Skip to main content

Opprett automatisk snarveier til flyttbare medier på Windows-skrivebordet

Opprett automatisk snarveier til flyttbare medier på Windows-skrivebordet

Geoffrey Carr

Når du kobler til en USB-stasjon, ekstern stasjon eller en DVD til datamaskinen din, og da må du åpne denne PC- eller datamaskinmappen, finn stasjonsikonet og klikk på den. Hvis du lukker Utforsker-vinduet, og hvis du føler deg trenger å åpne den igjen, må du igjen følge samme fremgangsmåte. En praktisk måte å åpne de flyttbare stasjonene på ville være å åpne den, med en brukervennlig stasjonær snarvei.

Lag snarveier til flyttbart media eller stasjon

Desktop Media, Desk Drive og DriveShortcut er tre freeware som automatisk lager stasjonære snarveier til flyttbare medier, når du kobler USB, DVD, osv. Til Windows-datamaskinen din, og fjern ikonet når du kobler fra mediene.

Desktop Media er et lite program for Windows som automatisk legger til stasjonsikoner på skrivebordet. Den oppdager USB-stasjoner, eksterne harddisker, CD / DVD-stasjoner, nettverksstasjoner og til og med RAM-diskstasjoner, og lager snarveier. Inkludert av flyttbare medier, vil det opprette kjøre snarveien til skrivebordet ditt, bare hvis den er til stede. Du kan sjekke ut Desktop Media her.

Skrivebordstasjon legger til et skrivebordsikon som peker på stasjonen automatisk. Fjern media og snarveien går bort. Dette verktøyet ligger stille i systemstatusfeltet. Konfigurasjon er bare et klikk unna, og dette lar deg spesifisere hvilke typer media som skal overvåkes. Når du har Desk Drive kjørt, så snart du setter inn en ekstern disk, blir en snarvei til stasjonen automatisk opprettet på skrivebordet. Du kan så enkelt åpne stasjonen når som helst gjennom snarveien. Du kan få flere detaljer på Desk Drive her. Vær forsiktig, dette vil forsøke å installere et tredjeparts tilbud, så sørg for at du ikke velger det.

DriveShortcut vil igjen, sitte i skuffområdet og automatisk lage eller slette flyttbar stasjon eller DVD-ikon fra skrivebordet, hver gang du kobler en ekstern harddisk til datamaskinen. Dette ikonet blir automatisk fjernet når stasjonen er koblet fra - men på min Windows 8.1 ble ikonet ikke slettet automatisk, etter at jeg hadde fjernet USB-stasjonen. Det er tilgjengelig her.

Gi oss beskjed om hvilken av disse du foretrekker å bruke.

Relaterte innlegg:

  • Slik lager du snarvei i Windows 10/8/7
  • Skru ut eller lukk CD / DVD-skuffen med hurtigtast, snarvei eller freeware
  • Lag backup og bilde av USB-flashdrivere med USB Image Tool
  • Våre Data, Våre Selve: En Gjestepost og Whitepaper på Data Backup
  • Lag oppstartbare medier ved hjelp av Windows USB / DVD Download Tool

Link
Plus
Send
Send
Pin