Skip to main content

De nye Apple Maps vs Google Maps: Hva er riktig for deg?

De nye Apple Maps vs Google Maps: Hva er riktig for deg?

Geoffrey Carr

Når Apple Maps først debuterte i 2013, ble det universelt panned av både pressen og den offentlige. Maligned for sin laggy grensesnitt, dårlig retningsmessig evner, og rett og slett ødelagt business directory, var overgangen til kartlegging sett på som en av de første virkelige snubler som Cupertino teknologi giganten hadde gjort siden den først debuterte iPhone selv over et halvt tiår tidligere.

Nå har selskapet imidlertid viet en helt ny ressursbølge til å gjøre Apple Maps til den beste kartappen på markedet. Står den opp til testen som fremmes av den dominerende lederen Google Maps, eller faller igjen flat under vekten av Apples egne høye forventninger? Les videre i vår side-by-side guide for å finne ut.

Brukergrensesnitt og erfaring

For å starte, får vi den mest åpenbare båndet ut av veien først: grensesnittet. Brukergrensesnittene til både Apple Maps og Google Maps er slanke, intuitive, og har sannsynligvis blitt fokusgruppert til døden på dette punktet. De har hver sin egen kjennskap og subtile endringer i hele, men generelt finner du ikke nok av en forskjell i denne avdelingen for å garantere å bruke ett alternativ over det andre.

Alle frills du kan forvente i begge appene er her: 3D-kart, bedriftsguider, trafikkdata og lokalsøking - selv om vi måtte gi den til en leir på fordelene med funksjoner alene - Google Maps-klientens stemme søk og den stadig populære Street View-funksjonen vil trolig sette appen rett over toppen. Når det er sagt, når du bruker Apple Maps på en iPhone, kan du se ruten din og din posisjon bor fra låseskjermbildet. Google Maps sender deg varsler om når en sving kommer opp, men du kan faktisk ikke se kartet eller neste trinn i instruksjonene med mindre du låser opp telefonen din og starter opp appen.

Round One: Draw

Veibeskrivelse

Når det gjelder å få deg fra punkt A til punkt B, utfører begge kartapplikasjoner ganske nøyaktig hvordan du forventer at de skal. Google får sine data direkte fra sine egne satellittbilder og Street Maps-data (mer om det senere), mens Apple har slått et partnerskap med den fremvoksende GPS-produsenten TomTom for å fylle ut deres nettarkiv av alles hus, bedrifter og gateneavn.

Denne kategorien er en død splittelse i midten, da begge appene gjør den ene tingen de skal gjøre bra, og gjør det heller ikke så mye "bedre" enn det andre. I testen har alle problemene som brukerne opprinnelig hevdet at de kjørte inn på Apple Maps 'debut, siden blitt stryket ut, og opplevelsen av å finne et sted, legge det til i din retning, og start navigasjonen er så enkelt som du forventer det å være fra begge selskapene.

Men, dessverre har Google Apple trounced på en svært viktig detalj for mange hardcore-pendlere: offentlig transport retninger. Hvis du er noen som stoler på å vite det nøyaktige øyeblikk at neste tog eller buss skal trekke seg opp, har Google Maps mer dekning i flere storbyområder enn Apple Maps, og mer oppdaterte justeringer basert på realtid forsinkelse og planlegging av rapporter. Med denne lille økningen tar Google Kart-appen runden.

Runde to: Google

Trafikkdata

I tilfelle trafikkdata og navigasjon er juryen fortsatt ute.

På den ene siden kan det hevdes at Googles måte å samle trafikkinformasjon (kjører plasseringsdataene til alle Android-enheter som reiser nedover en bestemt vei) er påtrengende, og noe orwellian i design. På den andre er det nesten alltid helt ned til måleren, og det er verdifullt å ha når du sitter fast bak en pileup og trenger å vite nøyaktig hvor lenge det skal ta før du gjør det til kontoret for en stor presentasjon.

