Skip to main content

Legg til et ekskludert kontekst menyelement for Windows Defender

Legg til et ekskludert kontekst menyelement for Windows Defender

Geoffrey Carr

Mens du manuelt kan legge til noen filer eller mapper som du vil ekskludere fra å bli skannet via Windows Defender brukergrensesnitt, Defender Injector er et gratis verktøy som lar deg legge til Legg til en utestenging til Windows Defender-kontekstmenyen for filer. Ved å bruke dette kontekstmenyelementet, kan du legge til en fil i ekskluderingslisten med et klikk.

Legg til et ekskludert kontekst menyelement for Windows Defender

Når du jobber på en Windows-plattform, er det best å holde seg til kjente og godkjente programmer så langt som sikkerhet er bekymret. Du må sørge for at antivirusprogrammet ditt, det være seg fra Microsoft, eller en tredjepartsapp ikke skanner kritiske filer og ender opp i karantene.

En måte å unngå utilsiktet karantene på eller slette kjente gode filer og mapper er å legge til disse i listen over unntak for å forhindre at de blir skannet.

Når du går med den manuelle ruten for å legge til filer i Windows Defender-ekskluderingslisten, må du gå gjennom følgende trinn:

  1. Åpne innstillinger.
  2. Velg alternativet "Oppdater og sikkerhet".
  3. Gå til 'Windows Defender Security Center'.
  4. Finn 'Innstillinger for beskyttelse av virus og trussel' og klikk på den.
  5. Gå nå til "Legg til eller fjern eksklusjoner".
  6. Finn alternativet «Legg til en ekskludering».
  7. Bla gjennom og velg filene, mappene, prosessene eller filtyper du vil legge til i listen over beskyttede ekskluderinger.

Fremgangsmåten ovenfor er enkel, men tenk å måtte gjøre det hver gang du legger til en fil eller prosess som må legges til listen. Det er tidkrevende og kjedelig.

Defender Injector

Det er her Defender Injector kan hjelpe. Appen legger til oppføringer i kontekstmenyen som lar deg enkelt administrere eksklusjoner:

  • Legg til ekskluderinger
  • Fjern denne ekskluderingen.

Du kan ganske enkelt høyreklikke på en fil og velge Legg til en utestenging.

Du kan også dra og slippe filen eller mappen på GUI-en. Du kan fjerne en fil eller mappe fra ekskluderingslisten ved å velge filen eller mappen i bekymring, og klikk på sletteknappen med papirkurvlogoen. Alternativt kan du høyreklikke på den aktuelle filen eller mappen og klikke på "Slett valgt" -alternativet. Dette sletter ikke filen eller mappen; det fjerner bare det fra listen over utelukkelser.

For å installere, alt du trenger å gjøre er å laste ned verktøyet og pakke ut innholdet i zip-filen til stedet du vil lagre den inn. Dobbeltklikk deretter på filen 'dInjector.exe' og Defender Injector er klar. Den støtter Windows 10, Windows 8.1 og Windows 8. Det er bare tilgjengelig på engelsk. Trinnene er enkle, og det gjør det enkelt å sette filer inn og ut av ekskluderingslisten.

Link
Plus
Send
Send
Pin