Skip to main content

Lære Windows 7: Oppsett Live TV i Windows Media Center

Lære Windows 7: Oppsett Live TV i Windows Media Center

Geoffrey Carr

Hvis du flytter fra XP til Windows 7, har du sannsynligvis ikke brukt mye tid med Windows Media Center (med mindre du hadde XP Media Center Edition). I dag tar vi en titt på å sette opp det for å se live-tv på datamaskinen din.

Merk: Selvfølgelig for å se live-TV, trenger du et TV-tunerkort installert på systemet ditt først. I dette eksemplet brukte vi et eldre ATI Wonder-kort som Windows 7 faktisk fant driverne for.

Oppsett Live TV

Først må vi åpne Windows Media Center fra Start-menyen.

Du vil bli presentert med skjermbildet Velkommen til Windows Media Center (WMC) der du kan klikke Fortsett.

Den raskeste måten å få alt på å rulle, er å velge Express-oppsett på skjermbildet Kom i gang. Du kan gå inn i Custom hvis du er erfaren og vil tilpasse alt med en gang, men etter å ha satt opp med Express-innstillinger, kan du alltid gå tilbake og gjøre endringer senere.

Fra menyen, bla til TV og live tv-oppsett.

Velg din region. Windows antar at det er samme region du valgte i den første installasjonen, slik at den skal være riktig som standard. Hvis du må endre det, velg Nei, jeg vil velge en annen region.

Skriv inn postnummeret ditt og klikk på neste.

Nå må du godta to servicevilkår ... den første er programguiden.

Så godta å installere PlayReady og klikk på Next.

WMC vil laste ned og installere PlayReady-funksjonen.

Nå i TV Setup, vil WMC forsøke å oppdage hvor TV-signalet kommer fra. Her fant den vår digitale antenne. Hvis det ikke ser det, må du kontrollere at alt er riktig tilkoblet, og velg Nei, la Windows Media Center oppdage igjen.

WMC vil laste ned TV-programguiden for ditt område slik at du kan sjekke oppføringer i opptil 14 dager.

Etter at alt er oppdaget og lastet ned, kan du klikke på Fullfør. Hvis noe ikke ser riktig ut, kan du gå tilbake gjennom trinnene for oppsettveiviseren.

Nå bør du kunne gå gjennom de ulike kanalene og begynne å se live-TV.

WMC har mange kule funksjoner for live-tv der den vil fungere som en DVR. Fra kontrollene i nedre venstre hjørne av skjermen kan du kontrollere avspilling, volum og opptak, pause og avspille live-TV.

Høyreklikk på skjermen mens du ser et program for å vise detaljene om showet du ser på.

Du kan også bruke forskjellige versjoner av Lukk bildetekst.

Det lar deg også bytte gjennom ulike visninger av programguiden mens du ser på live-TV, slik at du kan sjekke ut hva som er på andre stasjoner.

Konklusjon

I dette eksempelet var installasjonsprosessen ganske rett frem, men fordi det er mange typer videokort og TV-signaloppsett, vil resultatet variere avhengig av situasjonen. Dette grunnleggende blikket på å sette opp live-TV gjennom Windows Media Center burde komme i gang med å bruke det og utforske hva det har å tilby. Windows Media Center er tilgjengelig på Windows 7 og Vista fra Home Premium og høyere.

Link
Plus
Send
Send
Pin