Skip to main content

Hvordan frigjøre plass på en iPhone eller iPad

Hvordan frigjøre plass på en iPhone eller iPad

Geoffrey Carr

Det ser ut til at lagringsplass er en av de største klager fra iPhone og iPad-brukere, takket være at apper tar opp mer og mer fast eiendom, og media blir mer lagringshærlige enn noensinne. Slik løser du det.

Slik ser du lagringsbruk

Før vi dykker dypt inn på de forskjellige måtene, kan du frigjøre lagringsplass, først vil du se nøyaktig hvor mye lagringsplass som brukes, og hvilke apper som har feil. Begynn med å åpne appen Innstillinger, velg "Generelt" og trykk på "iPhone-lagring" (eller "iPad-lagring") for å vise denne informasjonen.

Gi det noen sekunder for å laste alt. Når du er ferdig, får du en oversikt over lagringsplassen som er tatt opp på din iOS-enhet øverst.

Hvis du ruller ned, ser du en liste over appene du har installert, oppført i rekkefølge etter hvor mye plass de tar opp. Tallet som vises til høyre for hver app, inneholder appens programfiler, cachelagrede dokumenter og data og mediefiler. Trykk på en app for å se nøyaktig hva som tar opp plass i den aktuelle appen.

Med Google Play Musikk-appen tar for eksempel selve appen opp 45 MB plass, men all musikken jeg har lastet ned for offline lytte, tar opp litt over en gigabyte.

Nå som du vet hvor mye lagringsplass du har tatt opp og hvilke apper som er årsaken, la oss se på noen måter at du kan gjenvinne alt som tapt lagringsplass en gang for alle.

Slett eller Avslutt Apps

Slette apper er trolig den raskeste og enkleste måten å frigjøre lagringsplass, spesielt siden du sannsynligvis har noen apper du ikke bruker lenger. Spillene er spesielt store, så de vil trolig vises nær toppen av brukerlisten din hvis du har noen installert. Trykk på et hvilket som helst app eller spill i listen du ikke lenger bruker, og klikk "Slett app" for å fjerne den fra enheten din.

Hvis du ikke vil helt bli kvitt alt som er knyttet til det programmet eller spillet, kan du i stedet trykke på "Avlastingsapp".

Dette vil slette appen fra telefonen din, men vil holde alle dokumentene og dataene tilknyttet appen installert på enheten din. Så for eksempel er Facebook-appen et godt eksempel her - det tar opp 258MB totalt plass, men 226MB av det blir slettet når du laster av det. De resterende 32 MB dataene vil holde seg fast hvis du vil installere appen på nytt i fremtiden. Og hvis den appen synkroniseres med iCloud, kommer disse dataene også tilbake.

Du kan også få iOS automatisk avlaste apper for deg når enheten din går tom for lagringsplass. For å gjøre dette, gå tilbake til hovedlagringsskjermen. Derfra trykker du på "Avlastede ubrukte apper" (du må kanskje trykke på "Vis alle" hvis den ikke vises). Vær forsiktig her, skjønt, da det ikke vil fortelle deg hvilke apps den offloads.

Hva om du vil slette en apps dokumenter og data i stedet for selve appen? Mange apper bygger opp et cache over tid, noe som kan ta opp mye plass. Dessverre er den eneste måten å slette cachen på, å slette hele appen helt og deretter installere den på nytt. Noen apper kan ha sin egen måte å slette denne typen data i sine egne innstillinger, så sjekk det først.

Slett Store iMessage-vedlegg

Meldinger-appen er en stor skyldige når det gjelder lagringsplass. Ikke bare lagrer du tekstmeldingsloggen, men den holder også bilde- og videofilmer du har mottatt. Hvis du ender opp med å lagre disse bildene eller videoene til iOS-enheten din, vil kopier fortsatt ta opp plass i Meldings-appen.

Heldigvis finnes det en funksjon i iOS 11 som lar deg raskt se eventuelle store iMessage-vedlegg og slette dem. For å gjøre dette, finn appen Meldinger i listen på hovedlagringsskjermen og velg den.

Derfra, trykk på "Review Large Attachments".

