Skip to main content

Hvordan tilpasse og dekorere QR-kodene dine med bilder

Hvordan tilpasse og dekorere QR-kodene dine med bilder

Geoffrey Carr

Vi vet alle om QR-koder. Noen svart og hvite bokser, som inneholder kodede data. Kjedelig, ikke sant? La oss dekorere og gjøre QR-koden din mer stilig og tilpasset!

Nei, QR-koder er ikke døde; det er bare det faktum at folk ikke har klart å utnytte dem. I dag vil vi fortelle deg hvordan du lager attraktive QR-koder. La oss se på en QR-kode i litt mer detaljert. Ordningen av de små svarte boksene i en QR-kode bestemmer informasjonen den inneholder. Men fargen på koden spiller ingen rolle, så lenge det er lesbar av en QR-kodeleser. For dette formål foreslår vi at du får en QR-leser-app for telefonen din. For iPhone er Scan en god, og for Android er det QR Droid.

La oss begynne. Nå har vi to valg. Først kan du opprette en tilpasset QR-kode på nettet, men nivået på tilpasning vil bli begrenset. Det andre alternativet er å generere en enkel QR-kode, og deretter spille med den i Photoshop / GIMP / ditt favorittbiledigeringsprogram for å lage en tilpasset versjon. Det er flere muligheter i sistnevnte. Det eneste du trenger å huske på er imidlertid at QR-kodenes integritet forblir intakt, og det mister ikke den kodede informasjonen. Vi snakker om det senere.

Den enkle metoden

Hvis du bare trenger en enkel QR-kode med litt fargebasert stil, gå over til Unitag. Først må du angi hvilke data du vil legge inn i QR-koden, enten det er en nettadresse, ren tekst eller noe annet. Det er flere alternativer å velge mellom, men den som kreves her, er "Link", så velg det alternativet og skriv inn linken i feltet. Når du er ferdig, klikker du på "Neste trinn" -knappen.

Den neste kategorien er for størrelsesinnstillingene til QR-koden. Alle innstillinger i denne kategorien er optimale, slik at vi ikke trenger å endre dem. Du kan endre størrelsen, legge til en rotasjon, eller legge til en skygge også hvis du vil. Trykk på "?" -Knappen for å få mer hjelp.

Fanen "Farger" hjelper til med å velge en farge for QR-koden din. Du kan velge å ha den i en solid farge, eller i en fargestil i fargen. Videre kan du også endre retning og farge på gradienten. Du kan også legge til en logo på toppen av QR-koden, men det har to problemer. For det første ser det ikke veldig bra ut, og for det andre kan det gjøre QR-koden ulæselig av appen. Vi vil jobbe med logoer i ekspertmetoden. Når du er ferdig, klikk på "Generer" -knappen.

Når du har generert, kan du laste ned QR-koden som et PNG-bilde. Last ned den og skann den med QR-kodeleserappen din. Hvis det ikke blir anerkjent av en eller annen grunn, kan du alltid gå tilbake og opprette en annen. Skann QR-koden nedenfor for å se hvilken lenke den inneholder. Denne QR-koden ble opprettet med akkurat samme metode.

Ekspertmetoden

For dette vil vi anta at du har vesentlig kunnskap om bildedigering ved hjelp av Photoshop eller et annet profesjonelt bilderedigeringsprogram. Hvis du trenger mer hjelp, kan du se på våre Photoshop-guider som er garantert å hjelpe. Alle bilderedigeringsprogrammer har vanligvis de samme funksjonene.

Først må vi generere en QR-kode for vår link, og dette vil være en spesiell QR-koder. QR-koder har nivåer av feilkorreksjon. Det høyeste nivået har mye data på det (mange svarte flekker), men kan også tilpasses tungt. Siden det inneholder mye data, vil endring av "design" ikke påvirke mye. Hvis det gjør det, husk "angre" -knappen! La oss komme i gang.

Denne QR-kodegeneratoren er en god, fordi du kan generere med et spesifisert nivå av feilkorreksjon. På denne siden trenger du bare å skrive inn linken og angi feilkorreksjonsnivået til H. Vi trenger QR-koden i større størrelse, så endre modulstørrelsen til 0,1. Resten er bra som den er.

Når du er ferdig, klikker du på knappen "Generer strekkode". Når den blir generert, lagre den på datamaskinen din (høyreklikk, lagre bildet som). Åpne nå det lagrede bildet i et bilderedigeringsprogram. Som nevnt tidligere bruker vi Photoshop her.

Slik går vi videre. Vi må tømme ut en bestemt del av QR-koden for å sette en logo. Det første trinnet er å begynne å slette et bestemt område på QR-koden. En grov estimat er å bruke kun 20-30% av QR-kodenes område for logoer og ting. Så ta tak i viskelæret, eller en hvit pensel, eller valgverktøyet (avhenger av ditt valg) og begynn å fjerne de svarte boksene. Senteret er normalt et godt poeng å starte. Slett et lite område, og bruk deretter smarttelefonens QR-kodeleserapp for å skanne koden. Hvis det blir anerkjent, kan du fortsette med ytterligere sletting. Hvis ikke, slett å slette, og prøv et annet område. Det er bare et spørsmål om hit-and-trial, så lek med det for å se hva som passer best for deg.

Opptil dette punktet er vår QR-kode intakt. La oss skille det svarte området fra det hvite. Naviger til Velg> Fargevalg. Klikk på et hvilket som helst svart område på QR-koden. Flytt glidebryteren til slutten, og trykk OK. Deretter (med et valgt verktøy valgt) høyreklikk på det valgte området, og klikk på "Lag via kutt".

Nå som den svarte delen av QR-koden er skilt, kan vi bruke noen effekter på den. Ingenting er for vanskelig nå, bare å bruke en 3D-skråning og en gradientoverlegg fra blandingsalternativer. Og hvis du lurer på hvorfor vi gjorde plass i senteret, la oss introdusere en spesiell gjest for å demonstrere det.Og skanning av QR-koden bekrefter at den fortsatt er intakt. Perfekt!

La oss legge til noen siste detaljer. Noen tekst og flere estetikk. Så lenge QR-koden er lesbar av appen, kan du fortsette å gjøre endringer. Det er det, du har fått deg en fin QR-kode som ser bedre ut enn den svart-boks-hvite boks QR-koden!


Alle QR-koder nevnt i denne veiledningen virket for meg. Jeg brukte iPhone-appen "NeoReader" for å skanne kodene. Hvis koderne ikke virker for deg, skyldes det sannsynligvis appen. Noen apps er også glitchy, så husk å skanne koden flere ganger. Men forhåpentligvis kan alle koder dekodes uansett hvilken app du bruker.

Link
Plus
Send
Send
Pin