Skip to main content

Sikker databehandling: Gratis virusbeskyttelse med Avast Home Edition

Sikker databehandling: Gratis virusbeskyttelse med Avast Home Edition

Geoffrey Carr

Tidligere i uka tok vi en titt på gratis antivirusprogram AntiVir som fikk gode kommentarer fra alle. Fortsett med serien vår om gratis anti-virus verktøy, i dag vil vi se på Avast Home Edition.

Avast Home Edition tilbyr god virusbeskyttelse sammen med Spyware og Rootkit deteksjon, og har til og med en interessant skinningsevne.

Bruke Avast

Første gang du kjører Avast etter installasjonen, vil du bli møtt med en rask brukerveiledning til noen tilgjengelige funksjoner.

Husk å oppdatere databasen umiddelbart etter installasjonen, så alt er oppdatert.

Etter den første oppdateringen ble jeg bedt om å starte Vista på nytt. Jeg håper dette ikke er tilfelle med hver oppdatering. Alle som er veteranbruker av Avast, vennligst legg igjen dine kommentarer om dette!

Avast tilbyr sanntidsskanning med Resident Scanner. Du kan angi beskyttelsen normal, høy eller tilpasset. Hvis du er en "sett den og glem det" bruker du bare standardinnstillingene.

Avhengig av applikasjonen kan det hende at sanntidssikring kan miste systemet. Avast Home Edition ser ikke ut til å spise opp for mange ressurser som alltid er bra.

Hvis du er en person som meg selv og trenger å tinker med alt, er det en kul Tilpasset innstillingsmodus. Her kan du sette de forskjellige beskyttelseskomponentene til din smak. For de som deler filer med jevnaldrende er det enda en sanntidskomponent for det!

Hovedmenyen er kommandosentralen hvor du kan få tilgang til alle funksjonene i hjemmedatabasen. Som med de fleste anti-virus verktøy, integrerer Avast i Explorer slik at du kan høyreklikke og skanne en fil.

Å gå inn i innstillinger lar deg endre og tilpasse hvordan Avast oppfører seg på systemet. Jeg er en stor fan av dette fordi jeg kan bestemme hvordan varsler og meldinger blir presentert. Dette er også hvor du kan konfigurere skanningsrapporter og angi Avast for automatisk å sjekke om oppdateringer.

Skanningstiden i Avast er omtrent den samme som i AntiVir. Uheldigvis er planlagte skanninger ikke en funksjon tilgjengelig i gratis Home Edition. Planlagte skanninger er bare en funksjon i den profesjonelle versjonen som vil koste deg 39,95 etter en 60 dagers gratis prøveperiode.

Hvis et virus blir oppdaget, blir det flyttet til virusbrystet. Herfra kan du slette viruset, gjenopprette en fil i tilfelle feilaktig, og også e-postvirusinformasjon på et virus til Alwil-programvaren. Ser ut som min datamaskin har ingen infiserte filer!

En annen kul funksjon av Avast er evnen til å Skin den. Standardhuden minner meg om en mediespiller, som visste at datasikkerhet kan være så morsomt!

Det er en gjengeskinn for Avast på deres nettside. Jeg trodde at denne Atomic Arch var ganske kul.

Så langt ut av de tre store gratis antivirusprogrammene (AntiVir, Avast og AVG), Avast er den eneste som ikke inkluderer en skanneplanlegger som virker litt rar. Ellers er det en solid applikasjon og vil gjøre en god jobb for å beskytte systemet.

Last ned Avast Home Edition

Link
Plus
Send
Send
Pin