Skip to main content

Seks ting Android kan gjøre bedre

Seks ting Android kan gjøre bedre

Geoffrey Carr

Android har kommet langt over de siste årene. Hva var en gang et stygg, tregt operativsystem, er nå et raffinert, mye brukt, utmerket mobilt operativsystem. Selv om det ikke er for alle, er det vanskelig å nekte eller ignorere hva Google har gjort med Android. Men det er ikke perfekt - det er ting som bare kan gjøres bedre. Her er seks områder hvor Android som helhet fortsatt trenger å forbedre.

Batteritid

Vi har sett gode fremskritt i prosessor og viser teknologi de siste årene, som har gått langt for å hjelpe i krigen mot batteridrift. Men hardware alene vil ikke forandre spillet. Google har jobbet utrettelig for å optimalisere Android-batteriforbruket, med funksjoner som Doze-modus som tar spotlighten i Android Marshmallow, og får enda mer fokusert bruk i Android N.

Og nå er vi nesten der. Galaxy S7 / S7 Edge får begge utmerket Batterilevetid - enkelt en dags brukervennlighet. Men det er her vi må være for alle Android-telefoner på dette punktet. Utmerket batterilevetid er et av hovedargumentene som iPhone-brukere vanligvis gjør mot Android, og det er med rette. Apple har gjort en god jobb med å optimalisere iOS for å nippe til batteriet, så det er fint å se at Google presser for den samme typen optimalisering på Android.

Bluetooth-tilkoblinger

Ugh, Bluetooth. Jeg bruker det hele tiden, men det er bare fordi det ikke er et enklere eller bedre alternativ der ute. Jeg vil gjerne se mer stabile og nyttige Bluetooth-tilkoblinger på Android, med flere metadata som deles mellom tilkoblede enheter. For eksempel, når en iOS-enhet kobles til en Bluetooth-høyttaler, vises høyttalers batteriinformasjon i iOS-enhetens statuslinje. Dette er en utrolig nyttig funksjon som jeg ikke kan forstå hvorfor ikke har blitt bakt inn i Android på dette punktet.

Men det er mer enn det bare: Bluetooth har historisk vært mindre enn pålitelig på Android. Jeg vil gjerne se mer pålitelige og stabile forbindelser for Android-enheter, men dessverre er det sannsynligvis mer enn bare et Android-problem. Bluetooth selv trenger bare å bli bedre.

App installasjon og Device Setup

Hvis du noen gang har fått en ny telefon og brukt den gamle til å sette den opp, vet du allerede hva jeg snakker om her. Hvis du ikke babyer Play-butikken for å være helt sikker på at den installerer alt, vil det utvilsomt bli hengt opp et sted langs linjen. Jeg har ennå ikke funnet ut hvorfor dette skjer, men det gjør det - nesten hver eneste gang. Google Play generelt er bare dårlig ved masseinstallasjon av apper.

For å gå et skritt videre, er Android i seg selv ganske dårlig å installere apps. Dette er noe som Google synes å være klar over, fordi med Android N er optimalisert nedlastings- og installeringsprosessen, med noen apps (som Facebook), tar en tredjedel av tiden å installere. Forhåpentligvis vil dette også virke inn i installasjonsprosessen for enheten og bulkinstallasjonen.

På samme linje vil den irriterende "Optimizing Apps" -dialogen etter en systemoppdatering bli mye raskere i Android N.

Nyttig tilbehør

Ok, så dette er ikke helt Android's feil, men det står fortsatt: det meste av egentlig gode ting er for iOS. For eksempel er musikkopprettelsesutstyr og programvare, som JamUp fra Positive Grid, bare tilgjengelige på iOS. IK Multimedia har gjort noen gitarrelaterte plugins for Android siden Google "fast" lydinngangstid, men de begynner ikke å sammenligne med hva iOS har tilgjengelig. Egentlig, Googles lyd latens rettelse kom litt for sent, og på dette punktet de fleste av de veletablerte selskapene på IOS har liten interesse for å bringe sine produkter til Android. Jeg vet, jeg har spurt.

