Skip to main content

Gratis Benchmark Software for Windows 10

Gratis Benchmark Software for Windows 10

Geoffrey Carr

Nå som du har installert Windows 10, vil du kanskje se hvordan de forskjellige komponentene i datamaskinen din fungerer. Hvis du har Windows 10 og Windows 8 side ved side på forskjellige maskiner, kan du installere disse beste gratis referanseprogrammer for Windows 10/8/7 for å se hvilket operativsystem som er bedre. Windows har et innebygd Memory Diagnostic Tool. Men hvis du er ute etter mer funksjonsrik programvare, kan disse interessere deg.

Benchmark Software for Windows 10

SiSoft Sandra Lite

SiSoft Sandra har alltid vært et favorittprogram for å teste datamaskiner siden Windows XP ble utgitt. SiSoft Sandra er et betalt program som sådan, men det er en lite versjon som er gratis. Selv om lite-versjonen ikke tilbyr alle funksjonene i den betalte versjonen, tilbyr den fortsatt for mange funksjoner som skal overses. Noen av hovedtrekkene til SiSoft Sandra Lite for Windows 10 er GPU-krypteringstesting, Media Transcoding testing og Blue Ray testing.

Benchmarking forteller deg ikke bare hvilke komponenter som gjør det bra, men de hint også hvilke datamaskinkomponenter som skal bearbeides. Hvis for eksempel GPU-kortmerkene er for lave, kan du vurdere å endre det for bedre ytelse. Derfor er benchmarking ikke bare for anmeldere. Alle kan enkelt bruke SiSoft Sandra Free Lite for Windows 10 som grensesnittet er selvforklarende.

Medie Transcoding benchmarking er en god ressurs å ha. Den forteller deg hvor raskt og enkelt datamaskinprogrammene konverterer videoer eller lyd fra ett format til et annet. Basert på ytelsestesten, kan du endre programmet og igjen kjøre referansen. Spill litt rundt og hente programmet som konverterer uten problemer og tar opp minst tid i konvertering.

På samme måte hjelper GPU benchmark deg å vurdere om det nåværende kortet er godt nok til spill, eller hvis du trenger å bytte kort for bedre spillopplevelse.

En av de beste tingene med SiSoft Sandra Lite er at du har tilgang til stor database med ulike maskinvare-benchmarks. Du kan sammenligne dine benchmarkresultater med annen maskinvare manuelt og gå til bedre datakomponenter hvis behovet oppstår.

Under installasjonen vil dette verktøyet laste ned og installere DirectX hvis nødvendig - som igjen tilbyr å installere Bing Bar. Dette er en 90 MB nedlasting, og hvis datamaskinen ikke har den, vil den bli påkrevd.

Unigine Game Benchmark - Heaven

Programmet er faktisk en spillmotor. Himmelen tilbyr deg et referansesystem som forteller deg tilstanden til datamaskinen din. Du kan sammenligne den med andre datamaskiner av andre spillere og sjekke om du trenger å oppgradere datamaskinen. Dette gir en fin måte å benchmarkere Windows 10 eller Windows 8-datamaskinen på. Du kan også chatte med andre mens referanseprogrammer begynner å skrive ut resultatene på skjermen på skjermen. Ta en titt på det her.

Unigine Game Benchmark - Valley

Den Unigine spillmotoren inneholder også Valley, et referansepunkt for testing av GPU-stress. Den skyver toppmoderne teknologi for å skyve skjermkortene sine og ser hvordan de håndterer stresset. Denne testen hjelper deg med å sjekke hvordan skjermkortet ditt fungerer når du spiller spill: Krasjer det, senker det eller kan det håndtere stresset godt. Igjen kan du sammenligne den med den enorme databasen med andre resultater for å se om det er bedre skjermkort, og hvis du ønsker det, kan du oppgradere til dem. Mer om dette her.

Det er mange andre referanseprogrammer der ute, men ikke alle er kompatible med Windows 10 ennå. De kan ta en måned eller to for å oppgradere seg selv. I mellomtiden kan du bruke de tre trepunktene ovenfor. Hvis du spør meg, vil jeg anbefale SiSoft Sandra Lite som det ikke bare er gratis, men gjør en god jobb. Hvem vet at du kanskje kan finne ut flere funksjoner enn jeg kunne. Gi det en prøve og gi oss beskjed om dine erfaringer.

Her er noen flere PC benchmarking programvare:

  • Novabench
  • FurMark
  • Nero DiscSpeed
  • PC-Wizard
  • CrystalDisk
  • Auslogics Benchmark.

Noen av dere vil kanskje også kikke på disse PC Stress Test freeware.

Link
Plus
Send
Send
Pin