Skip to main content

HTG-vurderinger The Wink Hub: Gi din Smarthome en hjerne uten å bryte banken

HTG-vurderinger The Wink Hub: Gi din Smarthome en hjerne uten å bryte banken

Geoffrey Carr

Å ha et hjem fylt med smarte enheter er flott, men å administrere dem alle på en jevn og enhetlig måte kan være et mareritt: skriv inn hjemmekontrolleringsnavet. Les videre når vi testet Wink Hub og viser deg hvordan du får enhetene dine til å jobbe sammen.

Hva er Wink Hub?

Wink er en smart hjemme / hjemmeautomatiseringsplattform opprettet gjennom et partnerskap mellom Quirky og GE for å administrere og kontrollere smarte hjemmeprodukter laget av de samarbeidspartnere. Plattformen ble senere utvidet til å inkludere flere bedrifter, og nå kan Wink-systemet styre et bredt spekter av enheter fra flere merker, inkludert alt fra lyspærer til apparater.

Wink Hub er midtpunktet til Wink-systemet og fungerer som en kobling både mellom dine smarthome-enheter (slik at dine smarte pærer kan slå på når den utløses av en annen smart hjemmeenhet som en røykdetektor), samt smarthome-enhetene og større Internett (slik at du kan gjøre justeringer til ditt hjem mens du sitter på kontoret eller på ferie). Videre bruker Hub Wink mobilprogramvaren som gir et alt-i-ett dashbord for å kontrollere alle dine smarthome-enheter.

En av de største salgsargumentene til Wink Hub er at den har flere radiosett og støtter smarthome-enheter som bruker ZigBee, Z-Wave, Bluetooth, Wi-Fi og en 433 MHz-brikke som brukes av Lutron og Kidde-enheter, og det har en åpen API som gjør det enkelt for bedrifter å lage kompatible produkter.

Wink Hub retails for $ 50 og kontrollprogramvaren er tilgjengelig for Android og iOS-enheter. For de som ikke har Android eller iOS-enheter (eller som ønsker å ha et fysisk kontrollsenter i hjemmet), er det en annen enhet i Wink-staben, Wink Relay ($ 200), som er en veggmontert Android-basert enhet som i hovedsak er den Knip Hub på steroider med en berøringsskjerm og to fysiske brytere.

Fra denne anmeldelsen er Wink Hub kun tilgjengelig direkte fra Wink eller fra Home Depot.

Hvordan installerer og konfigurerer du det?

Kraften mot utbredt forbrukers adopsjon av smarthome-produkter har gitt noen virkelig brukervennlige installasjonsprosesser og brukergrensesnitt, og oppsettet og bruken av Wink er definitivt en del av denne trenden. La oss se på oppsett og konfigurasjon.

Sette opp navet

Det fysiske navet er ganske stort sammenlignet med formfaktoren til andre smarte nav-enheter. Den har et 8 "x8" ansikt med en 3 "dybde og en liten skjebneformet projeksjon på baksiden for å holde den oppreist. Ansiktet har en veldig liten sirkulær depresjon i den med Wink-logoet i midten og et lite buet LED-vindu øverst i sirkelen.

Flertallet av alt oppsett og konfigurasjon skjer via smarttelefonappen, slik at utvidelsen av fysisk oppsett for navet innebærer å finne en god plassering i hjemmet ditt og plugge den inn. Så lenge det er innenfor rekkevidden av Wi-Fi-ruteren, er det et sted som God som en annen når du har en faktor i om du vil se navet eller toleransen din for den lyse LED-lampen. Når du slår på navet, tror du kanskje ikke at LED-lampen er spesielt lys når den ses i et dagslys, men det fortsatte "alt er greit". Blå LED-indikator føles laserbeam lys om natten; vi var i stand til å enkelt navigere rundt et rom om natten med ingen annen belysning som av navet.

LED-lysets lysstyrke kan lett fuktes med en ubetydelig bit av hvit elektrisk tape, men vi vil si, som de som liker å vegg / rackmontere nettverksutstyret, var vi skuffet over at enheten ikke kunne bli skyllet til en veggen og gjorde det heller ikke med veggmonteringshull. Det er en veldig liten klage, husk deg, og det er ikke som om det var vanskelig å stikke broen ut av syne bak vårt mediasenter.

Installere Wink-appen

Når du har huben koblet inn og LED-lampen blinker vekk da den venter på en ekte nettverksforbindelse og muligheten til å sjekke om fastvareoppdateringer og lignende, er det på tide å installere mobilappen. Til det formål, visne app-butikken for Android- eller iOS-enheten din og ta tak i gratis Wink-programvaren (iOS / Android).

De av dere som har fulgt sammen med våre smarthome produktanmeldelser, vil gjenkjenne appgrensesnittet (og de første trinnene) umiddelbart ettersom både GE Link smarthome starterpakken og den mer Power Wink Hub bruker samme Wink-kontrollprogramvare.

