Skip to main content

Slik aktiverer du Dolby Vision på Xbox One

Slik aktiverer du Dolby Vision på Xbox One

Geoffrey Carr

Ved siden av Windows rullet Microsoft ut oktoberoppdateringen for Xbox og brakte inn mange nye funksjoner. Daglige forbedringer og optimaliseringer er en del av hver oppdatering, men nye funksjoner og tillegg er det vi snakker om mest. Og i denne store oppdateringen har Microsoft lagt til støtte for Dolby Vision video streaming på Xbox One. I dette innlegget har vi diskutert hva det egentlig er og hvordan kan du dra nytte av denne oppdateringen på Xbox-enheten.

Dolby Vision video streaming på Xbox

Dolby Vision er et av videoformatene som kan kjøre høyt dynamisk rekkevidde (HDR) 4K-innhold. Det er ikke bare et forbrukervideoformat, men også en prosess som brukes av filmskapere for å levere rike og mer livlige visualer. Du må ha lagt merke til Dolby-symbolet på de nyeste TV-ene, noe som betyr at disse TVene støtter å spille Dolby HDR-innhold.

Dolby Vision er forskjellig fra andre formater ved å gi metadata som kan avvike fra ramme til ramme. Det betyr at TV-en kan optimalisere lysstyrken og kontrasten i henhold til de ulike metadataene i hver scene. Det er en mer kompleks teknologi da det kan virke. I enklere ord kan du tro at Dolby Vision lar deg nyte videoene dine i en bedre kontrastkonfigurasjon av lysstyrke.

Husk at dette ikke er noen vanlig teknologi, og ikke alle enheter støtter den. Men hvis du har en nysteklasses TV som støtter Dolby Vision, kan du helt sikkert utnytte den nyeste Xbox Update. Du kan sjekke ut en liste over støttede enheter her.

Dolby Vision for videostreaming betyr at nå kan du streame kompatible filmer og viser og nyte utrolig lysstyrke og kontrastvariasjon gjennom. Microsoft hevder at Netflix-støtten kommer med i oppdateringen, og støtte for flere applikasjoner vil bli lagt til senere.

Aktiver Dolby Vision på Xbox One

Hvis du har en støttet fjernsyn og en premium Netflix-konto, kan du virkelig begynne å bruke denne funksjonen og føle forskjellen fra vanlig HDR-streaming.

Denne funksjonen er tilgjengelig på alle Xbox One S og Xbox One X-enheter. For å aktivere Dolby Vision på Xbox, gå til Innstillinger. Navigere til Skjerm og lyd og åpne Videoutgang innstillinger. Velg nå Videomoduser og aktiver Tillat Dolby Vision boksen.

Dolby Vision er et flott tillegg til Xbox-familien. Det forbedrer din streamingopplevelse og lar deg nyte tjenestene du allerede har betalt for.

Annet enn dette, introduserte oktober-oppdateringen flere funksjoner som den nye Xbox Avatar Editor og ferdigheter for Cortana og Alexa. Hold deg oppdatert for flere oppdateringer.

Relaterte innlegg:

  • Slik aktiverer du HDR-avspilling for videostreaming-apper i Windows 10
  • Feilsøke vanlige HDR- og WCG-fargeproblemer i Windows 10
  • Slå på høy kontrast-temaer i Windows 10 / 8.1
  • Hvordan justere skjermlysstyrken på Windows-bærbar PC
  • Slik aktiverer og bruker du Dolby Atmos på Windows 10

Link
Plus
Send
Send
Pin