Men det er bare ett eksempel. Android har en ulempe her, for det første fordi det er så mange forskjellige maskinvare og størrelser på enheten. Det er enkelt for tilbehørsproducenter å produsere ting for iOS-enheter fordi det er svært få størrelser og enheter som støtter i forhold til Android-et par iPhones og en tre eller så iPads. Det er fem eller seks enheter til Androidhundrevis. Selv om selskapene ønsket å støtte han mest populære Android-enheter (som for å være rettferdig, Samsung Galaxy-enhetergjøre Har flere tilbehør enn de fleste andre produsenter), det vil fortsatt være flere forskjellige enheter å utvikle for, som hver har sin egen modifiserte versjon av Android. Heck, selv Googles Nexus-tilfeller er ikke så bra.

Det er en crapshoot, og for de fleste produsenter er det bare ikke verdt trøbbel, dessverre. I motsetning til de andre tingene på denne listen, ser jeg faktisk ikke denne som snart endrer seg.

bloatware

Hvis du går inn i noen av de fire store transportørene (AT & T, Verizon, Sprint og T-Mobile) og kjøper en telefon, får du mye mer enn telefonen din: massevis av ekstradritt som du ikke vil ha. Hvorfor? Fordi transportører og OEMer kraftig presser søppel på telefoner, noe som er et problem.

Ikke bare det, men de fleste produsenter har også sitt eget sett med crapps som av en eller annen grunn de liker å pakke med sine telefoner. Hver produsent der ute-Apple inkludert-gjør dette, og det er en fryktelig praksis. Jeg trenger ikke S Helse. Jeg trenger ikke S Voice. Og jeg er sikker på at som helvete ikke trenger Samsung å ringe for meg - de burde bare gjøre disse appene tilgjengelige gjennom Play Store, slik at brukere som egentlig vil ha dem, kan få dem. Noen ganger kan du deaktivere eller avinstallere disse appene ... andre ganger kan du ikke.

Google har allerede lovet å kutte på hvor mange av programene som er forhåndsinstallert på Android-telefoner (Play Kiosk, Spill bøker, etc.), og det er på tide at både transportører og produsenter følger etter.

Ingen ønsker å kjøpe en telefon med 50 prosent av den interne lagringen som allerede er fylt før de installerer den første appen, og de må heller ikke. Periode.

Den store: raskere oppdateringer

Ja, du visste at det skulle komme. Dette er tornet i Android, og det har vært siden dag ett. Forskjellen her er at dette ikke er teknisk Android's (eller Googles) feil: det er produsentene. Google har utgitt kildekoden for nye versjoner av Android til partnere som LG og Samsung måneder før den offentlige kunngjøringen, så kan de begynne å få nye Android-enheter klar for sine enheter, men det har fortsatt ikke virket å hjelpe alt så mye. I noen tilfeller får ikke enheter en ny versjon av Android til neste utgivelsen er nesten tilgjengelig. For eksempel er det enheter som akkurat nå får Marshmallow med Android N rett rundt hjørnet. Det betyr at de egentlig starter på N-byggemånedene for sent. Det er en ond syklus.

Dessverre er jeg ikke sikker på om det er en god løsning her. Tidlige oppdateringer er viktige for de fleste Android-brukere, og akkurat nå er den eneste måten å sikre at du har den nyeste ut av ovnen, ved å eie en Nexus-enhet (og selv da kan det ta noen uker). Hvis du er på en annen produsents håndsett, har du ikke lov om når (eller hvis!) Får du det siste, og jeg vil gjerne se den endringen.

Alas, jeg formentlig forkynner for koret her - dette har vært et problem siden Android-tidene, og til tross for innsats fra Google, ser det ikke ut til å forandre alt så mye. Vi har sett timelier oppdateringer enn noen gang før, men vi er fortsatt ikke der vi må være. Så lenge telefonprodusenter fortsetter å hud Android så tungt som de gjør, er det sannsynligvis ingen vei rundt ventetiden.


Jeg har brukt Android siden den opprinnelige Motorola Droid kom ut for nesten syv år siden, og jeg har sett så mange endringer i operativsystemet det er nesten som en helt annen plattform nå. Så mange feilrettinger, tweaks og optimaliseringer har gjort dette til et virkelig flott operativsystem, men det betyr ikke at det er perfekt. Den gode nyheten er at Google synes å være enig med meg på de fleste av dem, og det har allerede vist at forbedringer av ting som batterilevetid og oppdateringer er like viktig for Android som de er til brukere. Det er en god start hvis ingenting annet.

Link
Plus
Send
Send
Pin