Start appen og følg instruksjonene på skjermen for å opprette en Wink-konto (hvis du har tidligere erfaring med Wink-produkter som det nevnte GE Link-settet du kan, og bør bruke samme legitimasjon).

Når du har logget på med kontoen din, er det på tide å legge til Wink Hub til kontrollprogramvaren. Hvis smarttelefonens Bluetooth-radio ikke allerede er på, ta et øyeblikk til å gjøre det nå, da den innledende konfigurasjonsprosessen for navet oppstår over Bluetooth.

Kobling av navet til nettverket ditt

Med appen installert, din konto opprettet, og Bluetooth på, er det på tide å legge til navet ditt i appen og konfigurere nettverksadgangen.

Trykk på "Legg til et produkt" + -ikon fra Wink-skjermbildet, velg Hubber, og velg deretter "Wink HUB". Du blir bedt om å fullføre trinnene som allerede er ferdigstilt (plugge den inn, slå på Bluetooth, og så videre), i et nyttig bildeformat.

Plugg inn Wi-Fi-legitimasjonene dine, klikk "Koble nå", og vær så snill å la navet være i en god ti minutter.Den kobler til nettverket ditt, sjekker om oppdateringer, laster ned og kjører oppdateringer, og konfigurerer rutiner alle mens lysdioden skifter gjennom en regnbue av farger. Når lysdioden kommer til å hvile ved fast blå, er prosessen fullført. Etter klikk "Ferdig" blir du sparket til Hub-siden i Wink-appen, og du får en mini oversikt over hvordan du legger til en enhet.

Legge til smarte hjemmeenheter til navet

Prosessen med å legge til enheter til Wink Hub er veldig rett frem og vi har selv gjort en hyggelig oppdagelse underveis (mer om det på et øyeblikk). For å legge til en enhet, velg navet fra Wink-sidebjermen-menyen (tilgjengelig ved å trykke på menyknappen øverst til venstre i brukergrensesnittet).

Der velger du "Legg til et produkt", og velg deretter hvilket produkt du ønsker å legge til navet. La oss legge til noen av de ekstra GE Link-pærene vi ikke har fått til å knytte sammen ennå.

Når du er ferdig med å velge enheten du vil legge til, vil du bli presentert med en trinnvis bildeprosess som er skreddersydd spesielt for den enheten. Prosessen var like lett (og identisk) som det var da vi la til Link pærer under vår gjennomgang av GE Link belysningssettet. Det som overrasket oss var hvor lett å legge til andre smarthome elementer som vår Nest Learning Thermostat og Philips Hue Pærer.

Eller, mer nøyaktig, bør vi si at vi ikke nødvendigvis var overrasket over at det var enkelt å legge til dem, men vi var veldig overrasket over å finne ut at vi kunne legge dem til og beholde den fulle funksjonaliteten til deres individuelle kontrollprogrammer. Vi hadde antatt at vi måtte fjerne Hue-broen fra vårt smarthome-nettverk og re-parre Hue-pærene med Wink Hub. Mens vi kunne ha gjort det, ga Wink Hub oss noe enda bedre: muligheten til å legge Hue Bridge rett inn i Wink Hub. På denne måten kan du bruke Wink Hub til å kontrollere Hue-pærene samtidig som du bruker Hue Bridge / App (hvis det finnes bestemte funksjoner, programmerte scener eller andre Hue-spesifikke ting du vil fortsette å bruke). Det samme skjedde med Nest-termostaten og Nest Protect-røykalarmene; Du kan kontrollere og samhandle med dem via Wink-programvaren, men enhetene blir ellers uavhengige og parret til egne applikasjoner (som vanligvis over mer avansert kontroll for de øyeblikkene du trenger for å finjustere ting).

Med tanke på hvordan inngjerdet hage kan mange produkter være, var det en veldig hyggelig overraskelse å se at vi kunne legge til produkter til Wink Hub uten å fjerne dem fra andre enheter først.

Bruke navet

Når du har installert navet, konfigurert det og lagt til enheter, er du klar til å samhandle med enhetene dine via Wink Hub og applikasjonen. Det finnes flere manuelle måter du kan samhandle med enhetene dine, samt halvautomatiserte og automatiserte måter også.

Navigeringsfeltet nederst på skjermen gir deg tilgang til hovedfunksjonene til navet. Hjemmesiden (sett i blå ovenfor) viser det vedlagte navet, lysene og sensorene. Du kan trykke på noen av de generelle kategoriene for å grave ned til individuelle smarte enheter og gjøre justeringer til dem. Selv om det er en nyttig (og nødvendig) funksjon for å styre hvert enkelt objekt i din smarthome-stabile, er dette den minste kraftige delen av Wink-programvaren, da alt det som virkelig gjør det, gir deg muligheten til å styre enheter langt unna (f.eks. Slukke lysene uten går til bryteren eller justerer termostaten fra sofaen). I skjermbildet nedenfor kan du se både det enkle grensesnittet for justering av smarte pærer samt sekvensen, tilgjengelig via den øvre høyre menyknappen, for å koble pærene til en gruppe for enkel bruk.

