Skip to main content

Se Hvor en pakke er installert på Ubuntu

Se Hvor en pakke er installert på Ubuntu

Geoffrey Carr

Når du bruker apt-get-verktøyet for å installere en pakke, synes det noen ganger å forsvinne til ingensteds. Du vet at den er installert, du har bare ingen anelse om hvor.

Hvis du kjenner navnet på den kjørbare, kan du bruke hvilken kommando for å finne plasseringen av det binære, men det gir deg ikke informasjon om hvor de støttende filene kan være plassert.

Det er en enkel måte å se plasseringene til alle filene som er installert som en del av pakken, ved hjelp av dpkg-verktøyet.

dpkg -L

Eksempel: Jeg hadde installert davfs2, men jeg var ikke sikker på hvor konfigurasjonsfilen var, så jeg sprang denne kommandoen:

[email protected]:~$ dpkg -L davfs2

davfs2: /usr/share/lintian/overrides/davfs2davfs2: /usr/share/davfs2/GPLdavfs2: /usr/share/doc/davfs2/BUGSdavfs2: /usr/share/doc/davfs2/copyrightdavfs2: /usr/share/davfs2/NEWSdavfs2: /usr/share/doc/davfs2/THANKSdavfs2: /usr/share/doc/davfs2/NEWS.gzdavfs2: /usr/share/doc/davfs2/README.gzdavfs2: /usr/share/doc/davfs2davfs2: /usr/share/doc/davfs2/TODOdavfs2: /etc/davfs2/secretsdavfs2: /usr/share/davfs2/THANKSdavfs2: /usr/share/doc/davfs2/README.Debiandavfs2: /usr/share/davfs2/BUGSdavfs2: /etc/davfs2/davfs2.confdavfs2: /usr/share/davfs2/ChangeLogdavfs2: /usr/share/davfs2/FAQdavfs2: /etc/davfs2davfs2: /usr/share/doc/davfs2/changelog.Debian.gzdavfs2: /usr/share/davfs2/secrets.templatedavfs2: /usr/share/doc/davfs2/changelog.gzdavfs2: /usr/share/davfs2/TODOdavfs2: /usr/share/davfs2/davfs2.conf.templatedavfs2: /usr/share/davfs2/READMEdavfs2: /usr/share/davfs2davfs2: /usr/share/doc/davfs2/FAQ

Vel, nå trenger jeg ikke lure meg lenger. Conf-filen er tydelig /etc/davfs2/davfs2.conf. Hvis jeg ønsket å se akkurat hvilke filer som ble installert i / etc, kan du alltid gripe utgangen slik:

[email protected]:~$ dpkg -L davfs2 | grep etc

davfs2: /etc/davfs2/secretsdavfs2: /etc/davfs2/davfs2.confdavfs2: /etc/davfs2

Enda enklere å lese.

Oppdatering: Endret fra -S til -L takket være et tips fra sebest.

Link
Plus
Send
Send
Pin