Skip to main content

Windows 10 Touch-tastaturinnstillinger og tips

Windows 10 Touch-tastaturinnstillinger og tips

Geoffrey Carr

De Trykk på Tastatur i Windows 10/8 er en nyttig verktøyhatt gjør at du kan skrive på berøringsenheter uten å trenge noe fysisk tastatur. Det skal ikke forveksles med Windows Onscreen Keyboard, der du ikke kan bruke berøring. I dette innlegget vil vi se hvordan du bruker, starter, aktiverer, deaktiverer berøringsskjermtastaturet, endrer layoutet, deaktiver det hvis Touch-tastaturikonet fortsatt vises i oppgavelinjen, og hva du skal gjøre hvis Windows Touch-tastaturet ikke fungerer.

Trykk på Tastatur i Windows 10

I Windows 10 Du finner innstillingene under Innstillinger> Enheter> Skrivingsseksjon.

For å slå på tastaturet i Windows 8.1, sveip inn fra høyre kant for å åpne Charms-linjen. Trykk på Innstillinger og deretter Tastatur. Neste velg Berør tastatur og håndskriftpanel. Tastaturet vil vises.

Nå, i Windows 10 eller Windows 8.1 / 8, Hvis du trenger vanlig og raskere tilgang, kan du høyreklikke på oppgavelinjen> Verktøylinjer> Berør tastatur. Berørings-tastaturikonet vises og sitter i oppgavelinjen i nærheten av varslingsområdet. Hvis du trykker på det, får du tastaturet til å vises.

Windows touch-tastaturet tilbyr tre visninger eller stiler som standard. Hvis du vil legge til en fjerde standard tastaturoppsett, kan du gå til PC-innstillinger> PC og enheter> Skriv og flytt skyveknappen for å aktivere Legg til standard tastaturoppsett som et tastaturvalg. Her kan du også aktivere eller deaktivere følgende innstillinger:

  • Spille av viktige lyder
  • Kapitaliser første bokstav av hver setning automatisk
  • Bruk alle store bokstaver når jeg dobbeltklikker.

Trykk på tastaturikonet nederst i høyre hjørne. Du vil se de fire tilgjengelige layoutene. Den første er standard layout.

Den andre er Thumb keyboard, som deler nøklene på hver side av skjermen. Du finner denne visningen nyttig hvis du står, holder enheten og trenger å skrive med begge tommene dine.

Den tredje aktiverer penninputsoppsettet.

Den fjerde, Standard tastaturoppsett.

Noen få Touch-tastaturtips for å komme i gang:

  1. Slå på Caps Lock ved å dobbeltklikke på Shift-tasten.
  2. Dobbeltklikk mellomromstasten for å sette inn en fullstopp og mellomrom.
  3. Trykk på & 123-tasten for å bytte til tall og symbolvisning.
  4. Bytt til og fra tall og symboler ved å trykke og holde nede & 123-tasten, trykke på tastene du vil ha, og slipp deretter den ut.
  5. Trykk på Emoticon-tasten for å se Emojis. Gå her for å se hvordan du bruker fargede Emoji på Windows.

Berør tastaturikonet vises fortsatt? Deaktiver Touch-tastaturet

Hvis Touch-tastaturikonet ditt vises i oppgavelinjen hver gang du logger på eller starter på nytt, kan du hvis du vil deaktivere tastaturet på berøringsskjermen. For å gjøre dette, Kjør services.msc for å åpne Service Manager.

Endre oppstartstypen for Trykk på tastaturet og håndskriftpanelet service fra automatisk til funksjonshemmede.

Windows Touch-tastaturet virker ikke

Hvis berøringspanelet i Windows 10/8 ikke fungerer som det skal, eller hvis du tror at det ikke er konfigurert feil, kan du prøve å bruke Trykk på Tastatur Feilsøking fra Microsoft og se om det hjelper deg med å løse problemet ditt.

Se dette innlegget hvis Touch-tastaturet ikke fungerer i Windows 10/8.

Link
Plus
Send
Send
Pin