Skip to main content

Skal du oppgradere til profesjonell utgave av Windows 10?

Skal du oppgradere til profesjonell utgave av Windows 10?

Geoffrey Carr

Men du får Windows 10 - enten med gratis oppgraderings tilbud eller på en ny PC - du får nok Windows 10 Home. Du kan betale for å oppgradere det Windows 10 Home-systemet til Windows 10 Professional - men bør du?

Hvis du allerede hadde en profesjonell utgave av Windows 7 eller Windows 8.1, ikke bekymre deg. Det kostnadsfrie oppgraderingstilbudet gir deg Windows 10 Professional. Ellers må du utelukke litt penger hvis du vil ha de ekstra funksjonene nedenfor.

Windows 10 Pro Pack Upgrade koster $ 99

Dette fungerer på samme måte som Windows 8 Pro Pack. Fra selve Windows 10, har du muligheten til å betale Microsoft en annen $ 99. Hvis du gjør det, vil Windows 10 Home-systemet bli oppgradert til et Windows 10 Professional-system uten at Windows installeres på nytt. Alle de ekstra funksjonene i Windows 10 Professional vil bli låst opp. Med Windows 8.1 ble dette også solgt som et fysisk kort med en kode på den, så du kan sikkert kjøpe den i butikkene også.

Ikke overraskende, de fleste av funksjonene som er inkludert her, er ment for bedrifter og strømbrukere generelt. Microsoft kalt baseutgaven av Windows 8 "Windows 8" og den profesjonelle versjonen "Windows 8 Professional." Med Windows 10 er de tilbake til "Windows 10 Home" og "Windows 10 Professional", noe som sikkert er klarere.

Microsoft tilbyr ikke lenger Windows Media Center som en betalt oppgradering - det er utgått. Media Center devotees vil holde fast med eldre versjoner av Windows, eller prøv et Windows Media Center-alternativ.

Tilordnet tilgang 8.1

Tilordnet tilgangsfunksjon ble lagt til i Windows 8.1, så det er sannsynligvis hvorfor Microsoft fortsatt kalder det "Assigned Access 8.1." Dette alternativet lar deg låse en brukerkonto ned for å automatisk laste inn en bestemt universell app og bare kjøre det programmet. Den er ideell for kiosk-type PCer - du kan få den til å laste inn en nettleser automatisk og for eksempel begrense brukere til det.

BitLocker og EFS

Microsofts BitLocker-diskkrypteringsteknologi er fortsatt begrenset til den profesjonelle versjonen av Windows, så du må betale opp hvis du vil bruke det kraftigste og integrerte diskkrypteringsverktøyet på Windows. BitLocker lar deg kryptere interne stasjoner og eksterne USB-stasjoner. Du kan til og med lage krypterte containerfiler. Krypteringsfilsystemet (EFS) -funksjonen er liknende - kraftige krypteringsfunksjoner blir ikke tilbudt i Home-utgaven.

Hjem-utgaven tilbyr Device Encryption, som automatisk aktiveres på nye PCer. Det gir imidlertid ikke mange alternativer - Enhetskryptering virker bare hvis du logger på med en Microsoft-konto på en ny PC med riktig maskinvare. Allikevel laster den alltid opp krypteringsgjenopprettingsnøkkelen til Microsofts servere.

Forretningsforretning og privatkatalog

Med Windows 10 kan bedrifter lage en privat del av Windows 10 Store for organisasjonen. Brukere kan bla gjennom bedriftens private katalog og installere apper som er godkjent av organisasjonen. Bedrifter kan også kjøpe Store apps i bulk og distribuere dem til egne enheter. Dette krever minst Professional-utgaven av Windows 10.

Nåværende gren for næringslivet

Windows 10 tillater ikke deg å deaktivere Windows Update og forsinker installering av funksjonalitetsoppdateringer. Microsoft ønsker at disse Windows-systemene alltid skal være oppdaterte. Hjemmebrukere av Windows 10 kan ikke slå av å installere funksjonaliseringsoppdateringer i det hele tatt. Windows 10 Professional-brukere kan slå av å installere disse oppdateringene ved å være på "Nåværende gren for virksomheten", en mer konservativ tilnærming til oppdateringer. Da disse systemene får oppdateringer fra Windows 10, har de blitt betatestet av millioner av Windows 10 Home-brukere. Som standard bruker Windows 10 Professional fortsatt raskere tilnærming til oppdateringer.

