Skip to main content

How-To Geek Guide til Læring Photoshop, Del 1: Verktøykassen

How-To Geek Guide til Læring Photoshop, Del 1: Verktøykassen

Geoffrey Carr

Photoshop er et av de mest skremmende programmene for enhver nybegynner, men har kraftig bilderedigeringsevne for alle ferdighetsnivåer. Se gjennom en ny installasjon av CS5, og lær de grunnleggende verktøyene og infoene for å hjelpe deg med å komme i gang.

Ut av boksen, dette er hva din standard CS5-installasjon vil se ut. Det ser enda mer skremmende ut enn eldre versjoner, så la oss bruke noen få minutter til å ta en grunnleggende titt rundt programmet, demystifisere det, og få deg til å redigere fotografier, malerier eller hva du kanskje vil gjøre med din friske installasjon.

Starte egendefinert arbeidsområde

Du kommer til å ønske å flytte paneler og paletter rundt i et forsøk på å bli komfortabel med den nye installasjonen. I dette området på skjermen ser du ulike "Arbeidsområder", som er de forskjellige arrangementene av de nevnte palettene og panelene. Dette kan være nyttig, fordi du kanskje vil ha et annet arrangement for redigering av bilder enn du vil bruke hvis du er en maler eller designer.

CS5 lagrer endringene dine på arbeidsområdene dine, så opprett en ny, tilpasset en for å spille rundt. Du kan alltid redigere lagerets arbeidsområder for å passe deg senere.

Klikk på

å hente kontekstmenyen. Opprett et "nytt arbeidsområde" og nev det alt du liker. Bruk ditt eget navn, eller noe som passer deg. Pass på å velge "Tastaturgenveier" og "Menyer", slik at du kan redigere dem begge og knytte dem til arbeidsområdet ditt.

Klikk på ditt nye arbeidsområde og gjerne spille rundt i det.

Tilpasse verktøykassen

Verktøykassen er hvor du får alle dine mus eller markørbaserte verktøy. Som standard er den låst til siden av skjermen i et panelområde. Ved å klikke på

pil, du kan få opp en kondensert versjon i panelet ditt. De

er et veksle, som vil bytte mellom de to versjonene. Du kan også klikke og dra

å lage en "gratis flytende" versjon av verktøykassen.

Ovennevnte dobbeltsøyleformat av verktøykassen. Nå som vi har identifisert at vi kan endre formen på verktøykassen, la oss kort se på hva som er tilgjengelig i den.

Alternativerpaletten

Øverst på skjermen, direkte under menyene dine, ser du alternativpaletten. Når du velger forskjellige verktøy, har du de ulike alternativene du kan redigere her. Hvert verktøy er komplekst uten disse alternativene, og kan bli ekstremt kraftig med kunnskap om mulighetene.

Hva er i verktøykassen?

Rektangulært markeringsverktøy: Snarvei-tast

. Det grunnleggende utvalgsverktøyet, marquee, AKA "Marching Ants" lar deg velge områder av lag eller flatt fotografier. Shift + M vil gå gjennom til de forskjellige andre valgverktøyene, inkludert ellipseverktøyet. Du kan holde Shift mens du tegner markeringer for å lage firkanter.

Flytteverktøy: Snarvei-tast

. Det grunnleggende flytteverktøyet. Når du velger et område, velger du flytteverktøyet for å flytte det rundt. Du kan også flytte hele lag uten å velge dem.

Lasso verktøy: Snarvei-tast

. Et annet valgverktøy lar deg tegne raske, formede valg rundt deler av bildet ditt. Shift + L vil sykle gjennom de alternative lassverktøyene, inkludert Polygonal Lasso og Magnetic Lasso verktøy.

Quick Selection Tool: Snarvei-tast

. Et grovt utvalg av verktøy som fungerer som en pensel. Pensle rundt i et område, og Photoshop vil lese bildet ditt og prøve å gjette hva du prøver å velge. Trykk Shift + W for å få det uunnværlige tryllestaven verktøyet, som er et Bucket Fill eller Flood style verktøy for valg.

Beskjæringsverktøy: Snarvei-tast

. Tegner rektangulære valg, og kutter deretter bildet ned til rektangelet du tegner. Veldig nyttig for å rette kroke bilder. Trykk Shift + C for å velge verktøyene Slice Tool og Slice Select, som er nyttig for å lage flere bilder fra en enkelt, vanligvis for webinnhold.

Eyedropper Tool: Snarvei-tast

. Velger en farge fra ethvert dokument du har åpnet. Shift + Jeg vil sykle gjennom verktøyene: Color Sampler, Linjal og Notes Tool.

Spot Healing Brush Tool: Snarvei-tast

. Nyttig for å slette pletter, riper eller uønsket lyd fra bilder automatisk ved å male over dem. Trykk Shift + J for å finne Healing brush, Patch Tool og Red Eye verktøy.

