Skip to main content

Slik kaster du Windows- eller Android-skjermen til en Windows 10-PC

Slik kaster du Windows- eller Android-skjermen til en Windows 10-PC

Geoffrey Carr

Windows 10s jubileumsoppdatering gir en interessant ny funksjon: Enhver PC kan nå fungere som en trådløs mottaker for Miracast, slik at du kan vise skjermen fra en annen Windows-PC, en Android-smarttelefon eller nettbrett, eller en Windows-telefon.

Slik setter du din PC inn i en Miracast-mottaker

For å slå PCen din inn i en Miracast-mottaker, åpne bare Windows 10s Start-meny og åpne "Koble" -appen. Hvis du ikke ser denne appen, må du oppgradere til jubileumsoppdateringen.

Med appen åpen, ser du en melding om at PCen din nå er klar for at du skal koble til trådløst. Det er det. Du trenger ikke å rote med brannmur eller nettverksserverinnstillinger. Bare åpne appen når du vil kaste.

På de fleste PCer ser du sannsynligvis en "Denne enheten kan ha problemer med å vise innholdet ditt fordi maskinvaren ikke var spesielt utviklet for trådløs projeksjon" -melding. Programmet vil fortsatt fungere, men det ville trolig fungere bedre hvis PC-maskinens maskinvare- og maskinvaredrivere var spesielt designet for å fungere for trådløs projeksjon.

Slik kastes du fra en annen Windows 10-PC

For å koble fra en annen PC som kjører Windows 10, gå til Innstillinger> Skjerm på den PCen og velg "Koble til en trådløs skjerm". Denne innstillingen bør være på samme sted på en telefon som kjører Windows 10 Mobile.

PCen som kjører Connect-appen, skal vises i listen. Klikk eller trykk på den for å koble til.

Etter at det er koblet til, ser du noen flere innstillinger. Aktiver "Tillat inngang fra et tastatur eller en mus koblet til denne skjermen" og PCen fungerer som mottakeren vil kunne kommunisere med PCen via Connect-appen.

For å endre prosjektmodus, velg "Endre projeksjonsmodus". Som standard fungerer den i "duplikat" modus og dupliserer innholdet på skjermen. Du kan i stedet velge å forlenge skjermen og behandle fjernkontrollen som en annen skjerm, eller bare bruk den andre skjermen.

Uansett hvilket alternativ du velger, kan du aktivere fullskjermmodus ved å klikke på "fullskjerm" -knappen på vinduets tittellinje.

Slik kastes du fra en Android-enhet

For å koble fra en Android-enhet kan du bruke den innebygde Cast-funksjonen ... så lenge telefonen støtter den. Dette er Android, så ting er ikke alltid enkle. Produsenten kan eller ikke inkluderer Miracast-støtte på telefonen eller nettbrettet. Faktisk har selv Google fjernet Miracast-støtte fra sine nyeste Nexus-enheter. Men hvis enheten din støtter Miracast, bør dette fungere.

Hvis du vil kaste på Android, går du til Innstillinger> Skjerm> Cast. Trykk på menyknappen og aktiver avkryssningsboksen "Aktiver trådløs visning". Du bør se at PCen din vises i listen her hvis du har Connect-appen åpen. Pek på PC-en på skjermen, og den vil umiddelbart begynne å projisere.

Ser du ikke alternativet her? Telefonen eller nettbrettens produsent kan ha satt den på et annet sted. Se opp hvordan du bruker Miracast på din spesifikke enhet for mer informasjon.

Innstillingsprogrammet betraktes som "beskyttet innhold" av sikkerhetsgrunner, men du må derfor forlate Innstillinger-appen før Android-enhetens skjerm vises i Connect-appen. Du ser bare en svart skjerm i Connect-appen til da.

Koble til appen vil gi beskjed om at du finner et handlingssenter. For eksempel, da vi koblet til en Android-enhet, så vi en melding som sier at beskyttet innhold ikke kan vises, og at vi ikke kunne bruke musen på PCen vår til å kontrollere Android-enhetens skjerm.

For å slutte å projisere, lukk bare Koble vinduet på PCen som mottar fjernkontrollen eller avslutt fjernkontrollens tilkobling på enheten som projiserer til den.

Link
Plus
Send
Send
Pin