Domener Bli med, Gruppepolicy, og Microsoft Azure Active Directory Join

Hvis du vil bli med i et domene eller administrere PCen din via gruppepolicy, vil disse fortsette å kreve profesjonell utgave av Windows. Vanligvis er disse bare funksjoner som brukes på forretningsnettverk, ikke på hjemmenettverket ditt. Den lokale gruppepolicyredigeringen forblir imidlertid utenfor grenser for deg, og du vil ikke kunne justere gruppepolicyinnstillinger på en hjemmeversjon av Windows 10, akkurat som i tidligere versjoner av Windows.

Organisasjoner som bruker Microsofts Azure AD-tjeneste, kan få sine Windows 10-enheter til å logge direkte inn i Azure Active Directory, i stedet for å logge inn med en Microsoft-konto eller et tradisjonelt Windows-domene med en lokal server. Dette krever at arbeidstaker velger alternativet "Denne enheten tilhører organisasjonen" i løpet av oppsettprosessen og logger på med Azure AD-legitimasjonene.

Bedrift Databeskyttelse

Enterprise Data Protection (EDP) er en ny funksjon i Windows 10. For enheter som inneholder både personlige data som tilhører en ansatt og arbeidsdata tilhørende en organisasjon, tillater EDP bedrifter å merke spesifikke universelle apper som å ha privilegerte bedriftsdata og beskytte den. Disse dataene kan krypteres separat og til og med fjernt, uten å påvirke brukerens egne data. Bedrifter kan også revidere og spore bruken av disse dataene.

For eksempel kan en e-postapp merkes som inneholder sensitiv e-post og data beskyttet og revidert.Hvis en ansatt slutter, kan organisasjonen fjernstyrke den e-postappen av alle data uten å berøre resten av systemet.

Bedriftsmodus Internet Explorer

Internet Explorer 11 er fortsatt inkludert i Windows 10, selv om Microsoft's Edge-nettleser er standard. Profesjonelle utgaver av Windows får "Enterprise Mode" -funksjonen i Internet Explorer, noe som i hovedsak lar deg tvinge Internet Explorer 11 til å oppføre seg mer som Internet Explorer 8. Dette er bare veldig nyttig hvis du bruker gamle nettsteder - vanligvis interne virksomhetswebsteder - som ikke fungerer riktig i moderne nettlesere. Dette alternativet må først aktiveres i gruppepolicy før du får tilgang til det.

Alle utgaver av Windows 10 inkluderer Internet Explorer 11 for kompatibilitet med eldre nettsteder. Denne funksjonen er bare en ekstra fordel.

Hyper-V

Windows 10 tilbyr en innebygd virtuell maskinløsning kjent som Hyper-V. Dette var tidligere en Windows Server-funksjon som gjorde hoppet til desktopversjoner av Windows med Windows 8. Som VirtualBox og VMware, lar Hyper-V deg lage og kjøre virtuelle maskiner, slik at du kan kjøre operativsystemer i Windows på skrivebordet. Denne funksjonen er bare inkludert i profesjonelle utgaver av Windows.

Fjernstyrt skrivebord

I likhet med tidligere versjoner av Windows tilbyr Windows 10 Home en klient for tilkobling til eksterne stasjonære servere, men ikke selve stasjonæren for eksternt skrivebord. For å være vert for en eksternt skrivebordsserver med Windows 10s innebygde eksternt skrivebordsfunksjon, trenger du Windows 10 Professional. Det er imidlertid mange andre fjernbordsoppløsninger som ikke krever Windows 10 Professional, og er enklere å konfigurere.

Windows Update for Business

Dette er et verktøy som gjør at nettverksadministratorer bedre kan kontrollere når Windows Update oppstår på enheter i nettverket. For eksempel kan de angi bestemte enheter for å utføre oppdateringer først i en "bølge" av oppdateringer som går ut. De kan konfigurere vedlikeholdsvinduer for å definere nøyaktig når oppdateringer skal og ikke skal forekomme - for eksempel i normale åpningstider. Peer-to-peer-levering av Windows-oppdateringer kan skje over et forretningsnettverk mellom eksterne kontorer.


Enterprise og Education-utgavene til Windows 10 tilbyr fortsatt flere funksjoner, selv om du ikke kan få dem uten volumlisens. For eksempel tilbyr de Windows To Go for å installere og kjøre Windows 10 fra en USB-minnepinne og AppLocker for å låse ned programmene som kan kjøre på datamaskinen.

Link
Plus
Send
Send
Pin