Skip to main content

Sikker databehandling: Gratis virusbeskyttelse med AVG Free Edition

Sikker databehandling: Gratis virusbeskyttelse med AVG Free Edition

Geoffrey Carr

Under min karriere i datafeltet har jeg funnet ut at noen av de kjente gratis anti-virusverktøyene vil gjøre jobben og er avgjørende i en velrundet sikkerhetsplan. Når du blir spurt hva som er "den beste" gratis anti-virus verktøyet svaret virkelig kommer ned til personlig preferanse.

Denne uken vil vi pakke opp vår dekning av gratis anti-virus verktøy. I forrige uke dekket vi Avira AntiVir og Avast Home Edition, og i dag vil vi dekke det som uten tvil er det mest effektive og populære gratis anti-virusverktøyet: Grisoft's AVG Free Edition.

Installasjon er rett fram for det meste. Du vil sørge for at det er en gratis lisens som allerede er inkludert når du installerer som vist her.

Under installasjonen blir du bedt om å velge å inkludere verktøylinjen eller ikke. Personlig er jeg ikke en fan av verktøylinjer i det hele tatt, så jeg ville ikke installere dette, men AVG anbefaler at flere webtrusler kan unngås når du bruker det.

Internet Explorer og Firefox inkluderer allerede god Phishing-beskyttelse, så etter min mening er verktøylinjen overkill, men du kan ta din egen beslutning med detaljert informasjon fra deres nettsted.

Etter en vellykket installasjon begynner en veiviser å be om bestemte innstillinger for verktøyet. En av de viktigste er å få de siste oppdateringene for virusdatabasen.

Andre innstillinger som skal velges, er hvilken tid for å utføre en daglig skanning og registrere med AVG. Du kan gå gjennom veiviseren eller hoppe over prosessen helt, da endringer kan gjøres senere.

Alle innstillinger og komponenter kan styres fra brukergrensesnittet. AVG Free Edition inneholder mer enn bare antivirusbeskyttelse. Andre komponenter inkluderer:

Anti-Spyware Beskytter mot ondsinnede programvareprogrammer
E-postskanner Integreres med Outlook for å skanne epostmeldinger og vedlegg for virus og spionprogrammer
Resident Shield Real-time beskyttelse mot virus og skadelig spyware

Fulle systemskanninger virker sammenlignbare med både Avast og AntiVir, og du kan også kontrollere hastigheten ... jo raskere skanner du mer CPU-prosessorkraft kreves hvis du vil fortsette å bruke datamaskinen mens skanningen kjører.

Detaljer om detekteringer vises i brukergrensesnittet som oppdaget. Her kan du også pause, starte eller gjenoppta en skanning.

Det er en overraskende mengde innstillinger og alternativer for å tilpasse hvordan AVG fungerer. Dette er hvor å kontrollere skanneplaner og en hel rekke andre alternativer.

Pop-up varslinger vises i nærheten av klokken på oppgavelinjen.

Alle e-postmeldinger blir skannet, og dette bekreftes av en melding nederst på hver e-post. Også, som med de andre antivirusprogrammene vi har dekket, integrerer AVG i Windows Utforsker, slik at du kan skanne enkelte filer ved å høyreklikke.

Konklusjon

AVG er så populært av en grunn: Brukergrensesnittet er attraktivt og ganske enkelt å bruke, og det finnes også en rekke alternativer som lar deg tilpasse oppførselen til din smak. Det tilbyr også mange komponenter og alternativer som bare er tilgjengelige i den profesjonelle versjonen av andre verktøy, til en god pris på gratis.

Hvis du har brukt AVG en stund, vennligst kommentér og gi oss beskjed om dine tanker og meninger, eller eventuelle anbefalte innstillinger du bruker.

Last ned AVG Free Edition for Windows

Link
Plus
Send
Send
Pin