Apple Maps bruker i mellomtiden en hel cacophony av forskjellige tjenester for å fylle ut trafikkinformasjonen avhengig av regionen du bruker den fra. Dette inkluderer TomTom i USA og Storbritannia, og telefondata i Kina og Sørøst-Asia. Som sådan er det vanskelig å legge seg ned som er best på grunn av det faktum at hvert selskap har egne metoder for å samle data på drivere som er vilkårlige nok fra den andre for å gjøre sammenligningen umulig å ringe på jevn grunn.

Runde tre: Tegn

Business Lookup

Hvis det er en kategori som med fordel vil gå til Apple Maps over Google, er det denne. Apple Maps fungerer mye som sin egen mini-Yelp, og legger ned en listeforslag basert på brede kategorier som "Mat" "Drikker" eller "Morsomt" hver gang du trykker på søkefeltet.

Funksjonen er flott hvis du vandrer rundt i løpet av en natt på byen med venner og trenger et bra sted for sen kveld spiser, men er kanskje noen drinker forbi poenget med å kunne navigere Yelp appens daterte brukergrensesnitt. Store, fargerike knapper vises hver gang du er på jakt, og vil vise resultater som er revet rett fra Yelps servere. Sammenlignet med Googles forretningsfortegnelse er det en sømløs glede å bruke, og når du er på farten, kan det være forskjellen mellom å ende opp på den heteste nattklubben i byen eller fast på en dykkestang et sted halvveis over byen.

Når det er sagt, har Google jobbet for å forbedre tjenesten sin nylig i lys av Apples forbedringer ved kjøp av matvurderingstjenesten Zagat. Hittil har imidlertid utvidelsen av nøyaktigheten av forretningsbiblioteket vært mer av et spill for oppfanging enn en all-out-push for seier. Brukergrensesnittet er fortsatt klumpet, og ikke nesten like tommelfingerlig som det som Apple har lagt fram i iOS 9-oppdateringen for karttjenesten.

Round Four: Apple Maps

GPS-nøyaktighet

Av alle de forskjellige kategoriene vi har gått gjennom her, er dette det som er mest mulig for så vidt som "hvor bra det fungerer" fra et programvare versus maskinvareperspektiv. I våre tester kjørte vi Apple Maps på en ny iPhone 6s, mens Google Maps ble installert på en Samsung Galaxy 5 samt 6s.

Når du kjører av samme telefon, var resultatene fra begge kartapplikasjonene identiske, men da Google Maps fra Galaxy ble tatt ut mot Google Maps på 6-tallet, var GPS-signalets pålitelighet forskjellig, til tross for at de var knyttet til samme transportnettverk for begge . Dette i tankene er det åpenbart at GPS-signalet er avhengig mye mer på maskinvaren enn det er programvaresiden av ting, noe som gjør debatten mellom de to programmene i hovedsak et moot-punkt.

Round Five: Draw

Endelig dom

Å gå inn i denne artikkelen trodde jeg at vi skulle få en klar vinner med Google Maps sitter komfortabelt ut foran. Det var imidlertid en hyggelig overraskelse å finne ut at med Apple Maps oppdatert, og alle kinks endelig trakk seg ut, kommer debatten mellom Google eller Apple Maps til slutt bare til din egen personlige preferanse.

Hvis du har brukt Google Maps i flere år, og kontoen din allerede har lagret alle kontaktene dine - flott, gå til Google. Hvis du foretrekker å bruke Siri til å starte programmet Kart eller ønsker å kunne se hvor du skal reise uten å måtte låse opp telefonen, er Apple Maps på jobben. Det kan ha vært et tidspunkt da Google Maps holdt kronen som den beste (og for en stund, bare) ekte kart-app der ute, men nå lever Apple Maps sammen med arven med like mye funksjonalitet og fleksibilitet som resten.

Link
Plus
Send
Send
Pin