Skip to main content

Slik formaterer du raskt tekst ved hjelp av kontekstmenyen i Word

Slik formaterer du raskt tekst ved hjelp av kontekstmenyen i Word

Geoffrey Carr

Dialogboksen Font i Word brukes til å formatere tekst, for eksempel skifte skrift eller skriftstørrelse eller lage tekst fet eller kursiv, og kan nås på flere måter. En rask og enkel måte bruker kontekstmenyen.

MERK: Vi brukte Word 2013 for å illustrere denne funksjonen.

Marker teksten du vil formatere, og høyreklikk på den. Mini verktøylinjen og kontekstmenyen vises. Velg "Font" fra kontekstmenyen.

MERK: Du kan også bruke mini verktøylinjen til å formatere den merkede teksten med noen vanlige formater. Dialogboksen "Font" gir flere alternativer som ikke er tilgjengelige på mini verktøylinjen.

Dialogboksen "Font" vises. Velg ønsket formatering for den valgte teksten, og klikk på "OK." Fanen "Avansert" inneholder flere alternativer, inkludert tegnavstand.

Dialogboksen "Font" er også tilgjengelig fra båndet ved å klikke på dialogboksen nederst til høyre i "Font" -delen på "Hjem" -fanen.

Men hvis du har skjult båndet, er dialogknappen ikke tilgjengelig. Kontekstmenyen er et godt alternativ for formatering av teksten din hvis du foretrekker å bruke musen. Hvis du bruker tastatursnarveier, trykker du på "Ctrl + D" for å få tilgang til dialogboksen "Font".

Link
Plus
Send
Send
Pin