Skip to main content

DevCon: Administrer Windows-drivere ved hjelp av kommandoprompt

DevCon: Administrer Windows-drivere ved hjelp av kommandoprompt

Geoffrey Carr

Windows Enhetsbehandling er sikkert et nyttig innebygd verktøy for å administrere, avinstallere og deaktivere drivere uten å ha en ekspertkunnskap. Enhetsbehandlingen virker hendig, og alle med noen grunnleggende kunnskaper om Windows, kan åpne den og bruke den. Men i dag skal jeg introdusere deg til et slikt program som hjelper brukerne med å administrere installerte Windows-drivere, rett fra kommandoprompt. DevCon er det gratis kommandolinjeverktøyet, som lar brukerne administrere drivere fra kommandolinjen.

DevCon for Windows

DevCon er tilgjengelig for Microsoft Windows 2000 eller nyere versjon og Windows Server 2003. Det betyr at verktøyet er kompatibelt med alle de nyeste Windows-versjonene, for eksempel Windows 8, Windows 8.1, etc.

For å begynne å bruke dette verktøyet må du først laste ned DevCon fra Microsofts nettsted for støtte. Du får det til 32-biters versjon samt 64-biters versjon av Windows. Etter at du lastet ned og pakket ut filen, må du velge versjon 32-bit eller 64-bit, for Windows-datamaskinen. Ellers kan du også sette hele utpakket DevCon-mappen inne i systemstasjonen.

Deretter åpner du et kommandoprompt-vindu med administrative rettigheter. Hvis du bruker Windows 7 eller tidligere versjon av Windows, kan du gjøre det ved å søke etter cmd i Start-menyen. Hvis du bruker Windows 8 eller nyere versjoner, trykker du på Win + X sammen og velger Kommandoprompt (Admin).

Når du har åpnet kommandopromptvinduene, skriver du inn følgende kommando:

  • cd c: devcon i386 (For 32-biters)
  • cd c: devcon ia64 (For 64-biters)

c: devcon er banen der du har plassert den unzipped mappen.

Ved å skrive inn denne kommandoen, har du begynt å bruke DevCon.

Nyttige kommandoer for å administrere Windows-drivere ved hjelp av DevCon

DevCon gjør alt som er mulig å gjøre, ved hjelp av Enhetsbehandling. Men det fungerer bare på en annen måte - ved hjelp av kommandoer. Selv om du kan få nesten alle de støttede kommandoene ved å skrive inn følgende kommando, er det ennå noen av dem for grunnleggende styringsformål.

devcon.exe help

Hvis du vil vite statusen til maskinvare, må du følge kommandoen,

devcon.exe status [device name]

For eksempel,

devcon.exe status *CDROM*

Som Enhetsbehandling kan du aktivere / deaktivere hvilken som helst maskinvaredriver ved hjelp av dette verktøyet. For det må du legge inn denne kommandoen,

devcon.exe enable [device name]

devcon.exe disable [device name]

Hvis du vil vite statusen, aktiver eller deaktiver en maskinvaredriver, må du kjenne navnet på den aktuelle maskinvaren. Hvis du ikke vet, kan du få en kort liste over alle navn ved å skrive inn følgende kommando,

devcon classes

På samme måte som Enhetsbehandling, kan DevCon-brukere også søke etter maskinvareendringer ved hjelp av følgende kommando,

devcon rescan

For de som vil vite mer om en bestemt maskinvare eller enhet, kan denne kommandoen hjelpe,

devcon.exe –m:\YourComputerName find devicename

Du må skrive inn datamaskinnavnet ditt for å angi PCen din, da den også fungerer på nettverksdatamaskin.

Fordelene med å bruke DevCon over Enhetsbehandling

Den første fordelen er at DevCon-verktøyet er raskere enn Enhetsbehandling. Den andre fordelen er at den har mer fleksibilitet. Du har flere alternativer for å kontrollere de installerte drivere. Den tredje og mest spennende fordelen med DevCon er at du kan styre hvilken som helst driver på en hvilken som helst Windows-PC i nettverket ditt fra en hvilken som helst PC.

Hvis du trenger mer informasjon, kan du få full dokumentasjon av DevCon og nedlastingskoblingen på KB311272.

Relaterte innlegg:

  • Løs Windows Stopp Feil eller Blå Skjerm av Død
  • Gratis Driver Backup: Sikkerhetskopiere Enhetsdrivere i Windows enkelt
  • Avinstaller, deaktiver, rull tilbake, oppdater enhetsdrivere i Windows 10/8/7
  • Driver Verifier Manager og Enhetsbehandling: Feilsøke driverproblemer i Windows
  • Liste over gratis driveroppdateringsprogramvare for Windows 10/8/7

Link
Plus
Send
Send
Pin