Skip to main content

Hvorfor Cloud Storage din bringer systemet til knærne og hva du kan gjøre med det

Hvorfor Cloud Storage din bringer systemet til knærne og hva du kan gjøre med det

Geoffrey Carr

Vi elsker vår skylagring, og vi bruker Dropbox eller OneDrive for nesten alle våre behov for lagring av cloud. Begge disse har et problem, men de har en hankering for systemminne, og hvis de blir uovervåket, kan de til og med bringe de bøffeste systemene til knærne.

La oss male deg et scenario. Vi har en helt ny PC utstøpt med en rask Intel-prosessor, det nyeste grafikkortet, og viktigst, 16 GB RAM. For alle kontoer skal det være i stand til å håndtere nesten alt vi kaster på det: komprimering, gjengivelse og selvfølgelig spill.

I løpet av tiden har vi samlet en betydelig mengde ting, det være seg musikk, TV-programmer, filmer, og om og om igjen. Alle disse filene er lagret på harddisker, som hvis de synkroniseres med skyen, betyr at vi ikke bare har alle disse tingene sikkerhetskopiert, men eventuelle endringer vi gjør, filer lagt til eller flyttet, vil da bli speilet på skyen.

Enkel nok, dette er hvordan skylagring fungerer, men her tar vi det til sin logiske ekstreme: hvis vi har en terabyte av skylagring, og vi har en terabyte av lokal arkivlagring, er det ingen grunn til ikke å bruke den stasjonen som vår lokale cloud backup.

Problemet med Cloud Drive

Problemet med en tjeneste som Dropbox er at når det synkroniseres, blir det gradvis mer og mer RAM. Slik er Dropbox selv forklare det:

Dropbox stores metadata on your files in RAM to prevent constant and expensive database lookups while syncing. The metadata includes paths to files in your Dropbox, checksums, modification times, etc.

I utgangspunktet betyr det at hvis du har en stor Dropbox (eller OneDrive) med titalls eller hundrevis av gigabyte filer, vil Dropbox synkronisere alle disse filene til din lokale stasjon, og det vil cache informasjon om hver fil til systemminne .

La oss vise deg hva vi mener. Her er vårt system etter en omstart.

Her er vårt system bare noen få timer senere.

Til slutt, i bruk RAM på vårt system vil øke til 99 prosent (15,8 GB) brukes, noe som gjør det ubrukelig.

På dette tidspunktet er det enda vanskelig å starte datamaskinen på nytt. Musepekeren vår er betydelig forsinket, og museklikk registreres ikke umiddelbart (hvis i det hele tatt). Ofte er den enkleste og raskeste løsningen å gjøre en hard restart, enten ved å holde nede på strømknappen til datamaskinen slår av eller bruker tilbakestillingsknappen, hvis du har en.

Selvfølgelig er dette en forferdelig løsning, spesielt hvis du er bekymret for å miste arbeid, så egentlig er den eneste måten å forhindre at det er å prøve å starte det på nytt, eller gjøre det med jevne mellomrom, slik at det forblir brukbart.

Hvis du suspenderer skythjelpen din og lar datamaskinen stå alene om en tid, skal du til slutt frigjøre RAM-en slik at du kan bruke den igjen, men dette skjer ikke umiddelbart, og vil derfor ikke fungere for folk som trenger å bruke deres datamaskiner akkurat nå.

I alle fall, for å opprettholde en 1: 1 kopi av skyen din lokalt, må du først håndtere lange opplastinger (forutsatt at du ikke er en super rask fiberforbindelse) der du først laster opp dataene dine. Deretter kan du bare lage en kopi av det, hvis den gamle lokale skyenheten krasjer eller du bestemmer deg for å opprette en ny, eller tillate at alle dataene blir lastet ned, noe som vi sa, vil dekomponere systemets RAM over tid.

Ønsket: En elegant løsning

Det ser ikke ut til å være en enkel løsning på dette annet enn vanlig omstart. Hvis du forlater datamaskinen hele natten og la den laste ned innholdet på skyternivået ditt, vil du sannsynligvis gå tilbake til et system som ikke svarer på om morgenen. Hvis du vil jobbe i løpet av dagen, mens skyen din synkroniseres med den lokale stasjonen, blir det over tid mer og mer falt ned.

Faktum er at det ikke er noen virkelig elegant løsning for å frigjøre RAM. Som vi tidligere har påpekt, er minneoptimerer ganske ubrukelige, så vi anbefaler ikke noen. Det betyr at du bare er igjen for å håndtere dette problemet, der den eneste virkelige, praktiske løsningen er å enten suspendere skytservice og la ting gå tilbake til det normale, eller starte på nytt og begynne å friske.

Når det er sagt, kanskje du har en løsning vi ikke har tenkt på. Vi vil gjerne høre fra deg om dette problemet. Vennligst hør av i vårt diskusjonsforum og la oss få tilbakemelding.

Link
Plus
Send
Send
Pin