Skip to main content

Forstå og opprette klasser: Windows Phone 7.5 Mango Apps Development - Del 11

Forstå og opprette klasser: Windows Phone 7.5 Mango Apps Development - Del 11

Geoffrey Carr

I vår tidligere opplæring så vi på DateTime datatype og de ulike måtene å manipulere dato og klokkeslett på. I denne delen av Windows Phone 7.5 Mango Apps Development opplæringsserien skal vi se på den grunnleggende byggestenen med kode, det vil si klasse.

Så la oss komme i gang!

En klasse er en samling som gjør at vi kan lage egendefinerte typer ved å gruppere ulike typer variabler, metoder, egenskaper og hendelser. I utgangspunktet er en klasse en blå utskrift. Objekter er forekomster av en klasse med forskjellige verdier for attributter. Så for eksempel kan vi ta et eksempel på en bil. Alle biler har produsentnavn, modellnummer, farge, byggår etc. Biler kan utføre ulike handlinger som akselerasjon, bremsing, etc. Honda Civic, Toyota Corolla, osv. Er forekomster av bilklassen. Abstraksjon er en ekstremt viktig del av å bygge en klasse. Abstraksjon refererer til å plukke bare det nødvendige innholdet i den angitte sammenhengen.

Neste, la oss se hvordan du lager en tilpasset klasse.

Akkurat som vår tidligere leksjon skal vi skape et nytt prosjekt med et unikt navn, bortsett fra at dette prosjektet ikke vil involvere noen av kontrollene, men heller vil vi jobbe med C # -koden. Når prosjektet er opprettet og vises i designmodus, høyreklikker du på prosjektnavnet og velger Legg til fra menyen som vises. Under Add-menyen, velg Klasse. Et nytt vindu åpnes og ber om navnet på klassen. Skriv inn navnet som Bil.

Kopier følgende kodelinjer til bilen din

klassebil

{

offentlig streng Make

offentlig streng modell

offentlig int år

offentlig streng Farge

offentlig tomgang akselerere ()

{

// Hvit kode her for å gjøre det akselerere

}

Offentlige tomrum Nedbringer ()

{

// Skriv kode her for å få det til å senke

}

}

De søkeord "klasse" forteller kompilatoren at følgende kodenavn er en klasse. Bil er navnet på klassen. For vår bilklasse har vi fire attributter, nemlig. Lag, Modell, År og Farge. "Offentlig" er tilgangsspesifikatoren etterfulgt av datatypen (streng for Make, Model og Color og heltall for Year). Som nevnt tidligere inneholder klasser metoder som gir klassens funksjonalitet. I vår bilklasse har vi to metoder akselerere og decelerere. Disse metodene vil inneholde kode som gjør at bilen kan akselerere og avta.

For å opprette forekomst av bilklassen i vår MainPage.cs-fil trenger vi bare å skrive følgende kode. Denne koden kan legges til i knappen Klikk-hendelsen eller kan defineres på globalt nivå så snart den offentlige delklassen MainPage: PhoneApplicationPage starter:

Bil myNewCar = Ny bil ();

Nå for å sette verdiene til variablene, skriver du følgende setninger

myNewCar.Make = "Honda";

myNewCar.Model = "Civic";

myNewCar.Year = 2012;

myNewCar.Color = "Red";

For å kalle metodene som er definert i bilklassen, skriver du objektnavnet etterfulgt av en prikk (.) Etterfulgt av navnet på metoden.

myNewCar.Accelerate ();

myNewCar.Decelerate ();

Det er så enkelt å lage og implementere grunnleggende klasser er. Vi vil lære mer om å jobbe med klasser i neste del.

Link
Plus
Send
Send
Pin