Dette viser en liste over hver enkelt bilde, video og annet vedlegg som Meldings-appen har lagret fra alle samtaletråder, og den er i rekkefølge med størst størrelse først. Alt du trenger å gjøre er å sveipe til venstre og trykke "Slett" på alt du ikke trenger lenger.

Permanent slett "nylig slettet" bilder

Mange iOS-brukere glemmer at når de sletter et bilde eller en video, slettes den ikke umiddelbart fra enheten sin med en gang. I stedet er det en 30-dagers grace periode hvor disse filene er flyttet til en "Nylig slettet" -mappe i Bilder-appen (i likhet med papirkurven på datamaskinen). Etter 30 dager blir de permanent slettet. Dette gjør det enklere å gjenopprette bilder hvis du ved et uhell sletter dem, men det kan ta opp mer og mer plass over tid.

Med det sagt, hvis du er helt sikker på at du ikke trenger å gjenopprette slettede bilder eller videoer, kan du slette alt i mappen "Nylig slettet" og raskt få tilbake noe dyrebare lagringsplass.

For å gjøre dette, trykk på Bilder-appen i listen på hovedlagringsskjermen.

Derfra, trykk på "Tom" ved siden av "Nylig slettet album". Det vil fortelle deg under det hvor mye plass dette vil frigjøre.

Aktiver iCloud Photo Library

Mens hovedfunksjonen til iCloud Photo Library er muligheten til å vise alle bildene du har tatt med iPhone eller iPad på noen av dine Apple-enheter i sanntid, kan du også bruke den til å lagre lagringsplassen hvis du tar mye av bilder.

Start med å åpne appen Innstillinger og trykke på "Bilder".

Slå på "iCloud Photo Library" øverst ved å trykke på bryteren til høyre.

Når du har slått på den, må du kontrollere at "Optimaliser iPhone Lagring" er valgt. Dette lagrer bildene dine på en lavere kvalitet lokalt på enheten din, men det vil holde bilder med full oppløsning i skyen. Det vil imidlertid bare gjøre dette når enheten din går tom for lagringsplass.

Husk at du bare får 5 GB gratis med iCloud-kontoen din, så hvis du vil lagre mange bilder med iCloud Photo Library, vil du betale for mer iCloud-lagring.

Slett nettlesingsdata

Safari holder en historie over nettstedene du surfer, samt informasjonskapsler og en buffer for disse nettstedene. Dette tar opp plass, som lett kan hike seg opp gjennom årene.

For å fjerne dette, finn "Safari" -appen på hovedlagringsskjermen og velg den.

Deretter klikker du på "Nettstedsdata".

Rull ned til bunnen og velg "Fjern alle nettsidedata".

Hvis du bruker Google Chrome, kan du fjerne Chrome-bufferen ved å åpne Chrome-appen, få tilgang til Innstillinger-skjermbildet, trykke på "Personvern" og slette nettleserdataene dine. Chrome-nettleserdata vises som Chrome's "Dokumenter og data" på Innstillinger-skjermen. Andre tredjeparts nettlesere fungerer på samme måte.

Vær oppmerksom på at disse dataene bare vil bygge opp igjen mens du surfer, så dette er egentlig ikke en permanent løsning, men det kan bidra til å frigjøre litt plass midlertidig hvis du sier at du må installere en iOS-oppdatering.

Slett musikk, videoer, bilder og andre mediefiler

Videoer, musikk, bilder, podcaster og andre mediefiler tar antagelig opp mest plass. Musikk- og TV-appene i lagringslisten viser hvor mye plassmusikk og videofiler som opptas på enheten din.

For eksempel, la oss trykke på TV-appen på min iPad (fra lagringsmenyen i innstillingene) for å se hvordan vi kan frigjøre plass.

Deretter klikker du på "Review iTunes Videos".

Herfra kan du vise alle videofilene dine som er lagret på enheten din. For å slette en video, sveiper du bare til venstre på en og klikker "Slett".

Andre medieapper fungerer på samme måte, og du kan slette sanger, podcaster, etc. fra deres respektive programmer i lagringsmenyen i innstillingene.

Link
Plus
Send
Send
Pin