Skip to main content

Slik feilsøker og rekalibrerer Xbox One's Kinect

Slik feilsøker og rekalibrerer Xbox One's Kinect

Geoffrey Carr

Din Xbox One's Kinect skal "bare virke" etter at du har konfigurert det, men noen ganger kan du oppleve problemer med stemme- eller folkegjenkjenning. Du kan kalibrere og tilbakestille Kinect for å fikse disse og andre problemer.

Pass på at Kinect er aktivert

Først må du sørge for at Kinect er aktivert. Åpne Innstillinger-skjermen ved å trykke på venstre på retningsplaten eller venstre pinne på instrumentbrettet, bla ned til innstillingsikonet og velg "Alle innstillinger."

Gå til Kinect & Devices> Kinect på Innstillinger-skjermen.

Kontroller at "Kinect On" -alternativet er aktivert her. Hvis du vil bruke Kinect-mikrofonen til å chatte, bør du også sørge for at "Bruk Kinect Microphone for Chat" er aktivert.

Hvis du bare har koblet til Kinect i etter at du ikke har brukt den for en stund, oppdateres Kinect automatisk etter at du har aktivert den på denne skjermen. Du får se en melding som sier at Kinect oppdaterer, hvis det er det. Dette tar omtrent to minutter. Hvis du ikke ser en melding, er Kinect allerede oppdatert.

Recalibrate Kinect Audio

Hvis Kinect ikke fungerer riktig, gå til Innstillinger> Kinect & Devices> Kinect-skjermbildet og velg "Jeg har flyttet Kinect-sensoren eller jeg har problemer med Kinect" -alternativet.

Kinect vil ta deg gjennom første gangs lydkalibreringsprosess igjen, og angi passende mikrofonnivåer slik at det kan høre deg.

Recalibrate Kinect Video

Hvis Kinect ikke kan gjenkjenne deg eller andre mennesker på riktig måte, må du justere dette fra en annen skjerm. Logg på som den personen din Kinect ikke kan gjenkjenne og gå til Alle innstillinger> Konto> Innlogging, Sikkerhet og passord.

Velg "Tilbakestill mine Kinect-påloggingsdata" på denne skjermen. Xbox One vil be deg om å bekrefte at Kinect kameraet gjenkjenner deg. Det vil da gjenkjenne deg og matche deg til riktig konto.

Andre som bruker Xbox One må kanskje logge på egne kontoer og gjenta denne prosessen for å knytte seg til kontoene sine på Xbox One.

Andre feilsøkingssteg

Hvis Kinect ikke gjenkjennes av Xbox One på Kinect-skjermen, eller det bare ikke virker som det skal, bør du forsikre deg om at det er plugget inn og tilbakestilt det. Ett eller flere av disse trinnene kan løse problemet ditt.

  • Pass på at den er plugget inn: Kontroller at kontakten på enden av Kinect-kabelen er ordentlig koblet til Kinect-porten på baksiden av Xbox One.
  • Tilbakestill Kinect: Hvis Kinect-sensoren allerede er tilkoblet, ta den ut av stikkontakten. Vent ti sekunder og koble den inn igjen. Dette vil nullstille Kinect.
  • Tilbakestill Xbox One: Hvis tilbakestilling av Kinect ikke løste problemet, bør du nullstille Xbox One-konsollen selv. Trykk på venstre på dashbordet, bla ned til innstillingsikonet, og velg "Start på nytt" for å starte den på nytt raskt.

Tilbakestill Kinects tilkobling

Hvis du fortsatt har problemer, bør du prøve en full strømsyklus. Først må du slå av Xbox One ved å trykke og holde "Xbox" -knappen på forsiden av Xbox One-konsollen i ti sekunder. Xbox One vil utføre en fullstendig nedleggelse.

Deretter kobler du ut strømkabelen til Xbox One for å koble den fra strømuttaket. Koble Kinects kabel fra din Xbox One også.

Koble nå Xbox One-strømkabelen inn igjen og trykk på Xbox-knappen på konsollen for å slå den på igjen. Ikke koble Kinect-kabelen inn enda.

Når Xbox One støvler opp, går du til Innstillinger> Kinect & Devices> Kinect. Sett inn Kinect på baksiden av Xbox One. Innen omtrent fem sekunder, bør Xbox One oppdage Kinect og oppdatere firmware hvis det er nødvendig.

Hvis Kinect ikke vises på denne skjermen, selv etter at du har gått gjennom denne prosessen, eller hvis du opplever andre problemer med Kinect at disse trinnene ikke løste, kan det hende du har et maskinvareproblem. Microsoft vil forhåpentligvis reparere Kinect for deg hvis det fortsatt er under garanti.


Kinect er ikke obligatorisk, selv om du har en Xbox One som fulgte med en. Du kan koble Kinect når du vil. Du vil ikke kunne bruke talekommandoer, Xbox One vil ikke gjenkjenne hvem du er, og ulike Kinect-funksjoner i spill virker ikke, men Xbox One vil fortsette å fungere normalt.

Link
Plus
Send
Send
Pin