Skip to main content

Microsoft utgir "NoSQL og Windows Azure-plattform" Whitepaper

Microsoft utgir "NoSQL og Windows Azure-plattform" Whitepaper

Geoffrey Carr

Microsoft har nylig slukket en hvittekst NoSQL og Windows Azure. Hviteposten gir en introduksjon til NoSQL-databaseteknologi, og dens store underkategorier.

Undersøkelse av NoSQL-teknologier tilgjengelig i skyen ved hjelp av Windows Azure og SQL Azure; og en kritisk diskusjon av NoSQL og relasjonsdatabase-tilnærminger, inkludert egnetheten til hver enkelt linjeutvikling av applikasjonsutvikling, har også blitt diskutert.

Det er en interessant whitepaper som det prøver å snakke om "NoSQL", dvs. Ingen relasjonsdatabaser.

Relasjonsdatabaser har alltid blitt kritisert da de er mindre skalerbare. Ikke-relasjonelle datalager samlet sett kategorisert som "NoSQL" har fått oppmerksomheten. Disse databasene er ofte ansatt i offentlige, massivt skalerte nettstedsscenarier, hvor tradisjonelle databasetrekk betyr mindre, og rask henting av relativt enkle datasett er viktigst. Mange av disse databasene bruker parallelle spørringsmekanismer, horisontal partisjonering og tillater lagring av heterogene, løst skematiserte dataposter.

Det er fire underkategorier av NoSQL:

  1. Nøkkelverdier
  2. Dokumentbutikker
  3. Wide Column Stores
  4. Graf databaser

Hver av de ovennevnte underkategorier er klart definert i denne hvitboken. Dessuten snakker det også om Windows Azure cloud stack. Et glimt av det er vist i figuren:

I enkle ord, er denne hvitboken beregnet for utviklere, analytikere og arkitekter som alltid leter etter ikke-relasjonell lagring som er svært skalerbar og effektiv.

Last ned whitepaper fra Microsoft: "NoSQL og Windows Azure Platform".

Relaterte innlegg:

  • Forskjellen mellom SQL og MySQL
  • Slik flytter du Microsoft SQL Server-databasen til en annen diskpartisjon
  • Ny SQL Azure Reporting CTP med tilleggsfunksjoner tilgjengelig nå
  • Transact-SQL: Introduksjon og oversikt
  • Microsoft utgir whitepaper om skadelig programvare og respons

Link
Plus
Send
Send
Pin