Børsteverktøy: Snarvei-tast

. Enkelt mest komplekse verktøyet i verktøykassen. Mange artikler på børsteverktøyet som kommer, men for nå, maling med venstre museklikk, og velg forskjellige penselstiler med høyre museklikk. Shift + B sykler gjennom til blyant, fargeskiftverktøy og blandebørster, alt verdt å eksperimentere.

Klonstempelverktøy: Snarvei-tast

. En annen fotoredigeringsbørste, Alt og Klikk for å angi en "Kilde" og deretter male med venstre museknapp for å kopiere fra kilden. Shift + S gir deg også mønsterstempelverktøyet.

History Brush Tool: Snarvei-tast

. Når du arbeider sammen med History Palette, kan du male "tilbake i tid", så å si. Bruk et filter, og fjern deretter deler av det med History Brush. Kunsthistorisk pensel er begravet under her, tilgjengelig med en Shift + Y.

Eraser Tool: Snarvei-tast

. Sletter lag til gjennomsiktighet, og låst eller Bakgrunnslager ned til bakgrunnsfargen. Shift + E vil sykle gjennom Magic Eraser og Background Eraser verktøyet.

Gradient Tool: Snarvei-tast

. Hvis du klikker og drar, fylles laget ditt med en grunnleggende gradient ved hjelp av forgrunns- og bakgrunnsverktøy. Alternativerpaletten har mange forskjellige gradienter å bruke. Skjult under Gradient Tool er Paint Bucket Tool. Shift + G vil sykle gjennom til den. Bruk Paint Bucket til å fylle områder med lignende farge i bildet ditt.

Slør, skarp og smussverktøy: Som standard, ingen snarvei. Dette er tre bilderedigeringsverktøy som gjør akkurat det de sier. Spesielt smudge kan skape gode maleriske effekter i bildene dine. Venstre klikk og hold for å hente kontekstmenyen og velg "Begravde" Sharpen og Smudge verktøyene.

Dodge og Burn Tools: Snarvei-tast

. Dodge og Burn er fotoredigering verktøy som henholdsvis lysere og mørke bilder. Dette verktøyet er ikke zoomverktøyet, så forvirrende som det kan se ut. Shift + O sykler mellom de to.

Pennverktøy: Snarvei-tast

. En mareritt frustrasjon for nybegynnere, Pen Tool er vanskelig å bli vant til, men en favoritt av Photoshop Pros. Ligner pennverktøyet i Adobe Illustrator, fungerer sammen med Paths Palette. Shift + P vil gi deg alternative pennverktøy knyttet til å jobbe med stier.

Typeverktøy: Snarvei-tast

. Lar deg sette typografi, som standard horisontalt. Shift + T vil gi deg Vertikal Type Tool, samt Type Mask Tools.

Path Selection og Direct Selection Tools: Snarvei-tast

. Flere verktøy for redigering av baner i banepaletten. Ignorerer med mindre du prøver å lære pennverktøyet. Banevalg plukker hele banene, mens Direkte utvalg plukker linjesegmenter eller poeng i baner. Syklus med Shift + A.

Tilpasset formverktøy: Snarvei-tast

. Bizarre verktøy for å lage clipart-type vektorformer fra et bibliotek i alternativpaletten. Shift + U vil også gi deg de mer nyttige verktøyene for rektangler, polygoner og linjer, alt nyttig for å lære baner i Photoshop uten å lide gjennom pennverktøyet.

Zoomverktøy: Snarvei-tast

. Ja, dette er det virkelige zoomverktøyet og ikke Dodge-verktøyet. Zoom inn med venstre klikk, zoom ut med ALT pluss Venstre klikk. Dette er sannsynligvis det mest grunnleggende verktøyet i verktøykassen.

Håndverktøy: Snarvei-tast

. Ruller dokumentet ditt uten å bruke rullehjulet eller rullepilen. Trykk og hold mellomromstasten til enhver tid for å bruke hurtighåndverktøyet, slipp Space for å gå tilbake til det forrige verktøyet.

Bakgrunn / Foreground: De aktive fargene du maler med. Toppfargen er Forgrunn, Bakgrunnen bak.

bytter de to farger.

reverterer dem til standardfarger, svart og hvitt.

Quick Mask Mode: Snarvei-tast

. En alternativ modus for å lage komplekse valg med verktøyet Pensel, Eraser og Paint Bucket. Q-tasten skifter til og fra hurtigmaskemodus.

Photoshop tips forlot deg forvirret? Start på begynnelsen! Sjekk ut de forrige delene av How-To Geek Guide til å lære Photoshop.

  • Del 1: Verktøykassen
  • Del 2: Grunnpaneler
  • Del 3: Introduksjon til lag
  • Del 4: Grunnleggende menyer
  • Del 5: Nybegynner Foto redigering
  • Del 6: Digital Art
  • Del 7: Design og typografi
  • Del 8: Filtre
Link
Plus
Send
Send
Pin