Skip to main content

Bruke Ubuntu: Hvilken pakke har denne filen kommer fra?

Bruke Ubuntu: Hvilken pakke har denne filen kommer fra?

Geoffrey Carr

Hvor mange ganger har du lagt merke til en fil som sitter i en katalog og lurte på ... hvor kom denne filen fra? Eller du prøver å fortelle en venn hvordan du bruker et verktøy, men han har ikke den installert, og du kan ikke huske hvilken pakke du installerte for å få det.

Jo, du kan gå over til google, men lurer du ikke alltid på hvordan disse menneskene kjenner? Det er enkelt, installer dlocate-verktøyet, noe som er et raskere alternativ til dpkg for denne typen spørring.

sudo apt-get install dlocate

Du kan bruke kommandoen med syntaxen 'dlocate' ', Som vil gi deg denne utgangen:

$ dlocate flac

libxine1: /usr/lib/xine/plugins/1.1.4/xineplug_flac.solibtunepimp5: /usr/lib/tunepimp/plugins/flac.tppgstreamer0.10-plugins-good: /usr/lib/gstreamer-0.10/libgstflac.soflac: /.flac: /usrflac: /usr/binflac: /usr/bin/flac—– trimmed ——

Det er mye produksjon! Du kan se at det er mange filnavn som delvis samsvarer. Bedre å passere hele banen til filnavnet. I dette tilfellet kan du bruke 'hvilken flac' for å bestemme hvilken flac-kommando du bruker, og deretter sende den fulle banen til dlocate.

$ which flac

/usr/bin/flac

$ dlocate /usr/bin/flac

flac: /usr/bin/flac

Nå vet vi at kommandoen flac finnes i pakken kalt "flac". (Ja, dette eksemplet var veldig enkelt) Du kan til og med bli mer kreativ (bruk tegnet ved siden av 1-tasten, ikke et enkelt sitat)

$ dlocate `which flac`

flac: /usr/bin/flac

Hvis du ikke har lyst til å installere et annet verktøy, kan du bruke 'dpkg -S 'Kommando som er innebygd, men utgangen er ikke så rask eller organisert. Bare vær sikker på at du sender den fulle banen til filen til et av verktøyene, og du bør få gode resultater.

Link
Plus
Send
Send
Pin