Skip to main content

Hvordan håndtere internett båndbredde caps

Hvordan håndtere internett båndbredde caps

Geoffrey Carr

Noen Internett-leverandører har harde restriksjoner på mengden båndbredde du kan bruke i en måned, og lader deg ekstra hvis du går over båndbreddehetten. Andre Internett-leverandører begrenser trafikken på bestemte timer - for eksempel tilbyr ubegrenset båndbredde bare om natten.

Disse kablene kan være frustrerende i en alder av høy kvalitet streaming videoer og tjenester som er avhengig av rikelig båndbredde. Noen enkle tips kan hjelpe deg med å få mest mulig ut av den begrensede båndbredden hvis du ikke finner en bedre Internett-leverandør.

Spor din båndbreddebruk

Å holde øye med båndbreddebruk er nøkkelen hvis du har en ganske lav hette og er bekymret for å gå over den. Hvis din ISP krever båndbreddehett på deg, bør de ha et nettsted du kan besøke for å se båndbreddebruk. Dette er det beste stedet å se en oppdatert telling av hvor mye båndbredde du bruker. Husk at det kanskje ikke oppdateres umiddelbart, så du må kanskje vente en dag eller så for å se den nyeste informasjonen.

Du kan også prøve å spore din egen dataanbruk. For eksempel har Windows 8 en båndbredde-bruk sporing funksjon som kan gi deg en ide om hvor mye data du har overført i den siste måneden. Det er imidlertid ikke den ideelle løsningen - den vil bare spore båndbredde som brukes av en enkelt datamaskin, ikke nøyaktig følge opp med den månedlige faktureringsperioden, og er ikke det nummeret ditt ISP bruker. Hvis det er uoverensstemmelse, vil Internett-leverandøren stole på sitt eget nummer i stedet for ditt.

Lagre båndbredde på videostreaming

Videostreaming kan bruke en stor mengde båndbredde, med høyere kvalitetsinnstillinger ved hjelp av en mye større mengde båndbredde. Hvis du vil streame videoer mens du ikke mister hele båndbreddefordelingen, kan du generelt slå ned kvalitetsinnstillingene.

Nettsteder som Netflix og YouTube velger automatisk et passende kvalitetsnivå for hastigheten på tilkoblingen din, og de foretrekker vanligvis å bruke det høyeste kvalitetsnivået som er mulig. Du kan imidlertid vanligvis skru ned kvaliteten mens du ser på en video, eller - enda bedre - permanent skru ned kvalitetsnivået på innstillingsskjermbildet for videosiden.

For eksempel, med Netflix kan du besøke skjermbildet Din konto og klikke på Avspillingsinnstillinger for å velge et data forbruk nivå. Lav bruker opptil 0,3 GB (eller 300 MB) per time streaming, mens High bruker opptil 3 GB per time.

YouTube har en lignende innstilling. Gå til avspillingsdelen i YouTubes innstillinger og velg "Jeg har en langsom tilkobling. Spill aldri video av høyere kvalitet ". YouTube vil standard til langsommere videoer, selv om du har en raskere tilkobling, og sparer båndbredde.

Du finner vanligvis alternativer som dette på alle video-streaming-nettsteder. Når du begynner å se en video, finner du vanligvis også kvalitetsalternativer i spilleren. Hold øye med videoavspilling hvis du vil redusere båndbreddebruk - du kan spare mye båndbredde ved å se videoer av lav kvalitet.

Begrens bruk av nettleserbåndbredde

Nettsteder blir stadig større, tyngre og mer båndbreddeintensive. Men nettlesere har ganske mange alternativer for å hjelpe deg med å kjempe tilbake.

Aktivering av klikk-til-spill-plugins vil spare litt av båndbredde. Når du besøker et nettsted med Flash-innhold, laster nettleseren din automatisk ned innholdet og laster det. Det meste av Flash-innholdet du vil se, vil trolig være annonser. Annonser er en ting, men å kaste bort dyrebar båndbredde på store, tunge annonser er en annen.

Du kan aktivere klikk-til-spill-plugins i nettlesere som Chrome og Firefox. Når du besøker et nettsted med Flash-innhold, ser du en utgradert plugin-boks, og du kan klikke for å laste ned og laste inn innholdet.

Det er også mange andre måter å begrense båndbredden din nettleser bruker, blant annet for å hindre at nettleseren laster ned noen bilder! Triks som denne er mer nyttige når du knytter til en smarttelefonforbindelse med ekstremt begrenset båndbredde, men de kan hjelpe i en klemme. Husk at mens bildene kan være store, er de ikke noe nær like tungt som en streaming video eller animert Flash-annonse.

Planlegg nedlastinger

Noen Internett-leverandører begrenser mengden båndbredde du kan bruke i løpet av dagen, men tillater deg ubegrenset båndbreddebruk over natten. Tanken er at de fleste mennesker og bedrifter bruker forbindelsen i løpet av dagen, men det er overflødig kapasitet om natten når folk ikke bruker tilkoblingen. Selv Internett-leverandører som ikke begrenser båndbreddebruk, kan redusere (eller smelte) forbindelsen din om dagen og øke hastigheten opp om natten.

Hvis du har en plan som denne, kan du effektivt bruke din ubegrensede over natten båndbredde ved å planlegge nedlastinger for å finne sted over natten. Dessverre er det ikke mulig å laste ned Netflix-videoer for senere visning - bare buffer dem - så dette vil bare hjelpe hvis du gjør tradisjonelle filnedlastinger.

Prøv å bruke en nedlastingsbehandling for å planlegge nedlastinger. I stedet for å laste ned en stor fil i nettleseren din, legg til lenken til nedlastingsbehandleren din og ha nedlastingsbehandleren vente senere. Planlegg nedlastingsbehandleren for å bare laste ned disse filene over natten ved hjelp av de innebygde planeringsalternativene, og du kan lagre en god del båndbredde.

Hvis du bruker en BitTorrent-klient for å laste ned filer, finner du vanligvis et planleggingsalternativ i din BitTorrent-klient som fungerer i utgangspunktet på samme måte.

Noen programmer - som Steam gaming service - lar deg planlegge nedlastinger i deres valgfelt. For eksempel kan Steam automatisk oppdatere de installerte spillene dine bare mellom bestemte timer du velger. Åpne Steams innstillingsvindu og velg Nedlastinger for å finne dette alternativet. Se etter lignende alternativer i andre programmer.

Noen programmer - som iTunes - har ingen innebygd måte å planlegge nedlastinger på. Du vil kanskje bare starte store nedlastinger før du går og legger deg om natten hvis du bruker disse programmene.


Bandwidthettene er dårlige i den virkelige verden. Ideen om å lade brukere, basert på hvor mye båndbredde de bruker, er ikke nødvendigvis en forferdelig ide. Det er jo bare rimelig å betale litt mer hvis du bruker litt mer. Men i virkeligheten belaster Internett-leverandørene ofte en urimelig sum penger hvis du går over lokket - det er bare et nytt fortjeneste senter for dem.

Link
Plus
Send
Send
Pin