Skip to main content

Tutorial om hvordan du bruker Zotero, en personlig forskningsarrangør

Tutorial om hvordan du bruker Zotero, en personlig forskningsarrangør

Geoffrey Carr

Er du i markedet for et forskningsorganiseringsverktøy? Hvis det er tilfelle, er du på rett sted her fordi vi skal snakke om et verktøy som kalles Zotero. Det er en åpen kildekode programvare som er integrert med tekstbehandler og nettleser. Det som gjør Zotero til et flott verktøy, er fordi det er i stand til å samle all din forskning, som lar deg organisere og synkronisere hele materialet ditt og dele det fra hvor som helst i verden. Det er ganske glatt for det det tilbyr, og det faktum at det er gratis plasserer virkelig glasur på kaken.

Her er tingen, for å utnytte skyens funksjoner, må du først opprette en Zotero-konto etter at du har lastet ned og installert appen.

Hvordan bruke Zotero

Zotero er en imponerende programvare for forskningsadministrasjon som følger med alt du trenger for å komme i gang, og tilbyr også muligheten til å installere tilleggsprogrammer. Dette gratis, brukervennlige verktøyet hjelper deg med å samle, organisere, sitere og dele forskning.

Når tjenesten er oppe, bør du komme over tre rutene; en til venstre, en annen til høyre og den endelige i midten. Nå er venstre rute der du finner en liste over samlingene dine, mens høyre rute består av hele siteringsinformasjonen.

Når det gjelder ruten i midten, holder den elementene dine i en valgt samling. Så ja, Zotero er mer enn det du kan forvente, og fra vår erfaring virker det ganske bra.

Nå, fordi Zotero er integrert med nettleseren din, er det en bris å lete etter innhold. De fleste innhold fra nettleseren din kan legges til biblioteket med letthet. I tillegg støttes også filer som videoer, lyd, PDF og bilder.

Hvis du har mye tekst kontekst, er de alle indeksert her også. Derfor bør du ha små problemer med å finne det du vil ha travelt. For å gjøre ting enda mer interessant, spiller det ingen rolle om filer lagres på nettet eller frakoblet, alt er tilgjengelig.

Vi bør påpeke at det er mulig å lagre søkene dine, så det er flott.

Ingen mapper kreves

Uansett hvilken forskning du har, er de alle organisert i samlinger og undersamlinger på lignende måter til en spilleliste. Du kan til og med merke elementer med relevante søkeord for enkel å finne. Videre kan du sette databasen i biblioteket ditt for å aktivere merking automatisk når nye elementer legges til.

Sannsynligvis det viktigste ved Zotero er muligheten til å overføre en del filer hvor som helst du vil. Du ser at deling gjør det lettere for brukerne å samarbeide med kollegaer eller kollegaer om flere problemer knyttet til arbeid eller bare generelt. Du kan laste ned Zotero fra den offisielle nettsiden her.

Se dette innlegget hvis du ikke kan installere Zotero-programvare.

Relaterte innlegg:

  • Beste nettsteder for å sende ubegrenset SMS til mobiltelefoner i alle land
  • Beste gratis programvare nedlastinger for Windows 10/8/7
  • Aktiver, deaktiver, bruk eksternt skrivebordstilkobling i Windows 10 / 8.1
  • Liste over alternative nettlesere for Windows
  • SMS-arrangør: SMS-applikasjon drevet av maskinlæring

Link
Plus
Send
Send
Pin