Skip to main content

Beste GitHub-alternativer for hosting av åpen kildekodeprosjekt

Beste GitHub-alternativer for hosting av åpen kildekodeprosjekt

Geoffrey Carr

GitHub er det mest populære nettbaserte, åpen kildekode-versjonskontrollsystemet som brukes av utviklere til å være vert for kodene sine. Nettstedet gir en plattform for enkelt å samarbeide med andre programmerere på prosjektet. Github er en av de beste tilgjengelige Git-depotene som effektivt lagrer brukerprosjektkoder og alle prosjektrevisjonene ved å sikre prosjektfilens integritet.

I tillegg er GitHub ikke bare ideell for utviklere; GitHub-filene kan lastes ned og brukes av alle for alle typer filer. GitHub er det mest foretrukne styringsverktøyet for å forkaste en repo, og skaper en trekkforespørsel for å inkludere prosjektrevisjonene i det offisielle Git-depotet og er den ideelle løsningen for sosiale nettverk.

Beste GitHub-alternativer

Etter Microsofts oppkjøp av GitHub, kan vi forutse endringer i kommende fremtid. Å holde den flyktige situasjonen i tankene, ser mange utviklere allerede på alternativer for å være vert for kodene sine. I denne artikkelen renner vi opp noen av de beste GitHub alternativer som du kanskje vil sjekke ut for hosting av prosjektet ditt.

GitLab

GitLab er det mest sikre og populære Github-alternativet. GitLab er en åpen kildekode programvare som kan installeres på din egen server, og det er et av de mest pålitelige Git-verktøyene. Denne selvbehandlede open source-programvaren kommer med feilsporing, wikis, kodevurderinger og tilbyr ubegrenset privat repos. I tillegg er de private reposene tilgjengelige gratis. GitLab tilbyr både gratis kjerneoppgave og den betalte versjonen som også kan distribueres i skyen.

Gogs

Gogs er et selvbetjent Git-styringsverktøy som er lett, enkelt å bruke og kan installeres innen kort tid. I tillegg kommer denne åpne plattformen åpen kildekode programvare med en uavhengig binær distribusjon for Linux, Raspberry Pi, Windows og Mac. Sammen med å tilby en smertefri selvbetjent Git-tjeneste, kommer Gogs-programvaren med grunnleggende funksjoner som problemsporing, wiki, versjonskontroll og kodeanmeldelser.

Trac

Trac er et populært GitHub-alternativ, og passer best hvis programvareutviklingsprosjektene krever forbedret wiki og problemsporingssystem. Trac gir et flott grensesnitt for å hjelpe programmerere til å bygge en programvare ved hjelp av en minimalistisk nettbasert prosjektledelse tilnærming. Det gir en enkel måte å holde en daglig sporing av prosjektets syklus. Trac-programvaren leveres med forbedret problemsporing, forbedret wiki, versjonskontroll og kodeanmeldelser. Versjonskontrollen bruker Mercurial, Perforce, Git, Subversion og mange andre lagre for å lagre prosjektkodene dine.

GitBucket

GitBucket er GitHub-alternativet som har alle funksjonene som ligner på GitHub-depotverktøyet. Det er en GitHub klon skrevet med Scala. Det gir en GitHub som en plattform for programmerere å være vert for kildekoder og lett holde øye med prosjektkodene for programvareutvikling. Denne open source-programvaren kommer med problemsporing, wiki, versjonskontroll, trekkforespørsler for repo og kodeanmeldelser.

GitPrep

GitPrep er en GitHub klon skrevet i Pearl. Den gratis open source-programvaren støtter alle funksjonene som ligner på GitHub-depotverktøyet. Den gir en plattform som ligner på GitHub som hjelper programmører til å være vert for kildekodene sine og kan holde øye med prosjektkodene for programvareutvikling. Denne open source-programvaren kommer med problemsporing, wiki, versjonskontroll, trekkforespørsler, støtter forking repo, kodeanmeldelser og Git-integrasjon.

Gitblit

Gitblit er et gratis åpen kildekode Git-styringsverktøy basert på ren Java-stabel. Dette selvbehandlede verktøyet er hovedsakelig egnet for liten arbeidsorganisasjon som vert for prosjektene på de sentraliserte repositoriene. Gitblit bruker Java-stasjon for å administrere Git-depotet for å bygge en programvare. Dette open source-versjonskontrollsystemet kommer med feilsporing, wiki, trekkforespørsler, støtter forking repo, kodeanmeldelser og Git-integrasjon. Dette verktøyet på tvers av plattformen kan brukes i Linux, Windows og Mac.

Gitweb

Gitweb er et gratis open source Git webgrensesnitt basert på Perl. Gitweb kan også brukes som CGI script eller et mod_perl arv script. Dette selvbehandlede verktøyet lar brukerne bla gjennom et sett med git-repository ved hjelp av en nettleser. Gitweb Open Source-versjonskontrollsystemet leveres med feilsporing, wiki, trekkforespørsler, støtter forking repo, kodeanmeldelser og Git-integrasjon. Gitweb kan brukes til å generere RSS-feeder og Atom-format. Programmørerne som bruker Git web kan enkelt bla i katalogtrærene ved vilkårlig revisjon, se filloggene for en bestemt fil, undersøke forpliktelser og deres endringer. Det nettbaserte depotverktøyet kan brukes i Linux, Windows og Mac.

RhodeCode

RhodeCode er et kraftig Git styringsverktøy. Det er et gratis åpen kildekode verktøy som kan brukes til Mercurial og Git som leveres med innebygd fulltekstsøk, kodeanmeldelser, autentiseringssystem og push / pull-server. RhodeCode deler den samme funksjonen med Bitbucket og GitHub. Den kan også brukes som et frittstående program for din egen server. Dette verktøyet for åpen kildekodehåndtering kommer med feilsporing, wiki, trekkforespørsler, støtter forking repo, kodeanmeldelser og Git-integrasjon.

Gi oss beskjed om dine synspunkter.

Link
Plus
Send
Send
Pin