Skip to main content

Slik bruker du lesevisning i Microsoft Edge

Slik bruker du lesevisning i Microsoft Edge

Geoffrey Carr

Reading View i Microsoft Edge fjerner annonser og unødvendige bilder, forenkler sider for lesing. Det er flott å lese lange artikler, hvor du ikke vil ha alt det rotet som distraherer deg.

Safari pionerer denne typen lesevisning, men andre nettlesere som Firefox og Edge har begynt å adoptere det. Du kan bruke Reading View i den desktopversjonen av Edge, men Microsoft har ennå ikke lagt til den i den mobile versjonen av nettleseren.

Aktiverer lesevisning

Når du har funnet en artikkel du vil lese, aktiverer lesvisning ved å klikke på det svarte bokikonet til høyre for adressefeltet, eller ved å trykke Ctrl + Skift + R. Hvis lesevisning ikke er tilgjengelig for siden du ser, vil ikonet bli nedtonet.

Etter at du har klikket på ikonet Reading View, blir den blå, og siden er fullstendig omformet for bedre lesbarhet. Edge fjerner navigasjonselementer fra siden, legger til en estimert avlesningstid, og deler siden som om du leser en bok. Når du ruller, blinker sidene horisontalt.

Hvis du klikker hvor som helst i artikkelen, vises en innstillingslinje med noen få alternativer. Du kan (fra venstre til høyre) justere tekststørrelsen og bakgrunnen, slå på lydfortelling, få tilgang til grammatikkverktøy (som du må laste ned), skriv ut siden og skriv inn fullskjermmodus.


Reader View er en fantastisk funksjon som forenkler visning av artikler og lar deg fokusere på innholdet du faktisk er interessert i. Det er et perfekt tillegg til nettlesere for folk som liker lang form lesing på nettet.

Link
Plus
Send
Send
Pin