Skip to main content

Feilsøk og analyser Macens Wi-Fi med det trådløse diagnostiske verktøyet

Feilsøk og analyser Macens Wi-Fi med det trådløse diagnostiske verktøyet

Geoffrey Carr

Macer inkluderer et verktøy for trådløst diagnostikk som kan hjelpe deg med å øke hastigheten på Wi-Fi-nettverket og forbedre signalstyrken. Den inneholder også mange ekstra verktøy for strømbrukere.

Dette verktøyet er nyttig for alle fra Mac-nybegynnere til eksperter, men det er litt skjult. Det krever å grave gjennom listen over installerte apper eller bare holde nede Alternativ-tasten når du klikker på en meny.

Åpner trådløs diagnose

For å åpne dette verktøyet, hold alternativtasten nede på tastaturet ditt, klikk på Wi-fi-ikonet på linjen øverst på skjermen, og velg Åpne trådløs diagnose. Du kan også trykke på Command + Space og skrive Wireless Diagnostics for å søke etter det.

Diagnostiser Wi-Fi-problemer

Som standard åpnes verktøyet for en enkel veiviser som hjelper deg med å diagnostisere nettverksproblemer. Velg "Overvåk min Wi-Fi-tilkobling" og klikk Fortsett for å få verktøyet til å overvåke forbindelsen og forsøk å oppdage eventuelle problemer. Du kan også bare velge "Fortsett å sammendrag" for å se anbefalinger umiddelbart.

Diagnostiseringsverktøyet informerer deg om måter å forbedre Wi-Fi-signalet på. Klikk på informasjonikonet for å se mer informasjon om anbefalingene.

Disse anbefalingene vil være mest nyttige hvis du faktisk har Wi-Fi-problemer, men de kan være nyttige for å forbedre hastighet og signalstyrke selv om du ikke er.

Få tilgang til flere verktøy i vinduets meny

Dette kan virke som alt som er til verktøyet, men det er det ikke. Du kan hente ut en rekke andre nyttige Wi-Fi-verktøy ved å klikke på Vindu-menyen i programmet Wireless Diagnostics og velge et av de andre integrerte verktøyene for å åpne vinduet for verktøyet.

Alternativet "Assistent" øverst på menyen er veiviseren som vises når du åpner verktøyet. De andre alternativene er tilleggsverktøy.

info

Informasjonsverktøyet viser en rekke detaljer om nettverksforbindelsen, Wi-Fi-grensesnittet og til og med Bluetooth-status. Her finner du detaljer som din IP-adresse, MAC-adresse og annen nettverksinformasjon.

Du kan også bare holde nede Alternativ-tasten og klikke på Wi-Fi-ikonet på menylinjen for å vise mye av denne informasjonen uten å åpne verktøyet for trådløst diagnostikk.

logger

Logger-verktøyet lar deg aktivere automatisk bakgrunnslogging av ulike nettverksrelaterte ting, inkludert Wi-Fi, 802.1X, DHCP, DNS, Open Directory og Deling. Du kan deretter lukke verktøyet for trådløst diagnostikk og din Mac fortsetter å samle logger i bakgrunnen.

Dette er nyttig hvis du trenger å overvåke noe, men du bør ikke la logging være aktivert hele tiden - det er unødvendig og sløsing med ressurser. Pass på å deaktivere bakgrunnslogging når du er ferdig med å bruke den hvis du faktisk trenger å aktivere denne loggingsfunksjonen. Husk, de fleste gjør det ikke.

Scan

Skannertollet vil skanne etter nærliggende Wi-Fi-nettverk og vise en liste over. Du kan se en liste over nærliggende Wi-Fi-nettverk sammen med deres sikkerhets-, protokoll- og signaldetaljer.

Mer hensiktsmessig vil det informere deg hvilke Wi-Fi-kanaler som vil være de beste for ruteren din. Endre Wi-Fi-kanalen på ruteren for å få et raskere, mer pålitelig trådløst signal.

Opptreden

Resultatvinduet viser deg informasjon om Wi-Fi-signalet din Mac mottar. Dette inkluderer sin overføringshastighet, signal-støy-forhold over tid ("kvalitet") og signal ("RSSI") og støymålinger over tid.

Forutsatt at du har en Mac-laptop, kan du gå rundt med den for å se hvordan signalstyrken og støyen varierer mellom forskjellige steder. Dette kan hjelpe deg med å finne trådløse døde soner - eller bare steder med dårlig signalstyrke.

Sniffer

Sniffer-verktøyet lar deg "snuse" Wi-Fi-signalet i luften, fange nærliggende pakker og logge dem. Det vil fange pakkene så lenge du vil overvåke dem og lagre en logg over de fangede pakkene til en .wcap-fil på skrivebordet ditt.

Du kan åpne denne .wcap-filen med et verktøy som Wireshark, da det ikke er noe verktøy som er innebygd i Mac OS X for å analysere innholdet enkelt. Men du trenger ikke noen spesiell programvare for å snuse pakker og lagre dem i en fil på din Mac.


Også dette er villedende kraftig. For de fleste kan det være en rask måte å få noen anbefalinger for å forbedre Wi-Fi og fikse problemer. For kraftbrukere er det en god kilde til informasjon og detaljert statistikk bygget rett inn i operativsystemet, slik at du ikke trenger å oppsøke tredjepartsverktøy.

Link
Plus
Send
Send
Pin