Siden Genvei er hvor du kan lage enkle snarveier som en enkelt knapp for å dempe lysene og senke de automatiske persienner når det er på tide å se på en film eller ellers koble sammen flere endringer i de smarte enhetene dine. (Hvis du er vant til konseptet "scener" i Philips Hue-smartbelysningssystemet, er snarveisystemet akkurat slik.) Dette er en forbedring i forhold til brukbarhet og kraft fra de individuelle byttene i hjemmegrensene . I stedet for å justere fem forskjellige elementer en om gangen, kan du trykke på en enkelt knapp merket "Morning Routine" eller lignende, og oppnå samme effekt.

Robots-siden er hvor du kan lage enkle automatiserte hendelser som å ha Wink-huben slå på alle lysene dine og varsle telefonen din i tilfelle at røykvarsleren din oppdager røyk eller får varsel når den smarte låsen er forlovet med hundens rulleskytterens sikkerhetskode . Selv om Robots-seksjonen er veldig enkel å bruke, kan det mangle nyansen du leter etter: det er der Winks IFTTT-integrasjon er nyttig (sjekk ut noen av de gode oppskriftene på IFTTT.com som automatisk låser dørene dine og slår av lys når Nest oppdager at du er borte fra hjemmet). Robots og IFTTT-integrasjon er langt det kraftigste elementet i Wink-opplevelsen, slik at du ikke bare kan ta inn input fra dine eksisterende enheter (med Robots-funksjonen), men det kan til og med bruke input fra eksterne kilder (som Emergency Weather Service ) via IFTTT-systemet.

Det gode, det dårlige og den dommen

Etter å ha tilbrakt en måned med navet, hva må vi si om det? La oss ta en titt på det gode, det dårlige og dommen.

Det gode

  • $ 50 prispunkt er forbruker vennlig (og hvor som helst fra $ 50 til $ 250 billigere enn andre forbruker smarte hubber).
  • Ingen månedlig avgift / abonnement på tjenesten.
  • Oppsettprosessen er svært brukervennlig og de guidede trinnene gjør det nesten tåpelig.
  • Godtar smarte enheter (som Philips Hue-pærer) uten å tvinge deg til å koble dem direkte til Wink Hub.
  • Støtter IFTTT protokoll.

Det dårlige

  • Ingen nettilgang Du kan bare kontrollere Wink Hub via din iOS / Android-enhet.
  • Hubet krever kontinuerlig Internett-tilgang for funksjonalitet (hvis Internett-tilkoblingen er tapt, er det tilkobling mellom navet og alle enhetene dine).
  • Dette er en liten ulempe, men LED-indikatorlampen på navet er lys nok til å belyse et rom om natten.
  • En annen liten ulempe: Det er ingen god måte å veggmontere enheten (på grunn av de manglende monteringshullene og den easel-lignende form).

Dommen

Selv om vi hadde noen mindre klager om den fysiske utformingen av navet (vi nevner vi som veggmontering?), Samlet var vår erfaring med Wink Hub en positiv en. Oppsettprosessen var smertefri, og vi brukte mer tid på å vente på at enheten skal fullføre oppdateringen enn vi faktisk brukte å legge til og konfigurere enhetene våre. Når du har konfigurert huben, virket det akkurat som lovet og tilbød en hyggelig og jevn brukeropplevelse som ga oss tilgang til alle våre smarte hjemmedatamaskiner uten å helt ta dem over og låse oss inn for å bare bruke Wink-appen.

Selv den tingen som vi fant mest problematisk om Wink Hub, er den totale tilliten til Internett-tilkobling for funksjonalitet mer av en mislikning basert på prinsipp enn praksis. Kabelmodemforbindelsen i et beskjedent storbyområde er solid og har lett oppetid på over 99,99%. Realistisk er tilliten til en levende forbindelse ikke et stort problem for de fleste med moderne bredbåndsforbindelser, men enhetenbør Utfør fortsatt lokale funksjoner (som lokaliserte snarveier og automatiserte utløsere) uten Internett-tilgang. Det er ingen grunn til at smart pære stemningsbelysning bør være avhengig av Internett-tilgang.

De små og store klager til side, Wink Hub er en stor verdi på bare $ 50 (og uten abonnementsavgift på det). Den knytter seg til tonnevis av produkter på tvers av merker, den støtter flere tilkoblingstyper for å få de forskjellige enhetene dine til å snakke med hverandre på en nyttig og meningsfylt måte, og det har et hyggelig å bruke grensesnitt som pakker alt sammen. Enten du bare har startet med smart hjemme og hjemmeautomatisering, eller du har en stabil produkt som du vil koble sammen, tilbyr Wink Hub nå den bredeste rekkevidden til ethvert smart hjemnav på markedet.


Har du spørsmål om eller erfaring med smart hjemmeautomatisering? Gå inn i forumet nedenfor, lær mer eller del det du vet.

Link
Plus
Send
Send
Pin