Skip to main content

Noensinne lurer på hvor mye Facebook vet om deg? Slik ser du

Noensinne lurer på hvor mye Facebook vet om deg? Slik ser du

Geoffrey Carr

Facebook har mye informasjon om-hvert innlegg som er delt, bildeopplastet, melding sendt, element klikket på, og stort sett alt annet datapunkt du kan forestille deg. Og det er alt for å tjene deg bedre annonser og holde deg på Facebook.

Saken er, dette er fortsatt din informasjon. Du kan ikke få tilgang til de rare beregningene som Facebook følger bak kulissene, men du kan enkelt laste ned alt annet: meldinger, innlegg, bilder og mer. Så, la oss grave dypt og se på hvordan du kan se all info som Facebook holder lagret på deg.

Laster ned informasjonen din

Facebook har et verktøy som hjelper deg med å laste ned alle dataene dine på en gang. Det er nyttig hvis du vil forlate tjenesten, eller bare sikkerhetskopiere alle dataene dine separat. Gå til Facebook-nettstedet, klikk på pilen nedover i øverste høyre hjørne av skjermen, og velg deretter "Innstillinger" -alternativet. Du kan også bare gå direkte til Facebook.com/Settings.

Klikk på koblingen "Last ned en kopi av Facebook-data" nederst på siden Generell kontoinnstillinger.

Deretter klikker du på "Start min arkiv" -knappen.

Skriv inn passordet ditt når du blir spurt, og du vil bli fortalt at det vil ta Facebook noen få minutter for å samle dataene dine. Det tok omtrent to timer for meg, selv om arkivet min endte med å være 1,58 GB. Facebook vil sende deg en e-post når arkivet er klart for nedlasting, så gå og gjør noe annet om en stund.

Når e-posten kommer, klikk på linken, og klikk deretter på "Last ned" -knappen på siden som åpnes. Du må skrive inn passordet ditt igjen for å starte nedlastingen. Avhengig av størrelsen på arkivet og hastigheten på Internett-tilkoblingen din, kan dette også ta en stund.

Utforsker dine data

Dine Facebook arkiv nedlastinger som en .ZIP-fil, så trekk den ut med verktøyet du ønsker. Alle dataene er begravet i de forskjellige undermappene. Du kan utforske disse mappene direkte, men det er en enklere måte å gjøre ting på. Dobbeltklikk på index.htm-filen i toppnivået til Facebook-arkivmappen din.

Dette åpner en merkelig, frakoblet versjon av Facebook som er lagret lokalt i arkivet ditt.

Det er 13 forskjellige seksjoner å utforske, så vi kan ta dem en etter en.

Profil

Profil delen inneholder all informasjon du noen gang har lagt inn på profilen din, fra tidligere relasjoner og hvor du har jobbet på sider du har likt og bøker du har lest.

Kontaktinfo

Facebook kan trekke informasjon fra kontaktene i telefonen din for å anbefale folk du legger til som venner. Kontaktinfo-siden viser alle navnene, telefonnumrene og e-postadressene du har lastet opp til Facebook.

Tidslinje

Din Facebook-tidslinje er der det meste av aktiviteten din er sporet. Her ser du alt fra innlegg du har delt til venner du har laget, og hendelser du har deltatt på.

Bilder

Bilder er trolig en stor del av Facebook-opplevelsen din. I Bilder-delen ser du alle bildene du har lastet opp (inkludert deres EXIF-data), delt inn i alle album du har opprettet.

videoer

Som bilder, er videoer en samling av alle videoene du noensinne har postet til Facebook. Jeg fant ut at videoer som ble generert av Facebook (som vennedag eller bursdagsvideoer) ikke ble lastet ned automatisk, men det ble gitt en lenke for å laste dem ned hver for seg.

venner

Venner-seksjonene inneholder en liste over:

  • Alle vennene du har og datoen du ble venner med dem.
  • Alle ubesvarte vennen forespørsler du har sendt.
  • Alle vennsforespørsler du har mottatt, men ikke har besvart.
  • Alle vennforespørsler du har avslått.
  • Alle vennene du har slettet.
  • Alt folket du følger.
  • Alle folkene som følger deg.

Ja, det kan være en lang liste hvis du har vært på Facebook en stund.

meldinger

Meldinger er en av de virkelig kjedelige delene. Den inneholder alle meldingene du noensinne har sendt eller mottatt på Facebook, sortert etter kontakt. Selv meldinger du har byttet ut med folk som har slettet kontoene sine, er her, selv om de er oppført som "Facebook-bruker" i stedet for ved navn.

pokes

En liste over alle de som har poked deg og den siste datoen.

arrangementer

En liste over alle hendelsene du har blitt invitert til, sammen med ditt svar på invitasjonen.

Sikkerhet

En samling av sikkerhetsrelatert informasjon. Det inkluderer ting som når og hvor du har logget inn, en liste over alle enhetene du har logget inn, en liste over alle IP-adressene du har logget på, og en liste over alle tider du ' Jeg har endret sikkerhetsinformasjon om profilen din.

Annonser

Annonser inneholder en liste over alle annonsemner Facebook mener du er interessert i, alle annonsene du nylig har klikket på, og alle annonsører som har fått kontaktinformasjonen din via Facebook.

Steder som er opprettet

Hvis du har opprettet Check In Locations på Facebook, vises de her.

applikasjoner

En liste over alle Facebook-applikasjonene du har autorisert til å få tilgang til profilen din, samt programmer du har opprettet.


Facebook har sikkert mye informasjon om deg, men det er ikke mye der du ikke har gitt dem. Nesten alle dataene i arkivet er tilgjengelig på Facebook-profilen din, det er bare litt vanskeligere å sortere der.

Link
Plus
Send
Send
Pin