Skip to main content

Slik formaterer du en individuell kolonne i en Outlook-mappe

Slik formaterer du en individuell kolonne i en Outlook-mappe

Geoffrey Carr

Outlook lar deg lage og tilpasse mappevisninger på mange måter, for eksempel å legge til og fjerne kolonner; gruppering og sortering av meldinger; og til og med bruke betinget formatering. Du kan også tilpasse hvordan Outlook viser informasjon i bestemte kolonner med format kolonner alternativ. La oss ta en titt på det.

For å starte, åpner vi vinduet Avanserte visningsinnstillinger. Bytt til "Vis" -fanen på båndet og klikk på "Vis innstillinger" -knappen.

Du kan også komme dit ved å høyreklikke på en kolonneoverskrift og velge kommandoen "Vis innstillinger" fra hurtigmenyen.

Innstillingsvinduet Avansert visning lar deg tilpasse mappevisningen. Klikk på "Format Columns" -knappen.

Vinduet Formatkolonner viser alle kolonnene du kan redigere i den for øyeblikket valgte visningen.

Kolonnene som vises her er alle de i standard "kompakt" mappevisning. Meldings-kolonnen mangler fordi den ene har bestemt formatering du ikke kan endre. Men det er uvanlig; Du kan formatere de fleste kolonner her.

Hvilken formatering du kan gjøre, bestemmes av kolonnen. Kolonnen Viktighet lar deg bare velge mellom bruk av en bitmap (en bildefil som viser en opp- eller nedpil for henholdsvis høy og lav betydning) og tekst (det skrevne navnet på betydningen: Høy, Normal, Lav).

Emne-kolonnen, derimot, lar deg redigere alle alternativene (selv om det eneste alternativet for Format er "Tekst", så ikke mye for å endre det).

Som du kan se fra alternativene, kan du ikke endre skriftene fordi dette ville kollidere med betinget formatering, men du kan endre visningsformatet, det synlige navnet på kolonnen, bredden og justeringen. Vi skal bytte etiketten til "Årsak til e-post" og justeringen til "Høyre".

Etter å ha klikket "OK" et par ganger for å gå ut av disse vinduene, kan vi se kolonneendringer umiddelbart i mappen vår.

En av de mer nyttige endringene er i kolonnen Mottatt. Som standard viser den når mottatt dato for meldinger i en ganske ugjennomtrengelig kombinasjon av "dag" + "dato" + "tid", som ikke er veldig seervennlig. Med kolonnformatering kan du endre dette.

Gå til Visningsinnstillinger> Avanserte visningsinnstillinger> Formatere kolonner og velg feltet "Mottatt". Standardformatet er "Best Fit", men hvis du treffer rullegardinmenyen, ser du mange andre alternativer.

Vi skal bytte til det øverste alternativet for å fjerne "dag" -delen av formatet.

Når "OK" ut av de åpne vinduene er kolonnen endret, og det er mye lettere å lese.

Du kan velge hvilket format som passer best for deg, så hvis du er den typen person som holder sine meldinger under kontroll, vil du kanskje gjøre det uten år. Hvis du har egentlig har kontroll over posten din, du kan bare vise tidspunktet meldingen ankom, men vi er ikke klare til å gjøre uten dag og måned enda.

Du kan endre hvilken som helst kolonne som vises i panelet Formatkolonner, og hvis du bruker mappevisningen til en annen mappe, har endringene i kolonnformatering du har gjort også overført over.

Link
Plus
Send
Send
Pin