Skip to main content

Flytt den offentlige mappen i Windows Vista

Flytt den offentlige mappen i Windows Vista

Geoffrey Carr

Den offentlige mappen i Windows Vista brukes til å dele mapper og filer med personer på samme datamaskin eller i samme nettverk. Den vanlige plasseringen for den offentlige mappen er C: Users Public, men dette er ikke nødvendigvis det beste stedet for det, spesielt hvis du ikke har nok plass på C: -drevet. Med noen registerredigering kan vi flytte plasseringen av mappen.

Viktig notat: Denne endringen bør ikke gjøres lett, da en rekke lesere har oppstått problemer med denne tweak. Du vil nøye sjekke filtillatelser og sørg for at du har en sikkerhetskopi før du selv prøver å gjøre dette.

Hvis du klikker på den offentlige lenken på favorittlenkene, ser du listen over mapper. Du kan kopiere dem til et nytt sted.

For dette eksempelets skyld vil vi flytte mappen C: Users Public til D: Public. Først kopier alle mappene inne i gjeldende offentlige mappe til den nye mappen D: Public.

Oppdater, ì Viktig

Du bør slå på alternativet for å vise skjulte filer og mapper for å sikre at du kopierer alle mappene. Det er skjulte Public Desktop og Favoritter mapper som må kopieres også. (takk til Steve i kommentarene for dette)

Nå åpner vi registerredigering ved å skrive regedit inn i søkefeltet på startmenyen.

Bla ned til denne nøkkelen:

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersionProfileList

Du bør se en nøkkel som heter Public. Dobbeltklikk på den for å åpne den og endre den til D: Public, eller hvilken plassering du vil flytte den offentlige mappen til.

Start på nytt, og din offentlige mappe vil nå bli flyttet. Du bør kunne fjerne den gamle offentlige mappen hvis du vil. (Pass på at du verifiserer plasseringen av den nye offentlige mappen før du gjør det)

Link
Plus
Send
Send
Pin