vi har satt sammen lister over de beste gratis duplikat-fil-finnerne, slik at du kan spare litt tid.

Applikasjonene dekker her Windows, Mac OS X, Linux og til og med Android. Apples IOS tilbyr ikke et bruker-synlig filsystem, slik at du ikke kan gjøre dette på en iPhone eller iPad. Ingen Chrome-apper er tilgjengelig for øyeblikket for å gjøre dette på en Chromebook.

Windows

Det største problemet når du søker etter en duplikat-fil-finder for Windows, er all den junkware. Det finnes mange forskjellige duplikat-filfinder-apper som sannsynligvis fungerer i orden, men vil tvinge forskjellige verktøylinjer, søkemotorendringer og annen junkware på systemet ditt når du installerer dem. Det er også betalte applikasjoner som du egentlig ikke trenger å kjøpe fordi freeware vil fungere helt bra for deg.

Vi likte dupeGuru-applikasjonene for dette, men Duplicate File Finder tilbyr mer grunnleggende og potensielt raskere skanning. DigitalVolcano's Duplicate Cleaner Free er anstendig hvis du vil ha et kommersielt program som gir deg et vakrere grensesnitt på bekostning av noen få nattskjermbilder. VisiPic fungerer godt for å jakte på dupliserte bilder med et fint visuelt grensesnitt.

Les vår detaljerte oversikt over de beste duplikat-fil-finnerne vi fant for Windows for å finne ut hvilke som passer best for deg. Ingen av disse programmene vil prøve å installere junkware på systemet ditt.

Mac

Mac OS X har et rikere betalt programvareøkosystem, så det er mange gode betalte duplikat-fil-finder-apps med slanke grensesnitt. Kvalitetsbetalte apper som Gemini er hovedsakelig tilgjengelige i Mac App Store og fungerer ganske bra.

Du har det bedre å laste ned fra deres nettside, men fordi de gjør en gratis prøveversjon tilgjengelig der. Hvis du liker det, kan du oppgradere til den betalte versjonen for alle funksjonene.

Mac App Store gir ikke mulighet for utviklere å gi bort demo eller prøveversjoner av deres apps, men. Mange apputviklere tilbyr demoer, men demoversjonene må lastes ned fra deres nettsider og installere den gammeldags måten.

Hvis du ikke vil bruke penger på dette, er kryssplattformen og open source dupeGuru også et godt alternativ for Mac-brukere. Det har ikke det riktige grensesnittet du får hvis du bruker penger på en betalt Mac-app, men det vil absolutt gjøre jobben. Virkelig, dupeGuru skiller seg ut på Mac som den eneste gratis duplikat-fil-finder vi fant. Vi snublet over noen eldre applikasjoner, men vi var ikke på vei til å anbefale usignerte applikasjoner som ikke har blitt oppdatert i år.

iTunes har også en innebygd funksjon som kan finne dupliserte sanger, slik at dette kan hjelpe deg med å spare plass hvis du har store, uhåndterlige lokale musikkfiler med dupliserte sanger.

Ta en titt på oversikten over de beste duplikat-fil-finnerne for Mac OS X for å finne riktig verktøy for deg.

Linux

Linux har ikke problemer med verktøylinjen junkware eller betalte apper. Hovedproblemet du møter på Linux er at de fleste av de tilgjengelige verktøyene er barebones kommandolinjeverktøy. Det er ganske enkelt å skrive et lite skript som bruker innebygde Linux-kommandoer for å skanne filsystemet, sammenligne filer og finne duplikater - du kan til og med strengge kommandoer for å gjøre dette på egen hånd.

Det er fortsatt gode, modne applikasjoner for å finne og fjerne dupliserte filer på Linux. FSlint tilbyr et godt grafisk grensesnitt og bør være tilgjengelig i de fleste Linux-distribusjons programvarelager. fdupes er et flott kommandolinjeværktøy som du finner i de fleste distribusjons programvarebeholdere for enkel installasjon. dupeGuru er også tilgjengelig for Linux, takket være crossplattform og åpen kildekode, men det er ikke i de fleste Linux-distribusjons programvarebeholdere og tar litt mer arbeid å installere.

Sjekk ut de beste duplikat-fil-søkeverktøyene vi fant for Linux. Du finner ikke de skinnigste grensesnittene, men du finner enkel, funksjonell programvare som ikke vil presse junkware på deg eller selge deg noe.

Android

Android har et bruker-synlig filsystem, så det er ingen overraskelse Det finnes duplikat-fil-finder-apper tilgjengelig i Android's Google Play-butikk. Disse appene vil skanne enhetens SD-kort - eller den interne flash-lagringen som emulerer et SD-kort - for duplikatfiler og tilby å fjerne dem. Slike apper vil ikke berøre systemfiler eller de fleste appdata, men de finner dupliserte bilder, musikk, videoer og andre filer du kanskje har kopiert til Android-telefonen eller nettbrettet.

Vi prøvde Search Duplicate File (Super) - den mest populære duplikat-fil-finder-appen i Google Play for øyeblikket - og fant det fungerte bra. Som mange eldre Android-apper, har den et Gingerbread-stil grensesnitt og er ikke så hyggelig å bruke. Men det grunnleggende grensesnittet passer for et systemverktøy som de fleste ikke virkelig trenger. Selv om du trenger dette verktøyet, trenger du sannsynligvis bare å kjøre det en gang for å gi et rotete SD-kort en opprydding, så grensesnittet bør ikke være for motbydelig.

På Android er det viktigste du må passe på, apper som misbruker tillatelsessystemet for å spore deg og laste opp data om deg til annonseringsservere.Som en gratis app har Search Duplicate File (Super) de grunnleggende systemskanningsrettighetene det trenger, samt Intenret-tilgangen som kreves for å vise annonser - som mange gratis Android-apper. Mange Android-apper vil trolig gjøre en anstendig jobb med dette - bare vær sikker på å huske tillatelsene.


Hvis du har dupliserte filer i en skygtjeneste som Dropbox, Google Disk eller OneDrive, kan du også de filene til en Windows-, Mac- eller Linux-PC og bruke et av verktøyene ovenfor til å skanne etter og fjerne dupliserte filer.

Link
Plus
Send
Send
Pin