Skip to main content

Slik gjør du det vanskeligere for folk å finne din Facebook-konto

Slik gjør du det vanskeligere for folk å finne din Facebook-konto

Geoffrey Carr

Facebook begynner å bli avgjørende. Fra å logge inn på nettsteder for å holde kontakten med gamle venner, er det bare blitt en del av hverdagen. Alle ser på deg morsomt hvis du sier at du ikke har en Facebook-konto.

Mange mennesker vil imidlertid ikke at deres Facebook-konto skal bli funnet lett. Hvis du er lærer, er det siste du vil ha studentene som kryper gjennom dine gamle bilder. Så, la oss se på hvordan du gjør profilen litt vanskeligere å finne.

Du kan alltid forandre navnet ditt til noe litt mer unikt (mange bruker deres for- og mellomnavn, for eksempel i stedet for for- og etternavn). Men det er et ganske stumt alternativ - de fleste ville bli bedre servert ved hjelp av Facebooks andre kontroller for å kontrollere hvem som kan finne profilen din.

Gå til Facebook-innstillingsskjermbildet. For å komme dit, klikk på pilen øverst til høyre og klikk deretter Innstillinger.

Deretter velger du Personvern fra menyen til høyre.

Vi skal fokusere på hvem som kan kontakte meg? og hvem kan se meg opp? alternativer.

Ved siden av hvem som kan sende deg en vennsforespørsel, klikker du på Rediger.

Klikk på Alle-rullegardinmenyen, og velg deretter Venner av venner.

Nå kan bare personer som allerede er venner med en av vennene dine på Facebook legge til deg.

Deretter klikker du på Rediger ved siden av "Hvem kan se deg opp med e-postadressen du har gitt" -alternativet.

Endre det som alle dropdown til venner eller venner.

Gjenta den samme prosessen for "Hvem kan se deg opp ved hjelp av telefonnummeret du har gitt", endre det til Venner av venner eller venner.

Nå vil kun dine venner eller venner av venner kunne finne profilen din via e-postadressen din eller telefonnummeret ditt.

Endelig klikker du på Rediger ved siden av "Ønsker du søkemotorer utenfor Facebook for å koble til profilen din".

Fjern merket i boksen som sier Tillat søkemotorer utenfor Facebook for å koble til profilen din, og klikk deretter Slå av.

Nå vil din Facebook-profil ikke vises i Google (eller annen søkemotor) søker etter navnet ditt.


Og det er det, du er ferdig. Din Facebook-profil skal være mye vanskeligere for folk du ikke vil finne, og selv om de gjør det, med mindre de allerede er venner med en venn av deg, kan de ikke legge deg til. Men hvis du prøver å holde profilen din skjult fra en bestemt person, kan du være bedre å blokkere dem.

Husk at dette ikke er den eneste måten å holde ting dine private på Facebook - dette er bare ett steg. Det er mange andre personverninnstillinger du vil se på, også.

Link
Plus
Send
Send
Pin