Skip to main content

Slik lager du fyllbare skjemaer med Microsoft Word

Slik lager du fyllbare skjemaer med Microsoft Word

Geoffrey Carr

Å lage skjemaer med Microsoft Word er enkelt, men utfordringen kommer inn når du bestemmer deg for å lage fyllbare skjemaer med alternativer du kan sende til folk og få dem til å fylle ut digitalt. Enten du trenger et skjema for å samle informasjon om personer, eller hvis du prøver å ta en undersøkelse for å teste ut brukerrespons på programvare eller et nytt produkt, har MS Word løsningen for deg.

Merk:skjermbildene i denne opplæringen er fra Word 2010, men dette skal fungere det samme i Word 2013.

Aktiver fanen Utvikler

For å opprette fyllbare skjemaer, må du begynne med å aktivere utviklerfliken ved å klikke på rullegardinmenyen "Fil" og deretter velge "Valg." Åpne "Tilpass bånd" -fanen og velg "Hovedfaner" -alternativet under "Tilpass båndet."

Nå må du velge "Utvikler" -boksen og trykke på "OK".

Når du har gjort dette, vil du legge merke til at en ekstra meny er lagt til øverst på skjermen med flere nye utvikleralternativer.

Til mal, eller Ikke til mal?

Det er to hovedalternativer for å komme i gang med skjemaopprettelsen. Alternativ ett er enkelt å bruke hvis du kan finne en mal som passer dine behov. For å finne maler, klikk på "Fil" -menyen, velg "Ny". Du vil se mange premade maler tilgjengelig for nedlasting. Bare klikk på "Forms" og se gjennom utvalg av maler for å finne en som passer dine behov.

Når du har funnet malen din, bare last den ned og rediger skjemaet etter behov.

Siden det er den enkle måten, og du kan ikke finne en mal som passer dine behov, vil vi diskutere den beste måten å lage skjemaer fra grunnen av. Begynn med å navigere til malalternativene igjen, men velg "Mine maler" i stedet for å velge en forhåndsformet skjema.

Nå må du klikke på "Maler" -kretsen og deretter trykke "OK" for å lage en tom mal. Til slutt, trykk "Ctrl + S" for å lagre dokumentet. Vi vil kalle det, "Form mal 1".

Befylle skjemaet

Nå som du har en tom mal, er du klar til å begynne å legge til informasjon i skjemaet. Skjemaet vi skal lage i dette eksemplet er en enkel form for å samle inn informasjon om personer som fyller dem ut. Først må du skrive inn de grunnleggende spørsmålene. For denne opplæringen vil vi prøve å få følgende informasjon:

  1. Navn (Vanlig tekstrespons)
  2. Alder (Nedtrekksliste)
  3. D.O.B. (Datorespons)
  4. Sex (Merk av i boksen)
  5. Post kode (Vanlig tekstrespons)
  6. Telefonnummer (Vanlig tekstrespons)
  7. Favoritt Primærfarge og hvorfor: ()Combo Box)
  8. Beste Pizza ToppingsKryss av boks og vanlig tekstrespons)
  9. Hva er din drøm jobb og hvorfor? Begrens svaret til 200 ord (Riktig tekstrespons)
  10. Hvilken type kjøretøy kjører du? (Vanlig tekstrespons)

Klikk på fanen "Utvikler" som du la til tidligere og under "Kontroller" -delen, velg "Design Mode" for å begynne å opprette forskjellige kontrollalternativer. Hvis du vil se hvordan det ser ut til å virke, husk å avmarkere alternativet Design Mode.

Tekst seksjoner

For svar som krever et tekstbasert svar, kan du legge til tekstavsnitt. Du vil gjøre dette ved å velge Rich Text Content Control

(lar brukerne redigere formatering) eller innholdskontrollen for vanlig tekst

(bare tillater vanlig tekst uten formatering).

La oss aktivere et rikt tekstrespons for spørsmål 9, og deretter et vanlig tekstsvar for spørsmål 1, 5, 6 og 10.

Husk at du kan redigere teksten i innholdskontrollkassene for å matche spørsmålene ved å klikke på dem og skrive som sett i bildet ovenfor.

Legg til et valg for valg av dato

Hvis du trenger å legge til datoer, kan du legge til "Date Picker Content Control."

La oss bruke dette og legge det til spørsmålet 3.

Sett inn en rullegardinliste med alternativer

For spørsmål som bare tillater ett svar som tall (spørsmål 2), en rullegardinliste

er praktisk. Vi legger til enkel liste og fylle den med aldersgrupper. Du må legge til innholdskontrollboksen, høyreklikke på den, og velg alternativet "Egenskaper". Deretter klikker du på add for å legge til aldersgrupper.

Når du er ferdig, bør den se slik ut (Design Mode Disabled).

Alternativt kan du legge til en "Combo Box"

som vil tillate deg å legge til noen alternativer du vil ha, samt tillate brukere å legge inn ekstra tekst om nødvendig. La oss legge til en kombinasjonsboks til spørsmål 7. Siden det er en kombinasjonsboks, kan brukerne velge et alternativ og skrive hvorfor de liker fargen.

Legg til boksene i boksen

For det fjerde spørsmålet vil vi legge til avmerkingsboksalternativer.

Du vil først angi valgene dine (mann og kvinne). Nå kan du legge til innholdskontroll i avkrysningsboksen etter hvert alternativ.

Gjenta prosessen for andre spørsmål som krever ett eller flere alternativer. Vi legger til avmerkingsbokser til spørsmål 8 også. Vi vil også legge til en vanlig tekst-responsboks for noen pålegg som ikke er oppført.

Wrapping Up

Den ferdige blank skjemaet skal se ut som bildene nedenfor, avhengig av om du har designmodus aktivert eller deaktivert.

Gratulerer, du har nettopp lært grunnleggende om å lage interaktive former. Du er velkommen til å laste ned vår utfylte prøveformular hvis nødvendig. Du kan sende DOTX-filen til folk, og når de åpner den, vil den automatisk åpne et normalt orddokument som de kan fylle ut og sende til deg, siden malen automatisk blir brukt.

Bildekreditt: Ben Ward på Flickr

Link
Plus
Send
Send
Pin