Skip to main content

Slik øker du Wi-Fi-nettverkssignalet og øker rekkevidden med DD-WRT

Slik øker du Wi-Fi-nettverkssignalet og øker rekkevidden med DD-WRT

Geoffrey Carr

Trådløs er veldig praktisk til du slipper forbindelsen eller får veldig lave hastigheter. Takket være DD-WRT er det enklere enn noensinne å utvide hjemmenettverket med noen enkle tweaks og en ekstra ruter.

DD-WRT er en komplett, komplett alternativt firmware for ruteren din. Hvis du ikke vet hva det er eller hvordan du får det på enheten din, bør du begynne med Slå din hjemmerouter inn i en Super-Powered Router med DD-WRT.

Øker signalet ditt

Brann opp nettleseren din og send den til ruteren din konfigurasjonsside. Gå til Trådløst> Avanserte innstillinger.

Det er tre innstillinger av interesse, den første er TX Power. Dette er kringkastingskraften til senderen din. Standard er en sikker verdi på 70, men vi kan sparke det litt. De fleste rapporterer at hopping opp til 100 er trygt. Skyve den høyere kan forårsake overdreven varme som kan skade ruteren. Jeg trenger ikke å bekymre meg for det siden mitt "serverområde" er kaldt og jeg er også litt hensynsløs, så jeg sparket meg opp til 150. Det har vært slik i noen uker, og jeg har ikke hatt et problem ennå, men kjørelengde kan variere. Bruk sunn fornuft og skjønn.

Neste opp er etterbrenningsinnstillingen. Hvis den trådløse ruteren og adapterene støtter Afterburner - også kjent som SpeedBooster, SuperSpeed, Turbo G og G Plus (men ikke Super-G) - kan du aktivere dette for å få et løft. Ting kan sakte ned hvis de ikke støtter det, men vær så sikker på å gjøre leksene dine. B-bare enheter vil ikke se noen problemer, og heller ikke N-baserte enheter skal påvirkes negativt.

Til slutt kommer vi til Bluetooth-sameksistensmodus. Hvis du bruker Bluetooth mye, så har du kanskje lagt merke til en nedgang i pålitelighet eller hastighet med både trådløse og Bluetooth-enheter. Hvis du slår denne innstillingen på, bør de to hindre seg i å forstyrre hverandre.

Bruk en reservedel som repeter

De fleste av oss har oppgradert våre nettverk med nye rutere gjennom årene. Hvis du har den gamle som ligger rundt, hvorfor ikke kaste DD-WRT på den? Jeg hadde et ekstra Linksys trådløst tilgangspunkt, men etter å ha satt en annen fastvare på den, hadde jeg en fullblåst router på hendene mine. Vi kan sette vår ekstra enhet til å fungere som en repeater, som kan fungere som en rekkevidde for en ny del av huset eller verftet.

Under Trådløs> Grunninnstillinger, endre modusen til Repeater.

Du får se to seksjoner, trådløst fysisk grensesnitt (wl0) og virtuelle grensesnitt (wl0.1). Det fysiske grensesnittet kommer til å motta signalet fra hovedruteren. Plugg inn SSID, konfigurer nettverksmodus, og avgjøre om du vil ha det tilkoblet (koblet til det gamle nettverket) eller ubrutt (isolert fra det). Deretter kommer du opp med en ny SSID for repeateren din. På denne måten kan du velge hvilket tilgangspunkt du vil bruke, avhengig av hvor du er.

Klikk på Lagre, og gå deretter til siden Trådløs sikkerhet.

Angi de trådløse sikkerhetsinnstillingene for hovedruteren, og skriv deretter inn detaljene for det nye repeaterens signal. Til slutt må vi sørge for at repeateren din er koblet til hovedruteren din. For å gjøre det, gå til Status> Trådløst.

Nederst på siden ser du en knapp som sier nettstedssøking. Klikk på den.

Finn hovedruterens trådløse SSID og klikk på Bli med. Det er det! Plasser din repeater på den andre siden av huset ditt, men ikke så langt at det ikke får et godt signal. Deretter kan du koble til din nye repeater og teste den ut.

Bruk Repeater som en trådløs mottaker

En ekstra fordel ved DD-WRT er at du kan konfigurere repeateren din til å fungere som en trådløs mottaker for en datamaskin som ikke har en. Gå tilbake til der du konfigurerte gjentakende funksjon, under Trådløs> Grunninnstillinger.

Endre modusen til Repeater Bridge. Nå kan du koble en enhet til ruterenes Ethernet-porter, og den vil fungere akkurat som den er koblet til hovedruteren. Hvis du ikke bruker det, bør du slå av hvis du ikke kan klippe båndbredden din ellers.

Hvis du ønsker å øke hastigheten på surfing, kan fjerning av annonser med Pixelserv og Finne en raskere DNS-server med Namebench hjelpe deg med DD-WRT, med eller uten utvidede områder.

Link
Plus
Send
Send
Pin