Skip to main content

Slik importerer du en CSV-fil som inneholder en kolonne med en ledende 0 i Excel

Slik importerer du en CSV-fil som inneholder en kolonne med en ledende 0 i Excel

Geoffrey Carr

Microsoft Excel konverterer automatisk datakolonner til det formatet som det synes er best når du åpner kommaseparerte datafiler. For de av oss som ikke vil at våre data endres, kan vi endre den atferden.

Du har en CSV-fil som sannsynligvis er eksportert fra et annet program eller gitt av andre. Du vil gjerne åpne den i Excel siden du vet det veldig bra. CSV-filen vil se slik ut (hvis du åpner filen i notepad.exe):

Filen inneholder kolonner: ProductModelID, Name, SpecialID og ModifiedDate. Kolonnen SpeicalID inneholder data med ledende 0 og det er spesialkoden, så du vil beholde de ledende 0-ene i Excel. Siden det er en CSV-fil, vises det som standard i Windows Utforsker som en Excel-fil:

Så du dobbeltklikker filen og åpner filen i Excel som sådan:

Du kan se at Excel, som standard, fjernet de ledende 0s i kolonne 3 "SpecialSpecial". Du tok opp Excel-applikasjon og prøvde å bruke File / Open for å åpne filen manuelt, og det fungerer heller ikke. Hvordan kan jeg fikse dette?

Trikset er å gi nytt navn til filen med .TXT-utvidelsen, og ta deretter filen inn i Excel. Så først ta opp "My Computer"? og naviger mappen til hvor filen ligger.

Nå, hvis du ikke ser filtypen .CSV (Windows har dette alternativet deaktivert som standard), følg deretter dette trinnet for å aktivere filtypen. Velg menyen? Tool?? /? Folder Options? velg deretter ViewView? fanen, fjern merket for «Skjul utvidelser» for kjente filtyper? som bildet nedenfor:

Da bør du se filtypen som sådan:

Høyreklikk filen og velg omdøpe for å gi nytt navn til filen for å bli "ProdusentInfo.txtвЂ"?

Legg merke til at ikonet endres til vanlig tekstfilikon også. Nei åpne opp Excel og bruk "File"? / "Open?? kommandoen for å få filen til Excel. Når du gjør dette, vises en dialog som:

Pass på at "DelimitedвЂ"? alternativknappen er valgt og klikker på "NEXT"? knappen for å fortsette. På den neste skjermen merker du av boksen «Kommer»? og fjern merket for alle andre valg.

Klikk på â € œNextвЂ? for å gå videre til neste skjermbilde. I dette skjermbildet må du klikke på "SpecialSpace"? kolonne og velg "Tekstil"? radiobutton fra "Kolonne data format"? seksjon.

Klikk på "Finne"? så er du ferdig.

Du kan nå se kolonnen "Spesielle"? har blitt innført som en tekst kolonne og alle ledende 0 er bevart.

Denne metoden kan brukes til alle spesielle forhold for å bringe inn en CSV-fil i Excel, inkludert andre begrensede filer. Med muligheten til å spesifisere datatypen for hver kolonne under dataimporteringsprosessen, har du mye bedre kontroll over sluttresultatet ditt.

Link
Plus
Send
Send
Pin