Skip to main content

Slik sikkerhetskopierer du Gmail til harddisk

Slik sikkerhetskopierer du Gmail til harddisk

Geoffrey Carr

I verden av informasjonsteknologi bruker vi kontinuerlig digital data. De elektroniske produktene som brukes til å skape det digitale innholdet, er så viktige at det har blitt en integrert del av livet vårt. Dataene er opprettet ved hjelp av elektroniske digitale verktøy som kontinuerlig oppdateres, lagres og deles online. Det er et behov for å lage en kopi av disse verdifulle dataene før du sletter den helt. Sikkerhetskopiering av dataene er gitt størst betydning for å være forberedt på fremtidige nødsituasjoner der data kan være helt tapt. Det kreves å arkivere disse filene og mappene for å gjenopprette dataene i tilfelle tap av data.

Av alle applikasjoner og tjenester du bruker online, Gmail er en av de viktigste der du lagrer alle viktige kontakter og har viktige meldinger. Noen av e-postmeldingene kan inneholde sensitiv informasjon, og det kan være nødvendig å sikkerhetskopiere eller laste ned disse dataene enten for forretningsavtaler, juridiske grunner eller av personlige årsaker. E-post sikkerhetskopiering er også viktig hvis du bytter kontoen din til den nye posttjenesten, eller hvis du vil overføre dataene til en annen konto. I enkelte tilfeller vil du kanskje sikkerhetskopiere hele e-posten lokalt.

Heldigvis gir Gmail et alternativ til å sikkerhetskopiere dataene ved hjelp av tredjepartsapps, eller du kan også sikkerhetskopiere filene helt til din lokale harddisk eller ekstern harddisk ved hjelp av Googles datautverktøy. I denne artikkelen diskuterer vi hvordan du laster ned Gmail-kontaktene og -meldingene ved å bruke Gmail Data Backup Tool levert av Google. Alt du trenger er å arkivere e-postdataene du vil beskytte ved lokal lagring, og eksporter disse arkivene til stasjonen via Dataverktøy.

Sikkerhetskopier Gmail til harddisk

Åpne din Gmail konto.

Øverst til høyre klikker du på Min konto.

Navigere til Personlig informasjon og personvern.

Klikk på Kontroller innholdet ditt.

For å lage et arkiv med en kopi av dataene dine, klikk på CREATE ARCHIVE.

Dette tar deg til Last ned data-siden din. På denne siden ser du en komplett liste over Google-produktene du kan velge og sikkerhetskopiere. Ut av den komplette listen over Google-produkter vil du kanskje bare velge noen få produkter til arkivering. For å arkivere posten, under Velg data som skal inkluderes, klikk på VELG INGEN.

Rull ned for å finne Mail og veksle knappen for å velge.

Klikk på neste knapp.

Velg filtypen som .zip eller .tgz. Vanligvis er. Zip-filer foretrukket fordi det lett kan åpnes på de fleste datamaskiner.

Velg Leveringsmetoden fra listen over alternativer. Du får tilgang til å laste ned link via e-post, Google Disk, Dropbox eller OneDrive.

Når Leveringsmetoden er valgt, klikker du på koblingskonto og klikker på Opprett arkiv.

En meldingskasse dukker opp som står som "Et arkiv av dine e-postdata er for tiden under utarbeidelse“.

Det vil ta omtrentlig tid på en dag eller mer å generere dataarkivet ditt, avhengig av antall e-postmeldinger, og send en nedlastingslink til den valgte leveringsmetoden.

Når meldingen er mottatt, åpne den og klikk på Last ned arkiv for å lagre det sikkert på en lokal datamaskin eller ekstern harddisk. Under nedlastingsprosessen kan du bli bedt om å logge på igjen for å starte nedlastingen. Det bør bemerkes at du må ha en arkiveringsprogramvare installert på systemet for å pakke ut dataoverføringen fra arkivet.

Hvis du vil lagre e-post og vedlegg i Gmail så må du kanskje bruke denne Chrome-utvidelsen.

Det er et annet verktøy som kan interessere deg. Gmail Backup er et freeware fra tredjepart som kopierer alle e-postmeldinger fra Gmail-kontoen til en lokal stasjon eller flyttbar disk. Du kan laste den ned herfra.

Det er alt!

Link
Plus
Send
Send
Pin