Skip to main content

Slik begrenser du Windows Update's Download Bandwidth på Windows 10

Slik begrenser du Windows Update's Download Bandwidth på Windows 10

Geoffrey Carr

Windows 10s Fall Creators Update gir deg mer kontroll over nedlastinger og opplastinger av Windows Update. Du kan nå angi en grense for nedlasting av båndbredde, slik at Windows Update ikke hogger Internett-tilkoblingen din med bakgrunnsnedlastingene.

Innstillinger-appen gir deg også mer kontroll over Windows Update's bakgrunnsopplastinger og holder oversikt over hvor mye data Windows Update har lastet ned og lastet opp. Denne innstillingen gjelder også appoppdateringer fra Store og oppdateringer for andre Microsoft-produkter, ikke bare Windows-oppdateringer.

Slik begrenser du Windows Update's nedlastningsbåndbredde

Hvis du vil finne denne innstillingen, går du til Innstillinger> Oppdatering og sikkerhet> Windows Update. Klikk på "Avanserte alternativer" under Oppdateringsinnstillinger.

Klikk koblingen Leveringsoptimalisering på siden Avanserte alternativer.

Klikk på "Avanserte alternativer" -knappen her.

Aktiver "Begrens hvor mye båndbredde som brukes til nedlasting av oppdateringer i bakgrunnen", og dra glidebryteren for å angi en grense som en prosentandel av den totale tilgjengelige båndbredden.

Som dette vinduet notater, vil ikke Windows Update prøve å bruke all båndbredden som standard. I stedet prøver Windows Update å "dynamisk optimalisere" mengden båndbredde den bruker. Men dette alternativet gjør det mulig å sikre at Windows Update ikke går over en viss prosentandel av din tilgjengelige båndbredde, uansett hva.

Slik begrenser du Windows Update opplastingsbåndbredde

Du kan også begrense opplastingsbåndbredden som brukes av Windows Update. Windows Update laster vanligvis opp kopier av oppdateringer til andre PCer - enten bare PCene dine på ditt lokale nettverk eller PCer på ditt lokale nettverk og på Internett, avhengig av hva du velger på skjermbildet "Leveringsoptimalisering".

Skyvekontrollene lar deg velge hvor mye båndbredde som brukes til å laste opp oppdateringer til andre PCer på Internett og angi en månedlig opplastingsgrense, som er den maksimale mengden data datoen din laster opp.

Vi synes det ikke er en god grunn til selv å ha Internett-opplastingsfunksjonen aktivert i utgangspunktet, spesielt når flere Internett-leverandører har håndhevet grenser for datautbrudd. La andre PCer laste ned oppdateringer fra Microsofts servere, slik at Microsoft kan betale for dataene. Du kan fortsatt forlate "PC-er på mitt lokale nettverk" -alternativ som er aktivert for å få PCene dine til å dele de nedlastede dataene hverandre, for å øke oppdateringene dine og spare deg for nedlasting av båndbredde.

Slik ser du hvor mye data datamaskinen din har lastet ned og lastet opp

Hvis du vil vise mer informasjon om hvor mye data Windows Update har lastet ned og lastet opp, klikker du koblingen Aktivitetsmonitor på siden Leveringsoptimalisering.

Denne siden viser nedlasting og opplasting av statistikk, inkludert hvor mye data er lastet ned i bakgrunnen og gjennomsnittlig nedlastingshastighet. Du kan også se hvor mye data du har lastet ned fra Microsoft, fra PCer på ditt lokale nettverk og fra PCer på Internett.

Dette inkluderer oppdateringer for Windows Update, lagre appoppdateringer og til og med oppdateringer til andre Microsoft-produkter på systemet ditt.

Rull ned, og du kan også se hvor mye data Windows Update har lastet opp til begge andre PCer på Internett og PCer på ditt lokale nettverk.

Link
Plus
Send
Send
Pin