Skip to main content

Hvordan sette en foretrukket kontaktmetode for kontakter i iOS 10

Hvordan sette en foretrukket kontaktmetode for kontakter i iOS 10

Geoffrey Carr

Hvis du er fan av å organisere kontaktlisten din, kan du si at duker duplikatene dine eller grupperer kontakter for en renere liste. Du vil gjerne vite at iOS 10 nå lar deg endre standardhandlingen på de blå hurtigkoblingsknappene på en kontaktside.

Endre standardhandlingen til Blue Connect-knappen på en kontaktside

Når du ser på en kontaktside, ser du fire blå knapper under kontaktens navn for å raskt koble til dem via melding, telefon, video eller e-post. Slik fungerer de og hvordan du kan få dem til å bruke kontaktmetoden du foretrekker.

Start med å åpne kontakten din og peke på kontakten du vil endre.

Hvis du har flere kontaktmetoder for din kontakt, si flere telefonnumre, første gang du trykker på Ring-knappen, gir iOS deg et popup-vindu som ber deg om å velge hvilket nummer du vil bruke. Det vil da bruke det som standard hver gang du trykker på knappen. Du kan endre denne standarden ved å trykke og holde knappen nede i noen sekunder for å åpne samme popup-vindu der du kan velge et annet nummer.

Bare vær oppmerksom på at når du trykker på nummeret, vil du faktisk starte et anrop. Men din iPhone vil nå huske det nummeret som standard til du endrer det igjen. Etter at du har valgt et nummer, får knappen en ny etikett som hjelper deg å huske hvilken kontaktmetode du vil bruke. Den trekker denne etiketten fra kontaktarket, inkludert eventuelle egendefinerte etiketter du har opprettet.

Du bør også være oppmerksom på at endring av standard kontaktmetode på denne måten bare påvirker de blå knappene på kontaktarket, og endrer ikke standardnummeret som brukes hvis kontakten er i favorittlisten eller nummeret som brukes av Siri.

Endre kontaktmetoden som vises i favoritter eller bli brukt av Siri

Når du endrer standardhandling av den blå knappen, endres ikke nummeret som brukes hvis du har den kontakten i favorittlisten. For å gjøre det, må du åpne kontaktarket og trykke på "Legg til i favoritter".

I popup-vinduet velger du kontaktmetoden du vil bruke-melding, samtale eller hva som helst.

Velg deretter det bestemte nummeret eller adressen du vil bruke.

Dette legger til nummeret eller adressen til listen Favoritter for din kontakt. Hvis kontakten allerede er i listen Favoritter, legger dette til en ekstra kontaktmetode til Favoritter i stedet for å erstatte den som allerede er der. For å bli kvitt uønskede favoritter, gå til listen Favoritter og trykk "Rediger" øverst til høyre.

Trykk på minustegnet ved siden av kontakten du vil fjerne fra Favoritter.

Og klikk så på "Slett" for å fjerne den kontakten.

Kontaktmetoden Siri bruker når du ber henne om å ringe eller e-post, e-post eller FaceTime-noen er knyttet til favorittlisten din. Hvis du bare har en kontaktmetode i favorittlisten din for en bestemt person, og du forteller Siri noe som "Call Whitson Gordon," vil Siri umiddelbart starte anropet ved hjelp av kontaktmetoden i Favoritter.

Men hvis du har flere kontaktmetoder for en person i Favoritter, eller hvis du ikke har den personen i Favoritter i det hele tatt, vil Siri alltid be deg om å spesifisere hvilken kontaktmetode du vil bruke hvis flere metoder er tilgjengelige.

Det kan ikke virke som den største avtalen, men å sette opp dine standardkontaktmetoder gjør at det går litt jevnere. Også, mens vi har fokusert på å endre standard telefonnumre for kontakter, bruker du samme metode for å endre melding, e-post og videoinnstillinger.

Link
Plus
Send
Send
Pin