Skip to main content

Slik oppdaterer du en delt fil på Dropbox uten å bryte koblingen

Slik oppdaterer du en delt fil på Dropbox uten å bryte koblingen

Geoffrey Carr

Dropbox er en ganske god cloud storage-leverandør som har flere typer kontoer, og grunnleggende planen kommer med 2 GB plass som du kan bruke til å lagre alle filene og synkronisere på tvers av flere enheter. Hvis du ofte deler filer gjennom denne lagringsplassen, er det et enkelt triks som lar deg Oppdater en delt fil uten å bryte nettadressen eller lenken, på Dropbox.

Det er mange mennesker som bruker Dropbox til å dele filer, dokumenter og mer. For eksempel jobber du som et lag, og du vil dele et dokument som du har oppdatert. På slike tidspunkter er det to forskjellige metoder for å gjøre det. For det første kan du dele to forskjellige lenker for to forskjellige filer. For det andre kan du bruke dette trikset til å erstatte filen uten å endre den delte nettadressen. Den andre metoden virker veldig nyttig når du må endre filen ofte. I stedet for å lage en egen lenke for forskjellige filer, kan du prøve dette trikset.

Oppdater en delt fil på Dropbox uten å bryte koblingen

Når du lager en delingskobling på Dropbox, tilbyr den en permalink som dette:

https://www.dropbox.com/s/unique_id/photo.jpg?dl=0

Hver gang du oppretter en ny delingskobling, vil unik ID blir forandret. Det betyr at hvis du sletter en fil fra et spesifisert sted, og laster opp den oppdaterte filen med samme navn til samme katalog, vil unike_id bli endret. Den første delte lenken vil derfor vise en 404-feil.

For å unngå dette problemet må du erstatt filen uten å slette. Det betyr at du endrer navn på den oppdaterte filen med samme navn som den nåværende filen som allerede er lastet opp til Dropbox. Du må endre navnet før du laster opp til Dropbox.

Hvis du laster opp to separate filer med samme navn og utvidelse, vil den eksisterende filen bli erstattet med den nye, men den delte koblingen vil ikke bli endret. Det betyr at din eksisterende delte kobling ikke vil vise noen 404 feil.

Det er viktig å merke seg at når du erstatter en fil på Dropbox, blir den gamle filen slettet umiddelbart. Og så vil du ikke kunne finne den gamle filen i papirkurven. Hvis du trenger å beholde den gamle filen, anbefales det å laste den ned før du erstatter den med den nye filen. Utvidelsen av den nye filen skal være den samme som den eksisterende filen. Ellers vil de fungere som koblinger to forskjellige filer.

Gi oss beskjed hvis dette fungerer for deg.

Link
Plus
Send
Send
Pin