Skip to main content

Slik slår du av nye meldingsvarsler i Microsoft Outlook 2016 eller 365

Slik slår du av nye meldingsvarsler i Microsoft Outlook 2016 eller 365

Geoffrey Carr

Outlook kan utløse flere typer varsler når du får en ny melding. Du kan se en oppgavelinjevarsling, legge merke til et meldingsikon i systemstatusfeltet, høre en lyd, eller til og med se pekeren endres kort til et e-postmeldingsikon. Slik deaktiverer du dem alle.

Hvis du jobber med et opptatt prosjekt, deler skjermen til en videokonferanse, eller bare ikke vil bli varslet hver gang John fra Regnskap sender en annen e-postmelding til alle lag, kan det hende du vil slå av skrivebordsvarsler- eller i det minste være mer selektiv om hvilke typer varsler som vises. Flere av disse varslingstypene aktiveres automatisk i Microsoft Outlook, så du må slå dem av manuelt.

Slik slår du av nye meldingsvarsler

Å slå av nye meldingsvarsler i Microsoft Outlook er enkelt! Med noen få raske klikk, vil du være klar til å gjøre jobben din i fred.

Start med å bytte til "Fil" -fanen på båndet.

Klikk på "Alternativer" -kommandoen i filruten som åpnes.

I vinduet Outlook-alternativer som åpnes, klikker du på "Mail" -innstillingen i venstre rute.

I den høyre ruten, bla ned til "Melding Ankomst" -delen.

Her finner du innstillingene du leter etter. Du kan konfigurere følgende alternativer:

  • Spill en lyd: Deaktiver dette alternativet hvis du ikke vil høre klokka hver gang du mottar en ny melding.
  • Bytt kort på musepekeren: Deaktiver dette alternativet for å hindre at markøren skifter til en konvolutt når en ny melding kommer. Det skjer så fort, det er likevel ubrukelig uansett.
  • Vis et konvoluttikon i oppgavelinjen: Deaktiver dette alternativet hvis du ikke vil se ikonet vises i systemstatusfeltet hver gang en ny melding kommer.
  • Vis en stasjonær melding: Deaktiver dette alternativet hvis du ikke vil at Outlook skal dukke opp et Windows-varsel når du får nye meldinger. Det ekstra alternativet "Aktiver forhåndsvisning for rettighetsbeskyttede meldinger" som er tilgjengelig når dette alternativet er aktivert, er egentlig bare aktuelt hvis du bruker Outlook til å koble til en Exchange-server. Deaktivering av det forhindrer at Windows varslinger viser meldingsforhåndsvisning når meldingen er merket som sensitiv.

Og det er ganske mye det! Slå av alternativene du ikke vil ha, og kom tilbake til arbeid uten forstyrrelse.

Link
Plus
Send
Send
Pin