Skip to main content

Automatiser oppgaver på Android-enheten din med Automagic

Automatiser oppgaver på Android-enheten din med Automagic

Geoffrey Carr

Automatisering er alltid en god ting, og vi har sett på ulike måter der du kan automatisere oppgaver på Android. AutoMagic tar en annen tilnærming til ting, noe som gjør det mulig å lage flytdiagrammer som brukes til å utløse handlinger basert på ulike forhold.

Selv om dette er en premium-app som kan kjøpes fra Google Play, finnes det også en evalueringsversjon som kan lastes ned i ti dager med testing fra appwebstedet.

Rett fra motsetningen er det klart at Automagic er en av de kraftigste appene som finnes i denne sjangeren. Bare når det gjelder antall hendelser som kan brukes som utløsere, er dette et ekstremt interessant verktøy, men måten automasjonene konfigureres på, er også verdt å merke seg.

Det er en veldig visuell tilnærming til ting, og hver automatisering har formen av en strømningsavgift. Hvis en bestemt tilstand er sant, bør det tas en handling, hvis den er feil, en annen blir utført i stedet.

Opprette en flyt

Det er enormt omfang for Automagic. Det store antallet tilgjengelige triggere betyr at dette er et langt mer fleksibelt verktøy som andre sammenlignbare programmer, og det faktum at en bestemt trigger kan konfigureres til å utføre forskjellige handlinger avhengig av dens tilstand, gjør at komplekse scenarier kan settes opp.

Noe som er bekymret for alle telefonbrukere er hvor lenge batteriet skal vare. Automagic kan brukes til å maksimere batteriets levetid ved gradvis å deaktivere systemalternativer når batterinivået uttømmes.

Trykk på innstillinger-knappen, etterfulgt av Ny flyt, og trykk deretter på den tomme noden som vises.

Trykk på dokumentknappen som vises over utløserkoden for å angi dens type, og trykk på nytt for å velge typen som skal brukes. Bla gjennom listen og trykk på Batterinivå.

Nedtrekksmenyen nederst på skjermen kan brukes til å velge hva som skal fungere som en utløser. Som standard er dette satt til "blir lavere enn", og dette gir mening i de fleste situasjoner. Bruk glidebryteren helt nederst for å indikere batterinivået der du vil utløse en hendelse.

Trykk på Lagre øverst på skjermen, og du kan begynne å legge til ekstra forhold.

Legge til betingelser

Betingelser for å flyte er i utgangspunktet forbehold. Her oppretter vi en utløser som begynner å slå ned telefonfunksjonene når batterinivået synker under 75%, men dette er noe som sannsynligvis vil skje regelmessig.

Når du er hjemme eller på kontoret, spiller det ingen rolle om batterinivået ditt begynner å falle som du sannsynligvis vil være nær en strømkilde for å lade opp. Faktisk er sjansene at hvis du er innenfor rekkevidde for et trådløst nettverk, er du også innenfor rekkevidde av et stikkontakt.

Tilstedeværelsen av et wifi-signal kan brukes som en betingelse for utløseren din. Trykk på Trigger-noden du har opprettet, og dra + -ikonet litt ned. Slip ikonet og klikk deretter Tilstand i menyen som vises.

Trykk på Ny for å hente en liste over tilgjengelige forhold og velg alternativet WiFi-tilkoblet.

Dette vil vanligvis være et bedre alternativ enn å bare sjekke tilgjengeligheten for et trådløst nettverk, som du kanskje kan støte på andre når du er ute og om. Men hvis du er koblet til et nettverk, er det sannsynlig at du kan lade telefonen.

Du kan velge å begrense strømmen slik at den bare utløses når du er koblet til bestemte Wi-Fi-nettverk, men for dette eksempelet vil vi la det være slik at alle SSID-er fungerer som en utløsertilstand.

Trykk på Lagre for å fortsette.

Tilbake på flytskjermen, trykk på + under tilstandskoden du har lagt til og dra den ned. Trykk på False fra menyen som vises - dette er fordi handlingen som vi skal konfigurere i et øyeblikk, bare skal utløses når du ikke er koblet til et nettverk.

Konfigurere handlinger

Trykk nå på Handling fra menyen som vises, og du kan velge hva som skal skje når de angitte vilkårene er oppfylt.

Akkurat som før, trykk på Ny og velg handlingen som skal utføres. Det er mange å velge mellom, men når det gjelder å spare på batteriet, kan de som mest sannsynlig er av interesse, finnes i "sett" -delen av listen.

En kraftig drenering på batterilevetiden er skjermens lysstyrke, så det er fornuftig å redusere dette når du prøver å spare strøm. Velg Angi skjermens lysstyrke, deaktiver innstillingen 'Automatisk lysstyrke' og bruk glidebryteren for å angi nivået som skal brukes i stedet.

For å sikre at strømmen du lager, er aktiv, må du huske å vende bryteren øverst på skjermen slik at den er i På-stillingen.

Tar ting videre

Hver flyt du lager kan gjøres så enkelt eller så komplisert som du vil. I dette eksemplet har vi konfigurert en handling som skal utføres når telefonen ikke er koblet til et nettverk - handlinger kan også settes opp for når den er.

Flytdiagrammet stilen som brukes av Automagic gjør det enkelt å se hva en bestemt flyt gjør og hvordan det fungerer.

Det er også mulighet for å bruke en strøm for å ringe opp en annen. Ettersom strømmen kan bestå av bare en handling - for eksempel å starte en timer - kan en strøm brukes til ikke bare å endre systeminnstillingene, men også å utføre handlinger som å kjøre programmer, ringe opp skript og mye mer.

Hva bruker du til å automatisere oppgaver på telefonen din? Liker du å holde ting så enkelt eller liker du den ekstra kraften som tilbys av mer avanserte verktøy som Automagic?

Link
Plus
Send
Send
Pin