Skip to main content

Tilpasse ikonene dine i Windows XP

Tilpasse ikonene dine i Windows XP

Geoffrey Carr

Min nye venn Sue spurte meg om hvordan jeg tilpasser ikoner på Windows XP, så jeg trodde jeg ville skrive opp alle måtene for å endre ikonene, både ved hjelp av de innebygde metodene og med tilleggsprogramvare.

Endre min datamaskin, mine dokumenter og papirkurv ikoner manuelt

Høyreklikk på skrivebordet og velg Egenskaper, og på skrivebordet-kategorien bør du velge Tilpass skrivebordet.

I dialogboksen Desktop Items kan du velge et av ikonene og klikke på Change Icon-knappen.

Klikk bare på Browse-knappen, og velg hvilken ikonfil du foretrekker.

Endre ikoner for bestemte mapper manuelt

Du kan endre ikonet for mange mapper ved å høyreklikke på mappen og velge Egenskaper, og deretter klikke Endre ikon på Tilpass-fanen.

Denne metoden fungerer ved å skrive en skjult desktop.ini-fil i mappen som inneholder tekst som dette:

[.ShellClassInfo]IconFile=%SystemRoot%system32SHELL32.dllIconIndex=20

Du kan manuelt opprette eller redigere filen hvis du velger, i stedet for å bruke dialogene. IconFile-linjen kan justeres for å peke på en egendefinert ikonfil. Hvis du peker på en .ico-fil, bør du endre IconIndex-linjen til 0 i stedet.

Merk at dette ikke er tilgjengelig for alle mapper, for eksempel kan du ikke bruke dette til å endre ikonet for Windows-mappen.

Bruke iColorFolder Skins til å tilpasse bestemte mapper enkelt

Du kan bruke det tidligere omtalte iColorFolder-programmet for å laste inn fargede mapper som kan brukes til bestemte mapper. Du kan også angi standardmappeikonet ved hjelp av dette verktøyet.

Ikke bare det, men dette verktøyet kan brukes til å angi standardikonet for en hvilken som helst filtype, eller enkelt endre ikonet for en bestemt mappe til en annen farge eller et annet ikon helt.

Tilpass mappeikonene dine i Windows XP

Manuell innstilling av bestemte ikoner for flyttbare stasjoner

Du kan opprette en ny fil med navnet autorun.inf i roten til en hvilken som helst flash eller USB-stasjon, og legg deretter til følgende avsnitt:

[autorun]icon=autorun.ico

Du vil merke at ikonfilen er satt til autorun.ico, noe som betyr at denne filen skal fungere, må du endre navn på ikonfilen og legge den til i roten til stasjonen også:

Din beste innsats er å gjøre begge disse filene skjulte, slik at du ikke trenger å se dem. Høyreklikk på filene, velg Egenskaper, og merk av for "Skjult" som vist:

Dette fungerer ikke for vanlige harddisker, bare for flyttbare. Vær også oppmerksom på at det egendefinerte ikonet vises på en hvilken som helst Windows-datamaskin som du kobler den flyttbare stasjonen til.

Endre ikoner for vanlige filtyper

Hvis du vil endre ikonet for alle de .txt-filene du legger rundt, kan du gjøre det ved å gå inn i enda en dialogboks (virker som om de kunne ha organisert dem til et enkelt sted)

Åpne en kopi av Windows Explorer, og velg mappealternativer fra Verktøy-menyen.

Velg kategorien Filtyper, og velg deretter filtypen du vil endre, og klikk på Avansert-knappen.

I dialogboksen "Rediger filtype" kan du klikke på knappen Endre ikon, og velg deretter et ikon som du gjorde ovenfor.

Det er noen av filtyper som ikke lar deg forandre ikonet ved hjelp av denne metoden ... for eksempel bør du ikke bruke dette til å endre ikonet for mapper eller stasjoner, ellers vil ting gå haywire. (eller de gjorde for meg)

Endre ikoner for program snarveier

Du kan tilpasse ikonet for alle applikasjonsikoner, enten i startmenyen, hurtigstart eller skrivebord, ved å høyreklikke på snarveien og velge Egenskaper, og bruk "Change Icon" fra snarvei-fanen.

Bruk Windows Vista Style Drive-ikoner

Du kan også tilpasse stasjonsikonene i Windows XP for å gi dem samme Vista-bar-grafen som viser diskplassen.

Få Vista Style Drive-ikoner i Windows XP

Endre spesielle ikoner som kontrollpanel, stasjoner, mapper, skrivere, etc.

Hvis du helst vil endre alle de forskjellige ikonene på ett sted, kan du bruke freeware IconTweaker-programmet som gir deg tilgang til å endre stort sett hvilket som helst ikon i Windows XP.

Klikk på ikonet rundt "ikoner" på panelet til venstre, og deretter kan du tilpasse noen av de innebygde ikonene ... bare klikk på Endre-knappen.

Og klikk deretter Åpne-knappen og velg ikonfilen du vil bruke.

Det er mye mer til dette programmet, for eksempel kan du bruke det til å lage et tema som du kan søke om senere ... eller du kan laste ned ikonet temaer og bruke dem.

Last ned IconTweaker fra icontweaker.com

Så, hvor får jeg gratis ikoner fra?

Nøkkelen du vil vurdere når du finner ikoner på nettet, er at de kommer i en zip-fil og er i .ico-format. Sannsynligvis best for å unngå ikoner pakket i .exe-filer, med mindre du skanner dem godt først.

Her er noen koblinger til noen gode ikoner, de to andre koblingene er takket Scott, vår forum moderator og beryktede tema tweaker.

WinCustomize ikoner

IconFactory Ikoner

VistaIcons.com

Du kan til og med søke Deviantart.com for XP-ikoner

Når du laster ned ikonene, bør du lagre dem i en enkelt mappe som du ikke beveger deg overalt. En god standard ville være å lage en mappe som heter noe som "Ikoner" inne i dokumentmappen din, og deretter sette alle ikonene inn der. På den måten vil du ikke flytte dem og deretter skru opp dine egendefinerte ikoner.

Jeg vil være interessert i å høre tankene dine og eventuelle ekstra triks i kommentarene.

Link
Plus
Send
Send
Pin